icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

martulinecek
24. jún 2013

ahojte,tak se dívám šijete a šijete,já zatím mám pauzu,v pátek dcerka blouznila vnoci ze slunka-měla halucinace,spadla mi z postele,usnula mi až kolem páté ráno,druhý den oslava,chlap měl narozky,takže zase nic ☹ ale,kopila sem si tu plst-to si vymýšlíte aplikace samy nebo je někde máte uložený?

petkaach
24. jún 2013

Ahoj, jdu se po dlouhé době pochlubit s pár výtvory. Ve fotoblogu jich mám o něco víc nechci to tu zahltit🙂 Jinak holky máte můj obdiv, vaše výrobky jsou neskutečné! 😲

anastazieb
24. jún 2013

@mooncaa a nedá se to udělat tak, že šiješ z rubu, takže ty čáry pak máš z rubu a z lícu to provazování?

medunka21
24. jún 2013

@bubulakovo od mylly mam zatial len patent a mne sa velmi paci..

jemi
24. jún 2013

@schnek vypadá dobře jen já bych kupovala s lepší svetelností, sice píšou, že nějaký systém to zlepší, ale 3,5-5,8 je prumer. Ten nikon má 1,8-4,7. Ale zase ten tvuj favorit má pěknej zoom 🙂 Co vím, když jsem loni vybírala byla to šílena věda. U mě hral ještě prým čas závěrky, aby se dali hezky fotit deti.

schnek
24. jún 2013

@jemi hele, jako bys mi to napsala španělsky 😀 co znamená světelnost?

jemi
24. jún 2013

já se v tom zase uplne nevyznám, ale loni jsem to studovala, právě před nákupem fotáku a jde tam o to kolik svetla projde clonou. To první číslo je normálně a to druhé při max. zoom (to je svetelnost vždy horší) a čím je to číslo nižší tím líp.
@schnek tady nějaký článek http://www.fotoradce.cz/svetelnost-objektivu-du...
A ještě laicky když má foták dobrou svetelnost, můžeš fotit i v tmavší místnosti bez blesku a fotky máš hezké...přidávám fotku na ukázku, je to teda focené, když jsme koupili foták a experimentovali. Tohle je foceno na vánoce v 19h (šílená tma) a foceno bez blesku. Jen by to chtelo stativ, protože ve špatných podmínkách se prodlužuje čas focení. Na automatiku byli ovečky tmavší. Klasickým fotákem by si měla jen tmu(protože tma byla)

mooncaa
24. jún 2013

@anastazieb Teoreticky, by to udělat šlo, ale mě se to nelíbí. Nakonec jsem to vyřešila tím, že ty placaté švy dělám na overlocku placatým stehem, ale používám tu stranu, co dělá jen ty čárky nad sebou (jen jakoby šprušle žebříku) - na climu a na fleesu jsem šila na rovnostehu ozdobný stromečkový steh.
A coverlock používám jen na začišťování triček.

anitramv
24. jún 2013

holky chci se zeptat, chtěla bych si ušít podložku do kočárku, něco podobného jako teď vkládala petkaach . stačí nějaká obyč látka nebo je lepší nějaká spešl ( kočárkovina atd) ??,

zojec
24. jún 2013

@anitramv podlozka je asi naj z nejakej bavlny, kedze sa to ma dieta priamo na tele, teda aspon z jednej strany :D ja som sila letnu , jedna strana bavl. uplet, druha hrubsie platno z ikea. do vnutra som dala vatelin, ale mozes aj tensi molitan, lepsie drzi tvar 😉 zimnu som robila zo zatkavaneho merina na jednej strane a na druhej bolo platno. obe sa mi velmi osvedcili 😉

schnek
24. jún 2013

@jemi aha, dík. Tak teď koukám na tenhle 😀
http://www.alza.cz/panasonic-lumix-dmc-fz45e-k-...

ucitelka70
24. jún 2013

@saaralota ja využívam tu patku, hlavne pri podhýnaní je super... a tak si pozri, čo stojí zvlášť patka a posúdiš

mitape
24. jún 2013

@schnek sú to priemyselné stroje, tzv. interlok - vrchom spodom krycí steh alebo ako ozdobný

lip72
24. jún 2013

Konečně jsem ze zbytků látek udělala prckovi pyžámka do školky, ještě mi toho do školkové výbavi chybí hodně 🙂 potom se vrhnu na tepláčky. Pak mám v plánu dodělat jednu pachworkovou deku, kterou mám nedodělanou už asi 15let 🙂 a pak prckovi deku s traktory a bagry a ........ to jsem zvědavá jak to dopadne 😀

veronik77
24. jún 2013

@stassy krásný 😵 , holkám to slušelo před i po polití 😀

bulinka
24. jún 2013

@martulinecek tak to byly asi nějaké erupce, syn měl v pátek taky halucinace, docela jsem koukala a bylo mi ho strašně líto. Vůbec jsem nevěděla jak mu pomoct ☹

bulinka
24. jún 2013

tak jsem konečně vyfotila kalhoty z letního softshellu

laeela
24. jún 2013

@bulinka erupce ne, ale byl silný úplněk, teda tuším až v sobotu, ale i tak to bylo dost divoký, u nás malá měla taky divokou noc.

lip72
24. jún 2013

Holky, děkuji za palce nahoru 😅 Chtěla bych se Vás zeptat, ten letní, nebo jarní soft je i do tohoto počasí? U nás prší a je trošku chladno, nebude se v kalhotech potit? Děkuji za odpověď 🙂

schnek
24. jún 2013

@mitape aha, díky za vysvětlení 🙂

sinala
24. jún 2013

@lip72 já jsem ty kalhoty dneska oblíkla, ale jeli jsme v kočárku

bulinka
24. jún 2013

@lip72 dcera v nich dneska razila na zahradu a zpocená nebyla

lip72
24. jún 2013

@bulinka děkuji za odpověď i Tobě Kami 🙂 zkusím je také udělat 🙂

terezita
24. jún 2013

bry vecir!
teda tady je nejak pusto posledni dobou.. jindy jsem mela problem prolitnout stranky za posledni dny a ted skoro nic.. 😅
toz vam to tu zase zaspamuju..
jsem se dneska rozjela, bo jsem zpanikarila, ze ditko nebude mit o prazdninach co na sebe. ovsem jestli nekam na prazdniny pojede.. ve skolce maj nestovice a jestli to chytne, tak nam to vyjde akorat na pristi tyden.. 😝
prihazuju jednu specialitku pro @caramilla ano, nepletes se, je to zuzu.. a ano, nepletes se, je to pro emmajzlika 😀 kdyz ty kocky se mi desne libily! ale v jine nez naruzovele je nemeli.. 😝

zuzka72
24. jún 2013

@lip72 prosím nebyl by střih na pyžámko? Taky potřebujeme a jsem začátečník tak beze střihu jsem vedle 😀

lip72
24. jún 2013

@zuzka72 já střih nemám 😒 vzala jsem si jedno pyžámko, co nosí Vašík a podle toho to nakreslila na látku a přidala na švy, vůbec mě nenapadlo si udělat střih.... 🙂

macin73
24. jún 2013

@terezita Líbí úplně vše! Hlavně bych netipla, že na hvězdičkovou látku se dá dát nažehlovačka sovy a bude to vypadat good... ať žije kreativita 😎. Ty kalhoty jsou jaký střih? Nějaký FM, který jsem přehlédla??? 😀

terezita
24. jún 2013

@macin73 to vis, my to s em. patlame vsechno mozne dohromady.. 😅 hlavne ze je slecna dcera spokojena a navlece to na sebe.. 😀 uz to zacina zkouset, ze se ji neco nelibi, nechce, neoblece.. nejvic me nakrkla, ze odmita nosit tu softshellovou bundu a chce hnedou klicici s priserkou.. 😀 ja snad prestanu sit na zakazku, bo kdyz nekomu neco usiju, tak to hnedle chce a musi mit taky.. 😅 🙄
strih je to IVY, kdysi ho u FM prodavali, ale uz ho tam nemaj. ale da se nekde na netu ulovit, je od cinderella zwergen mode.
http://1.bp.blogspot.com/_baxdGEnU8MM/Sv2un-vay...

bordino
24. jún 2013

@terezita nádhera, teda ta tunika, to si moje na hvězdy ulítlá duše lebedí! ;)
a máš pravdu, je tu mrtvo, já dneska celý večer vyšívala dvě gorily, neb se mi nechce šít pohanka 😀

kuna
25. jún 2013

@terezita vše super, tak pro změnu, ta tunika je jaký střih, taky FM (jméno?) 😀 😀 😀 😀