icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mamata
8. júl 2013

@ellysa budeš ho muset vytáhnout z krabice, abys věděla, kolik špulek nití, jehly do OL jsou i speciální, ale používám pouze akry

petkasv
8. júl 2013

@avals mě dělal něco podobného, dolní chapač byl špatný, musel do opravy 😖

papajka7
8. júl 2013

tak konecne sa dockal aj moj chlop 😀 ,mal meniny tak sa mu usli sustaky z goratexu a triko,nohavice su strih z burdy sedi namakane 😵 ,a triko ottobre 😉

medvidekponco
8. júl 2013

@avals Co to je za materiál a jak silnou jehlou to šiješ? Může to být i tím, že jehla je moc slabá.

papajka7
8. júl 2013

@behulka no ked si das do vyhladavaca papajka mei tai,tak sa ti zobrazi moj album a tak sa da pozriet,len neviem ci to len mne funguje,inac som si ho dala odblokovat,ale uz mesiac sa nic nedeje,kaslem na to aj tak tam nic dolezite nemam 😅

lip72
8. júl 2013

@papajka7 tak to je teda bomba 😵 😀 moc povedené...

medunka21
8. júl 2013

@papajka tak klobuk dolu..perfektne!!!

lucijan
8. júl 2013

@papajka7 krásný!!!

mooncaa
8. júl 2013

@ellysa Nevím, co máš za OL, ale já šiju jen na 4 nitě, ale chce to speciální, mě ty z galanterky nešijou - trhá se to.

jieff
8. júl 2013

@papajka7 krásný! v jaký burdě je střih na pánský kalhoty?ten by se mi hodil...

ellysa
8. júl 2013

@mooncaa v tej galantérke majú hard a amann, takže tie budú snáď dobré, len teda mám len po 3 špulky, neviem prečo jej to tak predali, pritom tam aj šijú a práve na brotheroch, mám 3034, no nič o dva týždne ideme na prázdniny, pôjdem si dokúpiť, cez net sa mi nejak nechce objednávať

a už je teda aspoň vybalený, hádam sa v noci dostanem k návodu

mooncaa
8. júl 2013

@ellysa Tak to je dobrá galanterka, tyto nitě jsou dobré a do OL doporučované. A tu jednu špulku dokoupíš, teď můžeš provizorně buď použít jinou barvu, nebo převinout kousek na prázdnou špulku. Po zkušenostech vidím ideální počet jako 8 špulek od barvy - 4 do OL, 3 do COL a 1 do rovnostehu. 😀 Ale mám jen 4 ks od barvy, už tak to leze do peněz.

papajka7
8. júl 2013

@jieff 4/2010 odporucam sedia fakt dobre 😉

avals
8. júl 2013

@medvidekponco nie to si nemyslim, uz som to stym sila a predtym to silo dobre... je to plavkovina

avals
8. júl 2013

@petkasv hej to si myslim aj ja,ze to bude asi v nom. .... 😒

avals
8. júl 2013

@petkasv
@medvidekponco
@crawler DAKUJEM za ochotu 🙂

petkasv
8. júl 2013

@avals hele mě to takhle začalo blbnout na PULu a měla jsem ve finále ruplou stehovou desku, a urvaný dolní chapač, hrozný 😖 😖

petkasv
8. júl 2013

@papajka7 to je bomba 😵 😵 😵 😵 😵

a_lexa
8. júl 2013

@winnyfred krásné. Ty lacláčky jsou z ottobre? Jsou nádherný. 😵
@petkasv Ta mikča je super. Čím jsi udělala nabírání na prsou - lastinem? 🙂

martulinecek
8. júl 2013

holky přisly mi látky,perete je předem než začnete z toho šít

a_lexa
8. júl 2013

@kuna ten klobouček je božííííííí 😵 😵 !!!!!!!!!
@papajka7 jůůů, to musel tvůj chlap skákat radostí - moc krásně jsi to ušila. 😉

a_lexa
8. júl 2013

@martulinecek jo jo, předepírám - hlavně aby se látka vysrážela a také někdy bývají dost zaprášené. 😉

kuna
8. júl 2013

@papajka7 úplně profi! Můj stále čeká a asi se nedočká 🙂

@martulinecek jj, musíš je vysrážet, jinak se budeš po prvním vyprání divit 😉

mooncaa
8. júl 2013

Holky, Dadka froté se musí taky sešít před 1. praním, aby se nekroutilo, nebo froté je OK? Jersey se kroutí to vím. Se mi to nechce sešívat, ale každý cm dobrý.

sinala
8. júl 2013

@mooncaa kroutí se, ale já už nesešívám nic a používám před stříháním škrob ve sprayi

petkasv
8. júl 2013

@a_lexa nene je to žabičkování 😉
@martulinecek ze začátku jsem srážela, dneska šiju o něco větší, většinou, když přijde látka, už nestíhám vysrážet, protože mi neustále někdo stojí za zadkem a křičí na mě ať šiju 😀 😀 😀 😀 ale když mám chvíli volna, většinu těch látek hodím do pračky a vysrážím 🙂 ale to se stává jednou za uherský rok 😖

patlalca
8. júl 2013

Tak jsem dělala nějaké cedulky na oblečení. Jde o strojní výšivku.

daisyr
8. júl 2013

@kuna klobouček je profi 😉

daisyr
8. júl 2013

@mooncaa já sešívám i froté, tip se škrobem musím vyzkoušet 🙂 @sinala

@martulinecek určo předeprat, hlavně, kde je bavlna, bambus apod. umělotinu nemusíš (softshell, fleese)

maryol
8. júl 2013

peňaženka č.2 😉