Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sufik1 už mám téměř došito 😉 akorát se mi povedlo zlomit poslední strečovou dvoujehlu a když tam dám normální dvoujehlu, tak mi to vynechává stehy 😠 tak holt došiju až za týden, což mě teda štve 🙄
@michamicha mne sa strečová dvojihla strašne lámala na teplákovine, tak mám najnovšie silnejšiu 80tku a to je paráda, aj goretex od definitiv v pohodke, už som netŕpla, či mi niede nestrelí.
@kofinek jen ke kočárku - červený se klidně hodí i pro kluka - vždyť ferrari je také červený. Myslím si že s vhodou vložkou by byl super (mě osobně by se na červeném strašně líbila černo-bílá, takovej jako cílovej praporek 😉 a kdyby na ní byl ještě ferrari koníček, tak by byla dokonalá.Tedy pro mě. 😅 ). Jinak ta hnědá je hezká - na netu se mi původně nelíbila, ale ve skutečnosti je to taková jemně hnědo-zlatá barvička. A co se týče kočárku, tak určitě má své mouchy, ale já jsem hlavně chtěla velikou stříšku, abych nemusela tahat nějaký další "stínítka" a v tomhle ohledu je naprosto super.
akorát si myslím že ji to bude velky té starší 😅 😅 😅
@veronik77
@a_lexa
@petkasv
@kuna
jé, holky, moc děkuji za pochvaly, to potěší 🙂
@martulinecek moc pěkná tunička
@season super softsheel, už se těším, až budu také takhle šít (teda doufám, že někdy budu).
Holky, co máte děti, šijete vždy jen z těch atestovaných látek, nebo i normálních? Objednávala jsem např. Millera z Dům látek a tam u toho nepíšou, že je to atestované pro děti...
JInak když mám čas, tak dočítám diskuzi od začátku, ale těch 2000 stránek je teda síla, tak pokud bych se na něco ptala, co už bylo, tak se předem omlouvám... 😎
@emilly9 děkuju
@semy.cz ahoj,prosím tě,můžu se zeptat?já jsem si tam objednala a dala jsem si platbu poštou doporučeně,mám jim to poslat na jejich účet nebo až jak to přijde poštou to zaplatím,dík.já se v takovýhle věcech vůbec nevyznám
@emilly9 tak to jsi dobrá,já mám taky skoro 30 a chytlo mě to až ted,kdybych já hloupoučká šla na školu šítí místo zdrávky tak bych udělala líp 😀 😀 moc hezký
@martulinecek no já šiju cca 14 dní, ale že mám ráda kreativní tvoření apod. jsem zjistila až ve 25.
@martulinecek z toho co píšeš není jasné co jsi tam zadala....🙂 jsou dv možnosti, buď jsi dala dobírkou tzn, platba při převzetí, nebo platba předem, pak se peníze pošlou na účet a teprve pak posílají. Určitě ti po uklončení objednávky přišel email s potvrzením a tam je to napsané, co jsi zadala 🙂
@martulinecek
@emilly9 holky mě to taky chytlo až teď v 35 😀 co jsem toho mohla našít, kdybych začla dříve 😀
ale ono je to jedno, hlavně že nás to baví 🙂)
Ahoj po dlouhý době.. Ale koukám pravidelně a obdivuju, jen práce mám pořád víc, takže jsem se k žádnému nepracovnímu šití už hodně dlouho nedostala. Ale minulý týden jsem dohodla spolupráci s šicí dílnou na capáky, takže přes léto chci vše předat a vrhnout se na "normální" šití konečně. Vzhledem k novinkám u nás budu mít hodně co šít 🙂 Takže @bordino to froté klidně beru, jestli ještě máš, plínek budu šít hromadu, na ty se těším nejvíc, to jsem ještě nezkoušela..
A ještě jsem se chtěla zeptat, nemáte tip na nějakou kvalitní slabou džínovinu? Na sukně a tak.. Chci objednat přes net, ale nevim, jakou vybrat, tak jestli nemáte nějakou vyzkoušeno..dík
@martulinecek Taky si říkám, jak by se mi hodilo, kdybych šla na textilku, teď je ze mě učitelka, která se živí šitím 🙂
@emilly9 pekne vítam v diskusii, a tu sa priučíš kadečomu, že nemusíš ani k pani učiteľke, uvidíš....
@season paráda.....
@semy.cz tak to mám dobírkou takže platba při předání,že?pokud tomu dobře rozumím
dík všem za pochvalu,jenže je nám to vlký,takže budu uset spravovat ☹ ☹ a to mám podle střihu a nepřidávala jsem na švy,tak by mě zajímalo jaký má burda velikosti
@semy.cz to určitě, jenže nevýhoda je v tom, že máme "blbé" školy... ☹ Ale co, snad se to dá naučit i "na stará kolena" 😀
@petkasv moc pěkné, to je pro své vlastní mimi?
Objevila jsem tady tak krásné ty kalhotky na plínky, že se snad někdy pokusím je taky ušít 🙂. Ale hlavně ty látečky jsou úžasné, jenže co jsem koukala, byly už vyprodané ☹
@ucitelka70 no já se asi před 14 dny naučila, jak se zapíná stroj, takže pár hodin u ní budou asi potřeba :D

@elentari si si istá, že Ti povoluje spodná niť? Niekedy tie slučky na rube sú práve z hornej nite. Skús vymeniť nite, ihly, poprípade ak to je naozaj spodná niť, tak dotiahnuť na člnku je taká malinká skrutka, čo reguluje tlak spodnej nitky.