icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

terezita
8. júl 2013

@zojec prosimte jak jsi resila ten spodek na tech novych satech rosalie? davalas tam gumu? lastin? koumam, co tam pujde nejlip.. navod se mi cist nechce.. 😀 jsem si rikala, ze bych tam frnkla tunylek a do nej navlikla gumu..

a prihazuju (na me nudna) tricka pro emmajzlici. chytla nestovice a tak jsem ji spichla trika z biobavlny, inspirace od @bordino 🙂

ucitelka70
8. júl 2013

@maryol tak toto naj... penaženka zo všetkých, čarokrásna.... vypiplaná do posledného detailu... o výšivke ani nehovoriac....

ucitelka70
8. júl 2013

@terezita ako nastavuješ prosím ťa to napätie pri ozdobnom lemovaní na spodku? viem, že ste písali, nikdy som tomu nevenovala pozornosť, lebo šijem na chlapca, ale zajtra budem šiť berouškovú tuniku z wendy a spodok by som chcela mať takýto pekný ozdobný

terezita
8. júl 2013

@ucitelka70 ja upravim jen diferencial, dam ho na minimum a taham latku pred a za patkou. caramilla jeste vynda jednu jehlu, aby ten lem byl uzsi, ale to ja nedelam, se bojim, ze pak budou utikat oka.. 😅

ucitelka70
8. júl 2013

@terezita a šírku dávaš na 7?

terezita
8. júl 2013

@ucitelka70 nee, nechavam na 5.

winnyfred
8. júl 2013

@a_lexa je děkuji jj ty jsou z ottobre číslo 4/12 :D

winnyfred
8. júl 2013

můžete mi holky prosím poradit? chci koupit pul na svrchňáky koukala jsem na sijemdetem, ale je juich tam na mě nějak moc a nevím který koupit???

petkasv
8. júl 2013

@terezita já šila ty rosalie a udělala jsem tunýlek a navlíkla gumu, u který jsem na konce přišila hedvábnou stužku a má to na mašli, která kouká ven, a aby mi ta stuha nevlítla při povolení dovnitř tak má na sobě korálky 🙂 tady je vidět jen ta mašle 😀 ale praktičtější to vidím jenom na gumu 😀

petkasv
8. júl 2013

@maryol ta peněženka je úchvatná 🙂 🙂 přesně ten střih bych brala 😵 😵 😵

petkasv
8. júl 2013

@winnyfred nejlepší je tenhle http://www.sijemdetem.cz/produkt/pul-s-obrazky-... nebo pak jednobarevky 😉

terezita
8. júl 2013

@petkasv diky! toz to taky tak provedu 😉

abigail1
8. júl 2013

@kuna klobouček je super, můžu se zeptat, odkud máš střih? Děkuju.

winnyfred
8. júl 2013

@petkasv ahaaa děkuju 🙂

maryol
8. júl 2013

@petkasv
@ucitelka70 ďakujem, žienky, za pochvalu, priznávam, dala mi poriadne zabrať, robila som ju podľa svojej AVON peňaženky, chvíľu trvalo, kým som vymyslela, ako ju urobiť, nakoniec sa podarilo 🙂
vrchná časť je z ručne tkaného ľanového plátna
dúfam, že mi hudobníci odpustia nesprávny notový zápis 😀, ale bol to zároveň vyšívací experiment

papajka7
8. júl 2013

@maryol wau tak toto je ina sila 😵 😵 😵 😵 ,taku chceeeem 😅 ,to by som neverila,ze sa to da vobec usit,strih je pristupny?nepodelis sa ?alebo za vymenu? 😀

papajka7
8. júl 2013

@maryol aha uz viem,takze AVON penazenka 😀 ,ako dlho si ju sila?

maryol
8. júl 2013

@papajka7 nemám problém so strihom, to je najmenej, potom však na mňa nenadávajte pri šití, že som vás do toho namočila 😀 😀 😀
sú tam rôzne zlepšováky, ako jednotlivé časti obaliť a aby zároveň neboli príliš hrubé pri prešívaní

papajka7
8. júl 2013

@maryol juchu pisem IP 😵

maryol
8. júl 2013

@papajka7 ťažko povedať, ako dlho, bolo to s prestávkami - pomedzi to som šila kadečo iné a zároveň špekulovala, ako to vyriešiť

kuna
8. júl 2013

@maryol ta peněženka je úchvatná...fakt hledím s otevřenou pusou!

@abigail1 zeptat se můžeš 😉 Střih je odsud http://oliverands.com/files/free-patterns/Olive... a našla jsem dobrý návod zde (tři části). V druhé části, jak se našívá ten boční díl na horní kolo, tak mi stačilo ten boční díl jen nastříhat, nevystřihovala jsem tam ty véčka a krásně se to roztáhlo. Jinak je to šití na půl hoďky, nejvíc času mi trvalo to celé vystříhat a podžehlit krempu 🙂 A moc hezky sedí.
http://alittlegray.blogspot.com.au/2011/08/ltts...
http://alittlegray.blogspot.com.au/2011/08/ltts...
http://alittlegray.blogspot.cz/2011/08/lttsa-bu...

lucijan
8. júl 2013

@maryol no páni, teprve druhá? jsi si jistá, žes nechtěla napsat 22?? 😀 Krásně propracovaná, tiše blednu závistí 😉

ballenka
8. júl 2013

@jitu22 Prosim vas poradte mi, idem sit prvykrat plienocky a to AIO. Kedze tieto budu pouzivat najma starsie deti a muz nechcu zapinanie na cvoky, ale na suchac. Pozerala som viacej strihov , s tym nevidim problem,ale jedna vec mi nie je jasna, ked presijem na Pul suchac očka na TU cast na brucho nebude to PRETEKAT? Mam to vypodlozit dodatocne alebo ako? dakujem za odpoved Lenka

ucitelka70
8. júl 2013

@maryol aj ja chceeeem, mám síce penaženky... ale mám doma po starej mame vyšívané plátno.... ušila by som z toho...

jieff
8. júl 2013

@papajka7 děkuju, zaběhnu do knihovny🙂 moc se ti povedly, to musel mít mm radost!

jieff
8. júl 2013

@ballenka AIO jsem nešila, ale na svrchňáky jsem sucháč našívala a měla jsem to na bříšku podložené fleesem, neprotéká to, spíš protečou u nožiček než na bříšku...

asabolka
8. júl 2013

chcela by som sa spytat na iny sposob aplikacie patentiek na plienky da sa to aj bez kliestov? nemate nejaky vylepsovak ktory nestoji 16e resp da sa pouzit iny typ patentiek?

ballenka
8. júl 2013

@jieff dik skusim tos fleesom 😀

jieff
8. júl 2013

@asabolka to jsem zvědavá co ostatní odpoví, já myslím, že to jinak nejde....

zojec
8. júl 2013

@terezita hm... asi si si ma pomylila, lebo ja som uz davno nic neusila :( uz vyse mesiaca skracujem gate, asi ich zanesiem krajcirke 😕 😖