icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lip72
15. júl 2013

@bordino a je toho hodně, nebo by už nezbylo?? měla bych vážně také zájem 😵

lucijan
15. júl 2013

@crawler já taky, přesně to jsem mu říkala, že to nemá cenu, kupovat za desítku lemování na trika 😀 Tož uvidíme, jak to tady dopadne, vidím to spíš na COL lavinu 😀

crawler
15. júl 2013

@lucijan myslím, že už konečně umím lemovat - trvalo mi to skoro dva roky😀děkuji 😵

laeela
15. júl 2013

@crawler máš to krásné, precizní a hezky nafocené 😉

crawler
15. júl 2013

@laeela jé děkují🙂 to focení se stále učím¨, ale máš pravdu, že když se juknu na fotky, které jsem sem dávala na začátku, tak je to nebe a dudy😀

bulinka
15. júl 2013

@bordino vzala bych si taky nějaký novolin, jestli ještě je 😎

abigail1
15. júl 2013

@mamata Fakt moc dík!!! 🙂

abigail1
15. júl 2013

focení...ani mi nemluvte 😠 😖

bordino
15. júl 2013

@medvidekponco no jo, s mužem jsme se shodli, že tento stroj má tu nevýhodu, že když se mi něco posere, nebudu mít ani jeden 😀 a půl minuta sem, půl tam mě bude taky štvát, já jsem líná i měnit nitě a jehly 😀

bordino
15. júl 2013

a focení, věčný boj..... mám tu lavinu bambusových věcí na Fler, nový typ nosícího ještěřího kabátu.. radši jsem si dojednala fotografku, bohužel to tak nejde dělat pořád

bordino
15. júl 2013

neměla bych jít něco šít? Jsem po dovolený tak líná... a Jole jsem slíbila ještěří obleček... ach jo

palosek
15. júl 2013

@bordino http://www.nej-sici-stroje.cz/druhy-sicich-stro... Pustila sis video??? To je ten číňan do sklepa??? 😀 😀 😀 😀 😀

palosek
15. júl 2013

@crawler sliby...chyby.... 😀 😀 😀 😀 on neví, že pak přijde na řadu i nějaký 4. či 5. stroj 😀 😀 😀 😀

bordino
15. júl 2013

hurá mám hotovo, můžu jít spát 😀

laeela
15. júl 2013

@bordino jo, tak tudlenctu látku jsem viděla na webu a měla chuť porušit své předsevzetí, že tam nakupovat nebudu, ale nakonec jsem odolala a ty toto? 😲 😀
Je to krásný. Jolí bude určitě šťastná. 😎

medvidekponco
16. júl 2013

@bordino No to máš pravdu, leč S21 nemá v sobě elektroniku typu panel, tlačítka atd. Vše se nastavuje pomocí koleček jako u klasického OL, takže většinou to je pak mezi židlí a strojem 😀 Což už jsem se párkrát přesvědčila 😀

bordino
16. júl 2013

@laeela jo, já poprvé neododlala. Prostě to nešlo, kdybys viděla Jolančin ranní výraz.....

bordino
16. júl 2013

ještě na šťastné majitelce

petkasv
16. júl 2013

@bordino ty si hustáááááá 😵 😵 😵 jinak v týdnu pofrčíme do prahy pro léky Rozárce, tak bych si ten novolin mohla vyzvednout 🙂
pokud by ti to nevadilo 😉

bordino
16. júl 2013

@petkasv mě by to zcela jistě nevadilo, ale kdy pofrčíte? Já tu totiž asi moc nebudu...

petkasv
16. júl 2013

@bordino no zatím nevim, možná čtvrtek, pátek, záleží na tom jak toho bude mít chlap v práci moc 😖

bordino
16. júl 2013

@petkasv no tak ve čtvrtek budu asi do večera pryč a na pátek jsme pozvaní k @veronik77, ještě nevím, v kolik tam pojedeme

macin73
16. júl 2013

Holky, čím vystužit obal na tablet? A neměla byste některá tip jak nejlíp ho vymyslet? Díky předem!

animal
16. júl 2013

@macin73 já ho šila ze softu kdysi dávno 😀

petkasv
16. júl 2013

Tak moje několika denní práce, milion párání a v půlce přišití Boba, přišla Bětka že chce přeci medvěda 😠 😠 😠 😠 😠 má smůlu, ale i tak je ráda 🙂 králik má jedno ucho visící 🙂

petkasv
16. júl 2013

@bordino jasný v pohodě 😉

petkasv
16. júl 2013

@macin73 mrkni k sufikovi na blok ta ho šila a má tam i postup, myslím 🙂

macin73
16. júl 2013

@petkasv taky mi to problesklo, kdyz jsem to odpinkla... ted jsem jeste koukala, jak vypadaji ty kupovane a na kolik vlastne prijdou... dik

crawler
16. júl 2013

@bordino na kolik vyjde fotografka? a máš nějakou výztuhu, co se hodí na kapsář? chci ušít Fanouškovi, ale ve výztuhách se vůbec ale vůbec nevyznám, pokud bys tam něco takového měla, tak klidně několik metrů odkoupím 😉 děkuji🙂

bordino
16. júl 2013

@crawler tahle fotografka je z těch levnějších (nebo mám spíš přátelskou slevu 😀), takže za 1000,- ofiko cena, jenže jsem jí v posledním půl roce poskytla tolik střihů, rad a společných objednávek, že to bude na revanš. Těším se, budu mít fotky dětí z přírody, akorát teda po zkoušení 10 body a 20 kukel asi moc nadšený nebudou 😀
Já dávala do kapsáře vatelín, záleží, jak moc má být tuhý, co od něj chceš