icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
15. júl 2013

@veronik77 kusanec ti nechám 😀

bordino
15. júl 2013

vyhlašuju stop, neb se objevil člověk, co chce komplet všechno 😀 s péťou a Veronikou počítám, napiště mi, kolik toho chcete

abigail1
15. júl 2013

Holky, víte o nějakém eshopu, kde mají decovil i voděodolný zip? Jestli ano, dejte mi posím vědět. Ušetřím čas hledáním.

bordino
15. júl 2013

@lip72 ronolin je taková klasická kabelková výztuha, sakon se dává do měkčích kabelek, novolin do klop nebo toho, co potřebuješ pevnější, nenadýchaný. Do peněženek není vhodné ani jedno

season
15. júl 2013

@bordino aj ja si prosím na kabelky z tých dvoch posledných výstuh - kilečko 😉

season
15. júl 2013

@abigail1 stoklasa VTC - vyhodné je tam byť zaregistrovaný ako živnostník - neviem teda, či si už bola v nejakých hromadkach

bordino
15. júl 2013

@season už je vše fuč

season
15. júl 2013

@bordino áno, práve som to dočítala ☹ včerajší večer som strávila študovaním výstuh na kabelky a došla som k tomu, že v sekáči asi kupim lacnejšiu 🙂 ked sú výstuhy také drahé 😝

season
15. júl 2013

@abigail1 ha, ale Ty chceš aby to bolo v jednom eshope, tak to asi nebude dobrý tip...

bordino
15. júl 2013

@season hele novolin by ještě byl

bordino
15. júl 2013

budu mít coverlock 😀 co doporučíte?

bordino
15. júl 2013

Co tenhle? do dneška je levnější http://www.brother-czech.cz/shop/prod.php?id_pr...

medvidekponco
15. júl 2013

@bordino Kdyby si nestihla tu akci, tak tady ho mají stabilně za tuto cenu http://www.nej-sici-stroje.cz/sici-stroj-merryl... nebo http://www.raj-siti.cz/coverlock-merrylock-mk-3...
Ofiko dovozce drží ceny výše než jeho prodejci 😉

petkasv
15. júl 2013

@bordino myslíš že ho tu někdo má 😀 😀 😀 😀 kounkni na nějaký recenze celkově 😀 to bude kalhotkový ráj 😝 😝

bordino
15. júl 2013

@medvidekponco díky, už jsem to taky našla. A co si o něm myslíš?

abigail1
15. júl 2013

tak já nemůžu najít žádný eshop, kde mají černý voděodolný zip 40 cm, máte nějaký tip, kde ho sehnat??
Nebo jinak, do nepromokavý bundy dáváte obyč zip?

palosek
15. júl 2013

@abigail1 já ted dávala dceři obyč. do softshelky..... nechodí v lijáku, tak je to jedno 😀

bordino
15. júl 2013

@petkasv právě že žádnou recenzi nemůžu najít

petkasv
15. júl 2013

@bordino ahaaaa

palosek
15. júl 2013

@bordino ten Merrylock se mi líbil už dááávno 😉 😀 😀 😀 😀 Vyzkoušej, když ti nesedne, tak pošleš dál 😀 😀 😀 A budeš první, kdo dá recenzi 😉 😀

crawler
15. júl 2013

Holkky, jak jste se ptaly na ten lyocell - to je úplet z mylly - takhle na dotek a podívání je to velmi podobné viskóze 😉 druhá strana té haleny je biobavlna 😉

a přihazuji další počiny na zakázku
novorozenecké svrchňáky (u zelených je premiéra lemování PULem - a fakt super! @kuna a @fionka - super nápad!)
a merino bodýnko vel.92

sinala
15. júl 2013

@bordino já tak pomaloučku pokukuju po coverloku a sbírám info a @moncaa má asi ten co @caramilla a psala, že dobré a že používá i hardy, kdežto car se trhaly, tak nevím.
Jinak mám radost za Tebe, že ho budeš mít 😀 😀 😀

mamata
15. júl 2013

@abigail1 na sijemdetem.cz ho mají

crawler
15. júl 2013

@martulinecek k tomu šití na zakázku...je to složitější než si myslíš...za prvé - musí to být pěkné i z rubu čili bez overlocku bych to nedala ani kamarádce. Než si šitím něco přivyděláš, jsou nutné velké investice - stroj, zásoba nití a látek, pak si udělat živnosťák, UMĚT FOTIT! nikdy mi to nepřišlo, ale bez kvalitních fotek neprodáš nic i kdyby to bylo ušité sebelíp...mít čas na prezentaci... Třeba pro mě je šití seberealizace - před 2 rokama mě to děsně chytlo, šiju denně, ale k šití na zakázku jsem se rozhodla nedávno...A není to jednoduchý - aby ses vyvarovala reklamacím, tak je to fakt časově náročné čili aby sis vydělala, tak cena zboží je poměrně vysoká...

bordino
15. júl 2013

@sinala díky, já necím, co má Car. Prostě jsem dala muži nůž na krk, že mu jeho oblíbené tričko bez COL neopravím 😀

lucijan
15. júl 2013

@crawler krásně máš olemovaný to bodýnko, fakt překrásně!! 😵 😵
s tím focením to je fakt, já se u toho vztekám děsně, a to fotím jen takhle pro vás tady, jinak ne, a na Fleru se vždycky divím, jak tam kvalita focení pořád jde nahoru..

lucijan
15. júl 2013

@bordino super! blahopřeju k těm nadějným vyhlídkám 🙂 A těším se na dojmy

lip72
15. júl 2013

@bordino Děkuji za radu 🙂

crawler
15. júl 2013

holky nevysírejte s COL, protože já manželovi slíbila, že 3.stroj fakt chtít nebudu 😀

medvidekponco
15. júl 2013

@bordino Upřímně do tvého bytu ti fakt doporučuji huskylock S21. Je to úžasná mašinka 2v1, která nepotřebuje kdoví jaké štelování, přestavba trvá fakt půl minutky a je to úspora místa 😉 K vánocům ho konečně zas budu mít a fakt už ho žádné kamarádce nepůjčím :D No a mohu zařídit lepší cenu ;)