icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

briketa
16. júl 2013

Dievcata prosim vas potrebujem odborny posudok na sitie.
chcem si usit nadrozmernu kozenu tasku s dvoch zvaracskych zaster, ktore uz maju pracky a patentove diery, ktore by som chcela zapracovat a pouzit v dizajne tasky. Planujem to sit cele rukou, lebo rucne sijem skusenejsie ako strojom...
Moja jedina skusenost s tak velkym sitim su dve "preoblecene" stare dvojsedacky do noveho potahu a cele rucne mnou obsite. Myslite,ze sa to da zvladnut tak, ze bude nosielna aj na von? Alebo som idealista...
Tu su obrazky aku tasku myslim (priblizne velkost a tvar) a tieto zastery:

medvidekponco
16. júl 2013

@petkasv Hele já moc nekupuji v hromádkách, ale mám půlku místnosti zaskladněnou 😀 No ale zlepšuji se, už to pomalu mizí. Co teprve kdybych se přidala k hromádkám, tak asi bouráme k sousedům :D

veronik77
16. júl 2013

@bordino co děti, ale kam budeš dávat prádlo na žehlení?!? 😀 😀 😀

crawler
16. júl 2013

@briketa já myslím, že proč ne - zkusit se má všechno a když už máš zkušenosti 😉 osobně si nedokážu představit šít růčo kůži v takovém rozměru, ale zvládnout se to určo dá 😉 tak s chuttí do toho a půl je hotovo 😉 a nezapomeň se zde pochlubit 😉

sandrus2
16. júl 2013

Chcela by som dievčatá od vás radu , dostala som od svokry šijací stroj a rada by som sa pokúsila ušiť malému takúto čiapočku len nikde neviem nájsť dáky návod alebo tie strihy neviete mi poradiť ? Ďakujem za každú odpoveď
PS: som začiatočník tak by potešilo aj návod ako pre "debila" teda polopate vysvetlené ale som vďačná za každú radu

ucitelka70
16. júl 2013

@sandrus2 tak narýchlo ma napadlo na mimibazari - aj na sk, ale skôr na českej stránke...

sandrus2
16. júl 2013

@ucitelka70 neviem ale som nič nenašla :/ asi som zle hladala 😀

ucitelka70
16. júl 2013

@sandrus2 neboj nič,, skúsime čosi....

sandrus2
16. júl 2013

@ucitelka70 ďakujem 🙂

palosek
16. júl 2013

@crawler COL je COL, ale myčka.... 😵 😵 😵 😵 je myčka...tady bych volila tu myčku, aby ti ušetřila spoustu času, který pak můžeš věnovat šití.... 😉

kuna
16. júl 2013

@sandrus2 já jsem šila čepičku pro holčičky, ale dalo by se to upravit pro tvoje potřeby http://susu-sufik.blogspot.cz/2012/08/bekovka-p...

ucitelka70
16. júl 2013
crawler
16. júl 2013

a moje dnešní zakázkové plevelení
bodýnko vel 62/68
autorská hračka žužláček
kapsovka
a zcela poslední kousek včeliček padl na polodupky vel.68

petkasv
16. júl 2013

@palosek , @crawler jj svatá pravda, já bych myčku nevyměnila za žádný šicí stroj 😀 😀 😀 😀

crawler
16. júl 2013

@palosek když se tak dívám na naši dvoudenní horu nádobí ve dřezu...hm...máš pravdu! 😉

elentari
16. júl 2013

Milé ženy!
Poprvé od doby, co vás tu sleduji, jsem ušila něco, na co jsem fakt pyšná. Tak bych se ráda pochlubila - šusťáková bundička pro prcka, střih z Ottobre 1/2011, podšívka bambusový aksamit a bambusový sportovní úplet (v rukávech). Vím, že pro profíky to je "normální"... ale: Tadá!

abigail1
16. júl 2013

@elentari je úžasná! Gratuluji 😉
Já tyhle euforický pocity ze šití mám taky. Jen teda na takovouhle bundu jsem si ještě netroufla.

sufik1
16. júl 2013

troška recyklace - tepláky na zahradu na chatě, destery původně z dvou mikin a trojech tepláků v různém stadiu rozkladu 😎 To jsem šila mimo jiné na tom stoletém stroji na chatě na zahradě. Já nevím baby, na co potřebujeme ty nejnovější modely, tenhle je z roku 68 😝 😝 😝 😝 a jak pěkně šije 😎

sufik1
16. júl 2013

@elentari teda dát jako podšívku aksamit a nezbláznit se z toho, jak se tahá, no klobouk dolů. Moc se ti povedla 😵

lip72
16. júl 2013

@elentari Opravdu se moc povedla 🙂 je krásná 🙂

lip72
16. júl 2013

@sufik1 Stroj je nádhernýa ještě se dá pořádně využít, to už se dneska nevidí 🙂

elentari
16. júl 2013

@sufik1 Tahal se mi hlavně ten sportovní úplet v rukávech... ale přišila jsem to ve švech a je to lepší... není to dokonalé, ale jde to 😀

lip72
16. júl 2013

@sufik1 prosím, mám na tebe dotaz, chci udělat pro kamarádku ty Tvé bryndáčky přes hlavu, jsou ze dvou vrstev látek?? Aspoň jsem to tak pochopila, že jo 🙂 Děkuji 🙂

laeela
16. júl 2013

@elentari jů, ta je ale opravdu luxusní. 😵

crawler
16. júl 2013

@elentari paráda! 😵

mitape
16. júl 2013

@elentari bundička je veľmi pekná 🙂
@sufik1 parádny stroj. tieto staré sú najspolahlivejšie. recy tepláčky super 🙂

sinala
16. júl 2013

@elentari moc pěkná

laeela
16. júl 2013

Holky, jde přišít skrytý zip i bez té spešl patky? Klasickou zipovou mám.