icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

slabachvila
11. júl 2013

Ahojte mamičky, Určite to tu už bolo spomínané - ale je tu velmi vela príspevkov. Potrebovala by som poradiť, že kde kupujete molitán na hniezdo do postielky. Takéto vecičky si objednávam zo stoklasi ale neviem to tam nájsť. Tak ak máte overenú stránku s dobrými rozmermi a cenou molitánu, dajte PROSÍM VEDIEŤ. ďakujem 😉 😉 😉 😉

evcounek
11. júl 2013

Krásné ranko švadlenky byla by tu někde hromadka na poštištěné úplety? Jelikož již víme že v bříšku se schovává holčička 🙂 tak mám zálusk na holčičí barvičky. mohli by jste mi napsat klidně na mail eva.izajova@gmail.com kdyby se něco objevilo. Ahoj a šití zdar.
Já se snad taky brzy pochlubím něčím co se dá tady vyvěsit. 😀

winnyfred
11. júl 2013

@slabachvila ahoj , já molitan kupuji zde http://moliten.cz/

slabachvila
11. júl 2013

@winnyfred Dakujem 😉

katkuz
11. júl 2013

@slabachvila ahoj, ja som kupovala v kamennej predajni s latkami (ale oni si aj sili vyrobky, preto tam mali i taketo doplnky), rozmerovo som videla aj na nete dosky 1x2m roznej hrubky. Ja som mala 2 cm - usila som z toho hniezdo do postielky a podlozku - matrac do ohradky, prip. na zem.

slabachvila
11. júl 2013

@katkuz a z vatelínu sa to nedá ušiť? ten má iba 8mm na šírku. To som si kúpila na zavinovačku

katkuz
11. júl 2013

pridavam skromne vytvory za asi mesiac(prve tričko a tunika), ma to svoje muchy, ale viem preco 😀 Material je elasticka riflovina a obojlic od detivbavlnke

katkuz
11. júl 2013

@slabachvila teoreticky by to slo - uvidis co ti napisu skusenejsie baby 🙂 ale z praktickeho hladiska pre mna bol lepsi molitan - hniezdo som mala na zips (v metrazi s bezpecnostnymi bezcom - aby sa dietko neposkrabalo - ked je vecsie a v postielke vsetko poprevracia 🙂 ), takze pri prani som vyzliekla molitan a samotna latka rychlo uschla, kdezto pri vateline by si to asi musela presivat a dlho by to potom schlo pri prani. Molitan lepsie drzi tvar a myslim ze to aj lepsie vyzera. a dalsie plus za molitan - mala som i tensie kupovane hniezda, ktore su fajn na zaciatok ale ked sa dietatko stava v posielke, tach padov nie je malo a prave vtedy som ocenila hrubsi molitan, ze si neobuchalo hlavicku 🙂

slabachvila
11. júl 2013

@katkuz dakujem za rady. keby som nezohnala tak najprv spravím z toho čo mám a neskôr z molitánu 😉 😉

winnyfred
11. júl 2013

holky prosím pěkně potřebuji poradit dneska sem narychlo spíchla mladýmu flísáčky pač měl všechny svrchňáky po..... a dopoledne dobrý pak šel spát a vzbudil se uplně mokrej. Musejí se taky v něčem máchát jako vlňáky nebo ne???

semy.cz
11. júl 2013

ahojky 🙂
tak to tu jdu trošku zaplnit 😀
teď jsem pár dní vyráběla didaktickou kostku pro moje zlatíčka k narozeninám...Jurajko má zítra 1 rok a Davídek v pondělí 3 roky 😵
Tak z té mám radost, bála jsme se jak to dopadne a jestli se povede....
pak sukně z lehoučké a velice příjemné bavlny s pružným pasem (aspoň mě to trochu stáhne ty špeky) a
a tepláčky ke kterým bude ještě mikinka..jen na ní zatím vůbec nebyl čas 😀 dají se prodloužit nohavice, jak je vidět na poslední fotce, tak by měli Jurkovi vydržet dlouho...
A na tepláčcích už moje vyšívané logo..díky @patlalca 😉

jieff
11. júl 2013

@semy.cz ta kostka nemá chybu!!!

terezita
11. júl 2013

@semy.cz teda ta kostka je paradni! ja bych na to nemela trpelivost.. 😅
dnesni rychlovka opet pro em., konecne taky bude mit jednu pestrou sukynku..

katkuz
11. júl 2013

@terezita no ja nemam slov, ta je teda paradne vymakana, strih asi nebol zlozity, ale ta kombinacia - ak by som stala, tak padam na zadok - kraaaaaaaasa 🙂

daisyr
11. júl 2013

@semy.cz krásná kostka a super nápad s tou silnicí... já se na kostku chystám už tak rok a nikde nic 😀 základ máš molitan?

@winnyfred flísáky se nelanolinují, ale je potřeba je mít ze silnějšího flísu a třeba 2 vrstvy a záleží na dítku, já je teda nepoužívám, páč jsem si je ještě neušila 😉

semy.cz
11. júl 2013

@daisyr
@jieff
@terezita děkuju holky 🙂
jojo je tam molitan 5 vrstev, měla jsem to z jednýho velký kusu 4cm vysokého

semy.cz
11. júl 2013

@terezita ta sukýnka je nádherná.....je mě čím dál víc líto že nemám žádnou holčičku na kterou bych šila....

maryol
11. júl 2013

@slabachvila keď budeš mať cestu do Zvolena, určite molitan zoženieš (Prior,Rempo) 😉

slabachvila
11. júl 2013

@maryol no to určite nebudem mať cestu. ani som tam v živote nebola 😀 ale dakujem 😉

danielahe
12. júl 2013

@maryol wow, ta penezenka je uzasna 😵 😵 😵 😵

danielahe
12. júl 2013

@lip72 ahoj, prosim prosim nemas strih na ty klucici boxerky tak velikost 152 nebo vic ? Ty tvoje jsou hezke a presne takove by se mi hodily na meho osmileteho obrika 🙂 Ja mam jen do 146 a bojim se to zvetsit, jsem odbornik na paskvily 😅 . Predem deluji za odpoved 😉

danielahe
12. júl 2013

@behulka tak zralok je bozi 😵 😵 😵 😵

winnyfred
12. júl 2013

@daisyr tak děkuji já zkusím ještě jedny a ještě je zesílit a uvidime

elapp
12. júl 2013

@terezita to su krasne latky. su bezne dostupne, ci kupujes v nejakom speci obchode?

season
12. júl 2013

@slabachvila v Martine mali v metráži Anjel, treba skúsiť proste tam, kde majú látky 😉

slabachvila
12. júl 2013

@season Dakujem 🙂

lenasss
12. júl 2013

poslední peněženka pro mě,teda ještě chce otec ale až na vánoce 😉

lip72
12. júl 2013

@danielahe Ahojky 🙂 Střih mám, udělala jsem si ho podle starších a osvědčených slipů od syna, jenže to jsou velikostně na 170 cm 🙂 pokud nevadí 🙂

danielahe
12. júl 2013

@lip72 nene to by nevadilo, kdyz budou vetsi nevadi nedam pridavky a ono to nejak pujde, on ma vystouplej zadek, tak mu to nespadne a aspon mu budou vetrat 😅 . Budes za ten strih neco chtit? rekni si, ja budu moc rada, kdyz se s nim nebudu muset mordovat 🙂