Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Nový Ottobreeeee 😀
vy teda jedete.Já tu právě přemýšlím co šít první.Vše je nám malé 😒 a mě se do ničeho nechce pořád to odkládám a ještě aby nechybělo už jsem bez kabelky a 3 mě ještě čekají 😅 to bude zábava 😅 😅 manžel bude mít radost.Nějak smysl té soví tašky nepochopil a pořád mi říkal,že budu za blázna a dnes pochopil že asi ne 😀 😀
@zuzu_epona krásne látky..... zdroj?
@lenasss ďakujem za návod, je to zrozumiteľné a pomerne jednoduché - peňaženka bola hotová už pred týždňom, ale skôr, ako som stihla odfotiť, odišla k majiteľke, takže foto od nej 🙂
aspoň som vyskúšala melírovanú niť
ďalšia peňaženka, ale úplne iný typ, je experimentálne rozšitá na stole 😀
@zuzu_epona
Parada, tebe to inac sije 🙂))) super
@karchinka Teba som tu teraz hladala, co ten kocarek. Si s nim stale tak spokojna, ako predtym? Krasna vlozka, pozeram, ze mas kluka a cerveny. Ja prave pozeram na farby a te hneda, co sem dodavaju je taka ble, zelenu moc nemusim a cervena sa mi paci, ale ked mi furt na pizika hovoria akao krasna holcicka... 😕 Ale s tym drakom to je dooost drsne, to by mozno umlcalo. 😅
@ucitelka70 Hasičový úplet je z detivbavlnke.sk, bol to prvý úplet, čo som kúpila a veľmi sa mi teda nepáči 🙂 No a bavlna na podložke do kočíka je z Ikea - manžel mal kúpiť sovičkovú metráž a miesto toho priniesol toto - boli to závesy!!! 😝 ale ja to nemám ako využiť, tak z toho šijem.
@diapozitiv01 Ďakujem, mňa to nejako veľmi baví a príjemne si pri stroji odpočiniem, ale zase aj zapájam mozog, čo sa hodí popri bábätku 🙂
@zuzu_epona náhodou to vreľmi dobre vyzerá.... a ten záves je zrejme aj dobrý na podložku.... mne sa páči sovička, čo baby šili- tiež ikea - taký šedý podklad....
a z toho závesu môžeš ušiť aj taký batôžtek šikovný....
a hasičský som vôbec nevidela na detivbavlnke a často tam nakúkam...
šikovná si, veľmi pekne si pošila
@ucitelka70 Presne tú sovičku na šedom podklade som chcela, no ale pošli chlapa do Ikey kúpiť látku... 😒
@maryol @zuzu_epona @katka82 @bordino super výtvory. Já přidávám svojí trošku do mlýna.
Počítací hra - pytlíčky s čísly a uvnitř různý počet barevných víček a ještě pytlíček s klukem a holkou...

a ještě teda trošku lepší fotka