Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
holky, jdu s dotazem mimo šití - jakej máte foťák a jak jste spokojené? příp. co byste doporučily? my jsme vždycky měli nějakěj z těch slušnějších obyč digitálů a abych pravdu řekla, fotky sice jsou, ale kolikrát je to mázlý, přesvětlený nebo zase tmavý... teď už dobře rok fotíme jenom na mobily (někdo 😅 šikovnej třísknul foťákem o zem a ten už nezaostří) a mě už to nebyví. Chci něco snadno ovladatelnýho, co pěkně fotí a klidně do toho vrazím drobet víc, když to bude slušný 😉
uáááá, holky, já mám ušít kostým pohanky, jako že tý kytky, co je z ní tak dobrá kaše, mě asi trefí!!! 😀
Nějak vás tu vůbec nestíhám. Zběžně nahlížím, vidím, že tvoříte, šijete.. To je paráda, já na stroj sáhla jen teď v posledních pár dnech a to jen proto, aby dokončila kostýmy na kutnohorské Stříbření (ještě jednou zdravím @veronik77 🙂 a přihazuji fotku kostýmů našich holek. Svrchní šat z bavlněného sametu doplněný brokátem, spodní košilky ze lnu (bohužel nejsou vidět, tak si je budete muset domyslet). 😀
Inspirací pro kostým starší Kačky je princezna Merida. A hádejte proč.. 😀 😀 😀
Holky, opět dotaz... šiju poprvé tím tříkrokým cikcakem a mám semtam nitku jakoby vytaženou. Co s tím? A mimochodem, jak vlastně šijete třeba patenty u těch pidi věciček? Já bych to nejradši narvala kolem dokola, ale někdy to prostě nejde... je na to nějaký fígl? Díky!
@macin73 u třepivýc věcí určitě začistit OL a u toho cikcaku to vypadá, že máš moc volnou horní nit.
Jinak patent taky našívám (třeba u nohavic) tak, že si ho naměřím trochu kratší, pak sešiju, přehnu, vložím do něj nohavici a přišívám na OL. Patent natahuju, aby měl stejnou šířku jako nohavice.
Ahoj, pořád pokukuju po tom OL... vybírám mezi Brother 1034 a 3034. Rozdíl je snad jen v tom, že u druhého typu je navíc krabička na odřezky a patka pro slepý steh. Je ta patka důležitá? Využívá se často slepý steh?
@saaralota Já mám ten levnější OL a ta mistička na odřezky u něj byla, některé e-shopy jí tam dávají, chce to zjistit které (já objenávala tuším u nej-sici-stroje). K patce se musí vyjádřit jiní, já jí nemám možná bych i využila, ale když jsem kupovala já tak rozdíl v ceně mezi stroji byl mnohem větší než cena té patky.
Ahojte. Mám na vás otázku.
Ako ste spokojné s výrobkami od Myllymuksut? Konkrétne, ake máte skúsenosti s trikotmi a s patentami? Dakujem vam velmi pekne🙂
@jemi dík. Asi mám vybráno http://www.alza.cz/canon-powershot-sx500-is-cer...
dotaz k ovelocku Janome 744D - dá se regulovat šířka stehu? koukala jsem, že se dá regulovat šířka ořezu - to je ono?
a ještě jeden dotaz - kolikrát jsou na oblečení švy, co jsou zhora i zdola provázaný To šije coverlock? nebo na to jsou spešl průmyslový mašiny a doma nezbývá než to vzít na klasickým stroji a "vyšít" to?
@saaralota já jsem tu patku ještě nevyužila, nic takového, kde by byla potřeba, nešiju
@schnek ano, takový jakoby overlockový steh uprostřed trička (třeba i zvrchu prošitý okraj) šije coverlock.
@anastazieb aha, já zatím vždycky narazila na to, že zhora jsou to dvě nebo tři řady rovných stehů a ten provázanej zespod.
@schnek To by měl být coverlock, ale nějaký lepší, já mám Brothera:
http://www.nej-sici-stroje.cz/druhy-sicich-stro...
a ten umí nahoře jen 1, 2 nebo 3 rovné čáry a provázáno jen dole, nahoře ne. Co jsem koukala, tak jsem ani ten lepší pro domácí použití nenašla, tak, že by opravdu jen ty průmyslové coverlocky?
@schnek aha, tak to jsem tě asi mystifikovala... myslela jsem, že COL umí i provázání zvrchu.

@macin73 kdybys chtěla, mám teď od Stoklasy celý balení. Já ho používám na ty dospělácký harémový kalhoty, jenom patent to tak pěkně nenařasí, tak dávám lastin.