icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

elentari
26. jún 2013

@lip72 Jedna paní patchworkářka mi radila to jen ponořit do horké vody, nemačkat, neždímat a nechat vyvěsit a vykapat - tak se to prý tolik nepomačká...

marketma
26. jún 2013

Zdravím, koukám na Vaše výtvory - jste moc šikovné, zajímalo by mne kde kupujete výšivky, látky atd.? Předem děkuji, M.

jieff
26. jún 2013

tak jdu konečně taky s něčím přispět:
Poprvé jsem si sladila děti. A to pomocí jednolícu od animal a kostkované košile ze sekáče.
A konečně už i u nás máme sloní triko (čoko finerib mtx a proužek mtx z výprodeje od car)- při stříhání jsem se krapet sekla, tak nakonec vznikly trika dvě. Teď budeme muset rozhodnout kterej slon se zabydlí u nás a kterýho dáme kamarádovi...

jieff
26. jún 2013

@marketma látky tu nakupujem většinou přes net. Allyfabric, batani, sijemdetem, u meluzinky, wendy, mtx...holky určitě doplní co jsem zapomněla

sinala
26. jún 2013

@jieff super

lip72
26. jún 2013

@elentari jéééé, tak to je super rada 🙂 hned jak zase bude u nás sluníčko, udělám to tak 🙂 doma by mi to schlo asi týden ☹...Děkuji 🙂

petkasv
26. jún 2013

@bordino děkuji, děkuji, od tebe to těší moc 🙂 hele a s kalhotama jsem na tom stejně jako ty, taky jsem šila podle prověřeného střihu a poprvé měly moc nízký sed, nechápala jsem, byla jsem zoufalá, hrozný, pak jsem je taky upravila, a doufám, že ty druhý vyjdou na poprvé 😝 😝 😝

jieff
26. jún 2013
semy.cz
26. jún 2013

@jieff je to je super s těma číslama 🙂)) asi se budu inspirovat s dovolením 🙂) za 14 dní maj moji kluci první a třetí narozeniny 😉 tak 😉 by bylo super jim udělat nějaký trička s číslovkou 🙂)

abigail1
26. jún 2013

@bordino když šiju kalhoty z tohoto střihu, taky vždycky musím zvyšovat sed na zadku, jinak jsou příliš nízký.

terezita
26. jún 2013

tak prihazuju dalsi dve bluzky pro em. konecne jsem je i vyfotila.

@bordino sice bych nepoznala,ze je to pohanka, ale vypada to paradne 😉

sufik1
26. jún 2013

Holky nevíte, kde se dá sehnat tahle látka? Chtěla bych si našít ještě nějaké drobnosti ke své nové tašce 😵 PS. tašku jsem nešila já, je od Dara bags...

bordino
26. jún 2013

kurňa holky, já nemůžu šít! celý večer jsem šila dvoje kalhotky... nemám cit v rukou, žádnou sílu, lemovací gumičku jsem musela držet v zubech, co to je?????

palosek
26. jún 2013

@petkasv 😀 😀 😀 a prej jednoduchou a bez aplikací 😀 😀 😀 😀 Nedalo ti to, co? 😅 😅 😅 Pěkná 😉

palosek
26. jún 2013

@sufik1 A já už myslela, že při třech dětech dáváš level největší...vymakané kabelky 😀 😀 😀 😉

sufik1
26. jún 2013

@palosek 😀 😀 😀 😀 i když už zase šiju 😎 ale takové perly jako obal na očkovák, nákupní tašku na kočár a tak 😉

sinala
26. jún 2013

@sufik1 ty jsi taky superžena 🙂 🙂 🙂 ....

palosek
26. jún 2013

@bordino Musíš taky odpočívat 😀 😉 Už máš kalhoty z lyocellu? Já do něj ještě ani neřízla... 😖

bordino
26. jún 2013

@palosek já takyne 😀 A nakonec z něj budou šaty, ty teď opravdu netřeba 😀

sufik1
26. jún 2013

@bordino hmmm tak myslíš, že šaty netřeba? já chtěla střihnout na sukni... mám jen dvě, ale tento způsob léta zdá se mi poněkud nešťastný, tak asi letos nové přírůstky oželím...
konečně mám doma rovnosteh, tak dodělávám nastříhané resty. Děti výjimečně neřvou, ale byla tu návštěva a já nešiju 😠 chatuju... kurňa to je hodin, jdu to zalomit, mláďata budou chtít za chvíli krmit.

animal
26. jún 2013

@bordino noooo šaty jsou potřeba, už jsem si ušila tento týden dvoje 🙂

animal
26. jún 2013

@sufik1 prosímtě vytvoř si to logo v PNG formátu

martulinecek
27. jún 2013

@petkasv nádhera

lillyzelvicka
27. jún 2013

Ahojky tak já přihazuju taky něco šiju pořád ale tohle je zajimavé 🙂
dřevěné šaty v tyrkysovém provedení 🙂 a záda na vázání

lillyzelvicka
27. jún 2013

a ze zadu
a druhé variabilní

kuna
27. jún 2013

@lillyzelvicka ty jsou super! Já jsem nejdřív myslela, že jsou to dvoje stejné s různým výstřihem a pak mi do došlo. Nojo, je brzo, teprv piju kávu, tak nemyslím 😀 😀

palosek
27. jún 2013

@lillyzelvicka krásné, oboje 😵 😵 😵 Já taky furt šiju, ale nic tak extra 😀 spíš na denní použití 😉 😀 😀 😀

palosek
27. jún 2013

@animal taky dvoje šaty??? Bude foto??? 😀 😀 😀

petkasv
27. jún 2013

@lillyzelvicka nádhera 😵 😵
@palosek no já psala že je budu nažehlovat a ne našívat, že tím si to zjednoduším 😝 😝 😝 😝 místo toho jsem je nažehlovala asi tři hodiny a ještě občas někde něco chybí, ale zas nechci aby to bylo přeplácaný 😝 😝 😝
@terezita tuničky jsou boží jdu hledat na FM
@bordino - taky jsem do lyocellu nestřihla teda jenom pro Bětku už má z něho šatičky akorát je to hnusný počasí 🙂

bordino
27. jún 2013

@petkasv až tuničky najdeš, dej vědět, já ji chci taky, to je přesně styl, co se mi na Jolce děsně líbí 😉