icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

kuna
17. júl 2013

@laeela jde, je pry dobre ho predtim trochu rozzehlit naplacato. Ja na to u pyzamka kaslala a i tak dobry.

sandrus2
17. júl 2013

@kuna
@ucitelka70 Ďakujem vám pekne 🙂

kuna
17. júl 2013
lenasss
17. júl 2013

Tak vám to tu trošku zaplevelím i já.Pár dárečků.Peněženka pro synovce k svátku.Kabelka pro neteřinku a jedna taška pro mě dá se nosit přes rameno nebo jako ledvinka kolem pasu

petkasv
17. júl 2013

@elentari no tak ta je krásná 😵 😵 😵

elentari
17. júl 2013

@abigail1
@sufik1
@lip72
@laeela
@crawler
@mitape
@sinala
@petkasv Díky! Takhle se radost z výrobku násobí 🙂 Konečně zažívám princip tohohle fóra na vlastní kůži 😀 Nejen že šití samo je droga (o látkách se tu radši ani zmiňovat nebudu), ale když to vyvěsíte sem a někdo vám to pochválí tak vás to nutí znovu stvořit něco fakt hustýho 😀 a pomalu se to stává drogou...

lenasss
17. júl 2013

@elentari jj to máš pravdu,ale ta bundička je vážně krásná a právě včera jsem nad tou fotkou seděla a obdivovala.A ještě podšitá aksamitem 😵 Tak to smekám (aksamit mi nesmí přes práh 😀 😀 😀 😀

lucijan
17. júl 2013

@elentari já bych aksamitem nic nepodšívala ani pod hrozbou mučení 😀 Navíc něco se zipem - nikdy!!! 😀 Bundička epesní 😵 😵

lenasss
17. júl 2013

@lucijan jsem ráda,že s tím aksamitem to nemám jen já.Já sním bojuji o když mám sešít čtverec.Nikdy to čtverec není.Nesnáším aksamit 😠 ale je tak jemnňoučký a mazlící 😀 😀 😀

arlette
17. júl 2013

přidávám pár výplodů - černé gaťata jsou z mého starého topu a ostatní jsou ze zbytků.
Poslední dobou se nemůžu dostat ke stroji. Sice jsem neměla týden kluky doma, ale když je venku hezky, tak se mi nechce sedět zavřená doma. Leda bych si stroj vytáhla na zahradu 😀 😀 😀

bordino
17. júl 2013

Jolču vzali narychlo do pčíměstské školky, tak nová garderoba 😀

cinocka
17. júl 2013

babule, nechcete niektora klieste na patentky?? 🙂

sufik1
17. júl 2013

@bordino a neříkej, že je to další nocovka. Já jsem stále ve stejném šicím bodu jako včera a předevčírem... zato jsem se vyspala, když mám jen dvě děti 😎
@lip72 jj, dvě vrstvy, fotonávod http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2013/06/brynd...

bordino
17. júl 2013

@sufik1 jo, včera od 8 do 11 😀

sinala
17. júl 2013

@bordino to je super, ta tunika vypadá luxusně 🙂 🙂 🙂 . Já jsem dětem do školky dávala horší věci, protože vždy se zašpinily nějakým jídlem a zůstavaly fleky, ale Andrejovi asi našiju nějaké hezké oblečky 🙂 🙂 🙂 , když to tak vidím u Jolči 🙂

lip72
17. júl 2013

@sufik1 děkuji, právě že je dělám podle tvého návodu na tvém blogu 🙂

petkasv
17. júl 2013

@bordino, @sinala ani mi nemluvte o školce, Bětka od září nastupuje a mě už se o tom zdá, včera večer když jsem jí uspávala tak mi začala vyprávět, že tam bude teta Hanka a další, a já se normálně rozbulela, mě je to tak líto, ona se tak těší, každý den mě otravuje s tím že jde do školy a musí mít batůžek 😀, to je fakt hrozný, ale musím jí našít taky spoustu oblečků 😀
jo bordi o té "genialitě" čas od čau nad námi proletí nějaký tryskáč (lítají jenom dva druhy), manžel je rozpozná, a jednou tu letěli oba druhy a Bětce to ukazoval a o pár týdnů dýl jsem jí je ukazovala já a ona mi říká ale to není gripen, to je albatros, ten má přece rovný křídla, chápeš, ona na takovou dálku pozná že to je ten a ten druh a že má rovný křídla, pro mě to je tryskáč a hotovo, já myslela, že jí majznu a za chvíli letěl gripen tak už jsem jenom mlčela a mé dvou a půl leté dítě mi vysvětlilo, co to tady vlastně lítá 😀 😀 😀 😀

petkasv
17. júl 2013

moje včerejší práce a něco vám řeknu taková pohoda ten stroj, akorát to fakt na to vyšívání a celkově chce amany a ne hardy, ty mi pijou krev, ale jinak je to mazlík 😀 😀

bordino
17. júl 2013

@petkasv 😀 dítka na víkendu ěly úkolovku, měli jmenovat kytky, všichni pampeliška, fialka, Jolanka že pryskyřník prudký a pak je dorazila tím, že ty pijavice v rybníčku jsou parazité 😀 A nejlepší je její hra s češtinou, děda jí řekne, že je zlobítko, ona že ne, že je hodnítko 😀 nebo že si její palce povídají a ona jim nerozumí, protože neumí palečtinu a tak. 😀

petkasv
17. júl 2013

@bordino víš co, ony fakt nejsou normální 😝 😝

evcounek
17. júl 2013

@mamata já bych si i objednala, už to tady vykřikuju asi 14 dní a nikdo se zatím nechyt.

bordino
17. júl 2013

@petkasv nejsou obávám se. Dneska je v přírodovědné školce od PřF UK, tak se třesu, s čím zase přijde 😀

maly_prcek
17. júl 2013

@lucijan Já jsem bamb.aksamitem podšívala svou první dvou-vrstevnou bundičku 😀 Asi si umíte představit ten slovník 😀 😀 😀

petkasv
17. júl 2013

@bordino víš co, já vůbec nevim jestli jí někam pouštět má cenu 😀

maly_prcek
17. júl 2013

@crawler Já mám do kapsáře nejtenší molitan, vatelín jsem už v jednom měla nebylo to ono... Ale prakticky ozkoušeno nemám... 🙂

maly_prcek
17. júl 2013

@macin73 Já mám obal na noťas z Fleru, vevnitř je molitan... Bohužel držím Ellu, tak se nemůžu jít ani podívat od koho... Kukni na Fler, tam toho bylo dost, jak to mají šité...

diapozitiv01
17. júl 2013

no ked uz tu boli spominane klieste na cvoky, dnes mi dorazili tie od PRYM-u (PRYM vario)
A su fakt neskutocne, kladivo sa moze ist hanbit do kuta 🙂.

Jedna nevyhoda, ze tam nepasuju cvoky od ROLANDa tie maju totiz uzsi priemer. takze treba pouzivat origos cvoky od Prymu s priemerom10mm

sandrus2
17. júl 2013

@kuna
@ucitelka70 ešte som sa chcela opýtať že z akej látky by som to mala ušiť ? a kde kupujete vy?Či objednávate cez net? ďakujem 🙂

ucitelka70
17. júl 2013

@sandrus2 ak si ešte nešila, najlepšie je zrecyklovať niečo, čo už je vyradené - úplet, teplákovina, rifle, hocičo... a do šiltu treba výstuž dať - niekto tu púísal, že do šiltu dali z krabice od džúsu výstuž, aby pekne držal šilt..... my už máme na to alebo vlizelín alebo iné výstuže...

mamata
17. júl 2013

@diapozitiv01 co to jsou za cvoky Roland, já mám prym vario plus a taky spokojenost