icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

bordino
23. jún 2013

@macin73 kdybys chtěla, mám teď od Stoklasy celý balení. Já ho používám na ty dospělácký harémový kalhoty, jenom patent to tak pěkně nenařasí, tak dávám lastin.

schnek
23. jún 2013

holky, jdu s dotazem mimo šití - jakej máte foťák a jak jste spokojené? příp. co byste doporučily? my jsme vždycky měli nějakěj z těch slušnějších obyč digitálů a abych pravdu řekla, fotky sice jsou, ale kolikrát je to mázlý, přesvětlený nebo zase tmavý... teď už dobře rok fotíme jenom na mobily (někdo 😅 šikovnej třísknul foťákem o zem a ten už nezaostří) a mě už to nebyví. Chci něco snadno ovladatelnýho, co pěkně fotí a klidně do toho vrazím drobet víc, když to bude slušný 😉

schnek
23. jún 2013

A ještě přidám počin z minulého týdne.

bordino
23. jún 2013

uáááá, holky, já mám ušít kostým pohanky, jako že tý kytky, co je z ní tak dobrá kaše, mě asi trefí!!! 😀

petkasv
23. jún 2013

@bordino To dáš, kdo jinej než ty 😀 😀 😀 😀

patlalca
23. jún 2013

Tak jsem dneska vyšívala nějaké náševky. Samozřejmě, že to není ruční výšivka, ale strojní.

stassy
23. jún 2013

Nějak vás tu vůbec nestíhám. Zběžně nahlížím, vidím, že tvoříte, šijete.. To je paráda, já na stroj sáhla jen teď v posledních pár dnech a to jen proto, aby dokončila kostýmy na kutnohorské Stříbření (ještě jednou zdravím @veronik77 🙂 a přihazuji fotku kostýmů našich holek. Svrchní šat z bavlněného sametu doplněný brokátem, spodní košilky ze lnu (bohužel nejsou vidět, tak si je budete muset domyslet). 😀
Inspirací pro kostým starší Kačky je princezna Merida. A hádejte proč.. 😀 😀 😀

macin73
23. jún 2013

@stassy Nádherné princezny 😵

macin73
23. jún 2013

Holky, opět dotaz... šiju poprvé tím tříkrokým cikcakem a mám semtam nitku jakoby vytaženou. Co s tím? A mimochodem, jak vlastně šijete třeba patenty u těch pidi věciček? Já bych to nejradši narvala kolem dokola, ale někdy to prostě nejde... je na to nějaký fígl? Díky!

macin73
23. jún 2013

Tak jsem to vyfotila, a při té příležitosti mi ještě došlo, že bych ten rantl zenvitř asi měla objet entlem nebo na OL, což? 😕

a_lexa
23. jún 2013

@stassy nááádherné. Meridu jsi trefila suprově a ten luk - aaach. Že by kvůli vlasům? 😵

laeela
24. jún 2013

@stassy nádhera. a úžasná kombinace barev.

laeela
24. jún 2013

@macin73 já už moc pidi nešiju, ale dělám to tak, že si poměřím, střihnu kratší, sešiju do kruhu, pak patent přeložím, nasadím zvrchu na líc a sešiju na OL, vrchní patent natahuju, spodek ne.

petkasv
24. jún 2013

@stassy Stassy to je nádhera, kostýmy jsou dokonalé, stejně jako holky 😵

katka82
24. jún 2013

@stassy 😲 😲 teda to je fakt parááda 😵 😵 nádhera 😉

crawler
24. jún 2013

@macin73 určo, prvně objet na OL, pak tříkrokem prošít...ty nitky - sem tam mi to taky udělalo a to nejčastěji, když jsem měla spodní nit jinou než tu horní...nebo ještě zkusit změnit napětí nití...ale někdy to je fakt alchymie😝

anastazieb
24. jún 2013

@macin73 u třepivýc věcí určitě začistit OL a u toho cikcaku to vypadá, že máš moc volnou horní nit.

Jinak patent taky našívám (třeba u nohavic) tak, že si ho naměřím trochu kratší, pak sešiju, přehnu, vložím do něj nohavici a přišívám na OL. Patent natahuju, aby měl stejnou šířku jako nohavice.

jemi
24. jún 2013

@schnek máme nikon p300 a jsem moc spokojna. Že všech foťáku do 7tisíc a všech automatů ma nejlepší svetelnost- teda loni na vánoce měl, možná uz je něco lepšího. Koukni na recenze, fakt ho chválí a já jsem s fotkama moc spokojna

saaralota
24. jún 2013

Ahoj, pořád pokukuju po tom OL... vybírám mezi Brother 1034 a 3034. Rozdíl je snad jen v tom, že u druhého typu je navíc krabička na odřezky a patka pro slepý steh. Je ta patka důležitá? Využívá se často slepý steh?

anitramv
24. jún 2013

@stassy krásný kostýmy. 😉
moje včerejší počiny. flísáčky a komplet tílko a kraťásky. tílko jsem dodělávala vačer a už jsem h nestihla vyfotit na malém...

mooncaa
24. jún 2013

@saaralota Já mám ten levnější OL a ta mistička na odřezky u něj byla, některé e-shopy jí tam dávají, chce to zjistit které (já objenávala tuším u nej-sici-stroje). K patce se musí vyjádřit jiní, já jí nemám možná bych i využila, ale když jsem kupovala já tak rozdíl v ceně mezi stroji byl mnohem větší než cena té patky.

bubulakovo
24. jún 2013

Ahojte. Mám na vás otázku.
Ako ste spokojné s výrobkami od Myllymuksut? Konkrétne, ake máte skúsenosti s trikotmi a s patentami? Dakujem vam velmi pekne🙂

schnek
24. jún 2013

@jemi dík. Asi mám vybráno http://www.alza.cz/canon-powershot-sx500-is-cer...

dotaz k ovelocku Janome 744D - dá se regulovat šířka stehu? koukala jsem, že se dá regulovat šířka ořezu - to je ono?

a ještě jeden dotaz - kolikrát jsou na oblečení švy, co jsou zhora i zdola provázaný To šije coverlock? nebo na to jsou spešl průmyslový mašiny a doma nezbývá než to vzít na klasickým stroji a "vyšít" to?

anastazieb
24. jún 2013

@saaralota já jsem tu patku ještě nevyužila, nic takového, kde by byla potřeba, nešiju

anastazieb
24. jún 2013

@schnek ano, takový jakoby overlockový steh uprostřed trička (třeba i zvrchu prošitý okraj) šije coverlock.

schnek
24. jún 2013

@anastazieb aha, já zatím vždycky narazila na to, že zhora jsou to dvě nebo tři řady rovných stehů a ten provázanej zespod.

mooncaa
24. jún 2013

@schnek To by měl být coverlock, ale nějaký lepší, já mám Brothera:
http://www.nej-sici-stroje.cz/druhy-sicich-stro...
a ten umí nahoře jen 1, 2 nebo 3 rovné čáry a provázáno jen dole, nahoře ne. Co jsem koukala, tak jsem ani ten lepší pro domácí použití nenašla, tak, že by opravdu jen ty průmyslové coverlocky?

sufik1
24. jún 2013

@stassy teda kostýmy super.

já se hlásím po odmlce opět s pár výrobkama. úplety od elišky, šila jsem dřív, ale zas to nebylo potiskané....

palosek
24. jún 2013

@stassy 😵 😵 😵 perfektní kostýmy...Merida jak vyšitá 😉 😀 😀 😀

anastazieb
24. jún 2013

@schnek aha, tak to jsem tě asi mystifikovala... myslela jsem, že COL umí i provázání zvrchu.