icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

abigail1
26. jún 2013

@palosek taky mi to vynechává stehy, myslím, že je nesprávně zvolena tloušťka jehly, že by měla být tlustší. Už to tu někdy v diskuzi padlo.

V návodu píšou:
když stroj vynechává stehy, tak:
jehla není správně nasazená
jehla je poškozená
jehla nemá správnou velikost
patka není správně nasazená

mělo by to platit i pro šití dvojjehlou, ne?

bordino
26. jún 2013

cha, snažila jsem se modelku vyfotit v pohance. je myslím jasné, co si o tom myslí 😀

abigail1
26. jún 2013

@bordino šatičky jsou úžasné!! A ty lístečky taky!

crawler
26. jún 2013

@michamicha Mám to dvakrát podhrnutý - právě, aby to bylo z rubu komplet začištěný a pak tam mám nechaný 1,5cm otvor pro snadnou úpravu gumy... Jinak po podhrnutí prošiju (buď rovným nebo tím trojitým rovným) a pak navlíknu gumu. Zkoušela jsem mnohé varianty a tahle je sice pracnější, ale rozhodně nejestetičtější (když nemám COL) 😉

martulinecek
26. jún 2013

holky narazila jsem nA LÁTKY MECHULKA.cz,máte s ním nějakou zkušenost?docela pěkná látky a levný úplety

evcounek
26. jún 2013

@martulinecek já mám teď nastříháno na pyžámko. je to moc příjrmný materiál, ale odskoušeno zatím není

anastazieb
26. jún 2013

@martulinecek ano, občas tam nakupuju, má nějaký látky z MTX.

kuna
26. jún 2013

@martulinecek ano, taky mám dobrou zkušenost, občas tam nakupuju, když chci kousek úpletu z mtx a nepotřebuju 10 metrů 😀 😀

bordino
26. jún 2013

@martulinecek taky tam ráda nakupuju

bordino
26. jún 2013

@martulinecek jen teda flís odtamtud nic moc, úplety jsou fajn

behulka
26. jún 2013

Máte niekto skúsenosti s desiatovými vreckami z pul-u ? Aké zapínanie tam dať ?
Mám v pláne i klasický peračník, skončila som zatiaľ len pri hľadaní návodu - no nič, len takéto príšerkové vrecúškové, ak by niekoho inšpirovali. Chystám sa použiť ten váš kolujúci na peňaženku. Ak sa zadarí, bude i foto.

behulka
26. jún 2013
sinala
26. jún 2013

@palosek máš tenkou látku 🙂 , použij tu folii od @lenasss a pak to vyper, ve vodě se to rozpustí

sinala
26. jún 2013

@abigail1 no to si právě nemyslím 🙂 🙂 🙂 , já celkem na správný výběr jehly dbám 🙂 🙂 🙂 a mě dvojjehla vynechává, když je látka tenká ( je fakt, že mám jen jednu tloušťku 🙂 🙂 🙂 , ale když použiju normální jehlu stejných parametrů, tak mi šije dobře)

palosek
26. jún 2013

@sinala děkuji. 😉 Já už to mám hotové 😉 Triko i trenky 😅 😅 😅 dala jsem tlustější jehlu a šilo to dobře....a zkoušela jsem to na riflovině a tam to taky steh nevynechávala...takže ...hrubší látka 😀

abigail1
26. jún 2013

@sinala tak bych asi zkusila šít silnější dvojjehlou. Já mám taky jen jednu tloušťku dvojjehly, musím doobjednat. 😀 😀

abigail1
26. jún 2013

nebo pokud je to možné, třeba na spodním okraji, podhrnout látku 2x, aby to byla silnější vrstva látky.
No jo, fólie, která se dá vyprat! Já na ní zapomněla! Tu musím taky objdenat! 😀

macin73
26. jún 2013

@sinala O jaké folii se to tu bavíte?

Jinak taky řeším teď aktuálně s OL. Potřebuju olemovat jednoduchý úplet a stahuje se mi to... co s tím?

palosek
26. jún 2013

@macin73 ...musíš upravit napětí...a když sešíváš dvě vrstvy, tak dát diff mezi 1-2 😉 Díky @sinala se mi to pak už nevlnilo 😀

sinala
26. jún 2013

@macin73 dej nižší diferenciál 🙂

lip72
26. jún 2013

@bordino@macin73 já zas četla, že stačí jen vysrážet žehličkou 🙂

bordino
26. jún 2013

@lip72 u zahraničních údajně ano. U českých bavln to nestačí, mají vyšší srážlivost

petkasv
26. jún 2013

Tak jsem slavnostně dokončila soupravu a od zítra má být hezky 😝 😝 😝 zbylo mi tu na jedny kalhoty ještě takže snad jednou budou 🙂

semy.cz
26. jún 2013

ahojky 🙂
dneska jsme dělala jen rychlovku..mezinožní pás na náš nový kočárek 🙂
použila zbytek sobíkové a vypadá to na něm super 🙂

lip72
26. jún 2013

@bordino ahaaa, tak teď zjistit které to mám české 😨 ....Mě se nelíbí, že když bavlnu vyperu a ona uschne, už ji tak krásně nevyžehlím jak byla než jsem ji vyprala, máš na to nějaký chyták?? Asi ji žehlit vlhkou....

petkasv
26. jún 2013

Tady na majitelce 🙂

anastazieb
26. jún 2013

@sinala @abigail1 když vynechávají stehy, tak bych zkusila jehlu trošičku povytáhnout (a vyzkoušet kolečkem, jestli je to OK), ono se to někdy dole neprovazuje. Mně to dělala dvojjehla Schmetz, vždycky to vyskočilo a přetrhala se nit při přecházení švů (jak je tam víc vrstev). Tak jsem jí tmírně povytáhla a bylo to.

semy.cz
26. jún 2013

@petkasv nádherná souprava 😵

bordino
26. jún 2013

@petkasv ta je úžasná! 😵 pro mě je tenhle matroš asi prokletý, ušila jsem J. kalhoty a mají moc nízký sed. Nechápu, ten střih byl prověřený... nějak jsem to opravila, ale spokojená nejsem. Potřebuje i bundu a hlavně návleky přes gumáky, aby jí nezatékalo, ale nějak se mi do toho nechce 😝