icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

zojec
8. júl 2013

@maryol ta penazenka je dokonala, s menom ako pre moju svokru :D 🙂 my mame na stroji aj noty?? 😀

maryol
8. júl 2013

@zojec ja mám 😀

abigail1
8. júl 2013

@kuna jééé, moc děkuju 🙂

martulinecek
9. júl 2013

@maryol ta je krásná jako kupovaná,opravdu

kuna
9. júl 2013

Dobré ráno, včerejší večerovka. Pajc nad pajc 🙂 Ale jsem s ní spokojená. Teď už je i s patentkama na vkládačku, je to nakonec fakt lepší. A z lemování pulem jsem fakt nadšená, děkuji Fionce ještě jednou za nápad.

crawler
9. júl 2013

@kuna vypadá suprově! a jak lemuješ tím pulem? stříháš jako šikmý proužek a na třetinky? taky bych to chtěla zkusit - vypadá to suprově a pulu mám mraky, tak bych mohla kombinovat...

kuna
9. júl 2013

@crawler jj, na třetinky, podle tohoto návodu a stříhám ho rovně po té straně, aby pružil. Ustřihnu si ho vždycky tak 4cm široký a zezadu to pak zarovnám nůžkama.

lenasss
9. júl 2013

@kuna tak to je super nápad asi budu taky pajcovat 😀 jen už nemám na koho šít,tak snad časem zase bude na koho šít.

Holky prosím vás kde dělám chybu,začaly nám protékat PULky,asi je peru špatně,házím je do pračky s plenkama a peru na 60 😅 Mi už je teda moc nepotřebujem,ale na noc ještě ano

winnyfred
9. júl 2013

@kuna je ta je pěkná 🙂

winnyfred
9. júl 2013

@lenasss já taky puly peru s klasickýma plena na 60 asi sem blbá ale mi nedošlo že se to nemá 😅

lenasss
9. júl 2013

@winnyfred já právě nevím na kolik se perou,ale nám teda protékají snad všechny co jsem šila,jen jedny ne a to jsou anavy ale ty peru úplně stejně . Tak nevím kde je chyba 😅

winnyfred
9. júl 2013

@lenasss hm já mám teda všechny kupovný ušít si svoje se teprv chystám tak teda netuším čím to je ☹

crawler
9. júl 2013

@lenasss praním to nebude...já taky peru na 60...sedí ti pěkně kolem nožek? jak vypadá laminace? nejsou v ní dírky?

sinala
9. júl 2013

@lenasss taky peru PULky na 60 a první svrchňáky, co jsem šila ještě před porodem už nejsou ☹ , laminace popraskala kolem uší a vepředu kolem patentků. Myslela jsem, že je to tím, že patentky jsem podložené jednotlivě ( teď podkládám tak, že ustřihnu proužek a jsou podložené látkou v kuse). Ale časem začaly protékat další - obojí byly z jednobarevného PULU ze ŠD. Barevné co mám PUL z USA nebo Mylly drží, ale jsou v provozu asi rok. Taky jsem přemýšlela, jak je někdo může mít na více dětí 🙂. A to jsem myslela, že je po odplenkování prodám za slušnou cenu 🙂

kuna
9. júl 2013

achjo, právě mi dítko zmazalo dpověĎ..

takže ještě jednou, já jsem teď hledala info shodou okolností na údržbu PUL a došla k názoru, že není PUL, jako PUL. Některý vydrží, některý ne. I na ŠD mají PUL, co na plenky nedoporučíjí, že proteče. Ten kvalitní by vydržet měl, byl vyvinut pro použití v nemocnicích, kde je předpoklad praní a sušení vysokou teplotou. Teď ještě ten kvalitní rozpoznat, že 🙂 Třeba ty obrázkové ze ŠD jsou některé pevnější, než jiné, co jsou měkké - znamená to, že víc vydrží? Těžko říct, já plenky furt inovuju a točím, takže to nepoznám. Ale mám plenu, co jsem kdysi v začátcích koupila už použitou od @caramilla a ta mi teď drží i na K, takže třetí dítě. A šitá je z klasického jednobarevného PULu ze ŠD.

sinala
9. júl 2013

@kuna no já mám taky právě jednobarevné PULy ze ŠD z dob dávných 🙂, ale myslím, že Terka psala někde v diskuzi, že je pere ručně a drží ji i na 3. dítě. Na to fakt nejsem, abych svrchňáky prala v ruce 🙂

winnyfred
9. júl 2013

měla bych ještě jednu takovou otravnou otázku když ušiju svrchňáky z merina opravdu vám na noc neprotečou? Já tomu furt nemůžu uvěřit 🙂 dávám prckoj na noc dvě čč a navrch pulky někdy se stane že mám lem gumičku kolem nožiček hlavně křidélka navlhlou, ale ne pravidelně tak se trochu těch kalhotek z merina bojim 😅

lenasss
9. júl 2013

tak mě protékají ty barevné opičky,květy na hnědé.Jinak jak jsem měla od @crawler ty slony a bublinky tak ty drží to je pravda a chovám se k nim úplně stejně ale ty opice a květy byli o poznání tenčí a takové víc natahovací tak je možné že tím že se natahovaly popraskaly,ale nevím,nebudu to řešit já mám stejně nejraději natahovací vlňáky nebo fleesky a když provlhnou tak prostě převlečem 😀 Segra mi řekla že posranou látkovku by vyhodila z okna a že jsem blbá,že je vůbec používám 😀 😀 😀 😀

jitu22
9. júl 2013

@ballenka já to šiju tak, že sucháč při našívání z rubu podložím ještě proužkem PULu navíc. Drží to bez problémů. Spíš mi kapsovka problhne kolem nožiček než kolem sucháče. Švagrové pro holčičku jsem to nepodkládala a prý to taky drží dobře.

ballenka
9. júl 2013

@jitu22 tak dik myslela som aj na tento sposob a teda moj maly to este bude mat prekryte aj zapinanim zvrchu este ma len 6,2kg🙂

a_lexa
9. júl 2013

Holky, prosím nevíte kde bych sehnala (koupila) polstrování HDF - high density foam. Je to takové to polstrování proti nárazu co je v taškách na notebook. Nemůžu to nikde najít. 🙂

a_lexa
9. júl 2013

@maryol wow, tak ta je luxusní!!!!!!!! 😵 😵 😵 Ta je mnohem mnohem lepší než kupovaná. Nemám slov - nevim co napsat prostě úchvatná. 😵

fionka1711
9. júl 2013

@kuna velmi pekne, som rada, ze sa napad uchytil 😉

petkasv
9. júl 2013

@kuna jsou nádherné 🙂 🙂

@lenasss já peru všechny plenky na 60, ale pulky peru tak dvakrát do měsíce, fakt minimálně prostě když je dítko po... ale třeba AIO anavy, a Tots bots toším denně už na druhý dítě, některý TB jsou bazarový a neprotelky nikdy 🙂

petkasv
9. júl 2013

Ode mě, trocha klučičího, když jsem zjistila, že po mě paní chce body ve velikosti 86/92, zjistila jsem že nemám ani potřebné množství látky, klučičí vzory beru zásedně po půl metrech, protože nevím co bych s tím tady dělala, tak jsem to musela nakombinovat 🙂 a body jsou pro klučinu 9měsíců starého a oblékne je v pohodě naše Bětka 😀 😀 😀 :-

behulka
9. júl 2013

@asabolka dajú sa požičať tu:
http://handricky.eu/metraz-na-latkove-plienky/g...
prípadne nájsť niekoho na okolí.
@maryol 😵

crawler
9. júl 2013

@kuna
@lenasss
@sinala

Já jak právě beru ten USA, tak tento výrobce dodává i do nemocnic a je fakt, že jsem s tím PULem nadmíru spokojená a nikdo mi ještě nepsal, že by se mu třeba odlaminoval apod. ale právě vím, že některý ten silnější PUL s potiskem mich.millera zlobil, takže určitě silnější laminace se nerovná kvalitnější PUL, protože ten z USA je tenký i pružný, ale stále jako nový.

asabolka
9. júl 2013

@behulka dakujem pekne to vyera dobre ukladam a casom urcite vyuzijem 😉

anitramv
9. júl 2013

@maryol tak t peněženka je opravdu náádhernáá, dokonaláá !! 🙂

blondy12
9. júl 2013

ahojte chcem sa opytat kupovala z vas alebo mate niektora z vas skusenosti s latkovymi plienkami kupenymi cez ebay?napr.
http://www.ebay.com/itm/New-Baby-Green-adjustab...

ale ide mi len o ten vrch tu vkladacku uz by som si nechala usit lepsiu...nejde pri latkovani prave o tie vkladacky?dakujem za radu