Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@avals Co to je za materiál a jak silnou jehlou to šiješ? Může to být i tím, že jehla je moc slabá.
@mooncaa v tej galantérke majú hard a amann, takže tie budú snáď dobré, len teda mám len po 3 špulky, neviem prečo jej to tak predali, pritom tam aj šijú a práve na brotheroch, mám 3034, no nič o dva týždne ideme na prázdniny, pôjdem si dokúpiť, cez net sa mi nejak nechce objednávať
a už je teda aspoň vybalený, hádam sa v noci dostanem k návodu
@ellysa Tak to je dobrá galanterka, tyto nitě jsou dobré a do OL doporučované. A tu jednu špulku dokoupíš, teď můžeš provizorně buď použít jinou barvu, nebo převinout kousek na prázdnou špulku. Po zkušenostech vidím ideální počet jako 8 špulek od barvy - 4 do OL, 3 do COL a 1 do rovnostehu. 😀 Ale mám jen 4 ks od barvy, už tak to leze do peněz.
@medvidekponco nie to si nemyslim, uz som to stym sila a predtym to silo dobre... je to plavkovina
@petkasv
@medvidekponco
@crawler DAKUJEM za ochotu 🙂
holky přisly mi látky,perete je předem než začnete z toho šít
@martulinecek jo jo, předepírám - hlavně aby se látka vysrážela a také někdy bývají dost zaprášené. 😉
@papajka7 úplně profi! Můj stále čeká a asi se nedočká 🙂
@martulinecek jj, musíš je vysrážet, jinak se budeš po prvním vyprání divit 😉
Holky, Dadka froté se musí taky sešít před 1. praním, aby se nekroutilo, nebo froté je OK? Jersey se kroutí to vím. Se mi to nechce sešívat, ale každý cm dobrý.
@a_lexa nene je to žabičkování 😉
@martulinecek ze začátku jsem srážela, dneska šiju o něco větší, většinou, když přijde látka, už nestíhám vysrážet, protože mi neustále někdo stojí za zadkem a křičí na mě ať šiju 😀 😀 😀 😀 ale když mám chvíli volna, většinu těch látek hodím do pračky a vysrážím 🙂 ale to se stává jednou za uherský rok 😖
@mooncaa já sešívám i froté, tip se škrobem musím vyzkoušet 🙂 @sinala
@martulinecek určo předeprat, hlavně, kde je bavlna, bambus apod. umělotinu nemusíš (softshell, fleese)

@ellysa budeš ho muset vytáhnout z krabice, abys věděla, kolik špulek nití, jehly do OL jsou i speciální, ale používám pouze akry