Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@anastazieb
diky za navod, ja som to tam len tak narychlo dala a zistila som ze su mensie a v tom plastovom pripravku ku kliestam lietaju. Ale teda tie cvoky od Prymu vyzeraju lepsie.
@ucitelka70 oki dakujem no som úplný amatér 😀
moje zkušenost z kleštěmi,koupila jsem si v LIDLU kleště měli sadu tří kleští ve výprodeji za 50kč tak jsem si je koupila jsou tam jedny děrovací,jedny na průchodky i s průchodkami a jedny na baby druky i s přiloženými druky.Nedalo mi to a dnes jsem vyzkoušela všechny patentky co mám doma a šli s tím roland. staré koh-i-noor(dědictví 😀 ) a ty jejich taky takže já jsem s nima spokojená jen tomu děrovači nějak nemůžu přijít na jméno 😀 😀 😀 prostě nedírkuje nebo dělám něco špatně 😀
kleštičky mám te´d půjčené od Jitu, jen na to nepasují ty baby druky roland od kohinoru. Sce to pomůže dát tam takovou tu bílou žvejkačku na lepení, ale není to ono. Dejte odkazy co máte za kleště? A nevíte, kde sehnat jiné větší baby druky? A teda levnější by taky nebyly na škodu... Dost s tím bojuju.
A nevíte některá, jak druk odstranit? A taky se mi okolo dost pouští oka hlavně v bambusu a fineribu.
@diapozitiv01 kde si objednala tie prym prosím ťa?
ja som dnes koneeeeeeeeeeeečneeeeee stroj vytiahla, len tak narýchlo s malým na kolene som mu loptičku urobila, kebyže sa s ňou mám čas vypiplať je lepšia, ale potešila, vnútri je kindervajce s fazuľkou, takže aj hrká
@ellysa
chcela som z De ale nakoniec cez raj-siti.cz, fakt su super, ale ked budes objednavat zober si k tomu tie gumove nadstavce na cvoky jersey a patentky origos od Prymu.
@diapozitiv01 ďakujem pozriem, niekde v AT alebo DE aby som si to k sebe mohla poslať
Tak a konecne dosite iba zacistit, body kratky rukav a krataske typ prdelacky, strih ottobre
@diapozitiv01 toto je dobrá cena? http://basteln-de.buttinette.com/shop/artikel-D...
kliešte som našla za 10 EUR
@ellysa
Klieste za 10€ je super cena, natie klieste este budes potrebovat tie plastove nadstavce na 10mm jersey cvoky, su vbaleni kde je 10 cvokov
http://www.naehzentrum.de/product_info.php?info...
a potom uz len dokupuj cvocky
http://www.naehzentrum.de/product_info.php?info...
@daisyr
@petkasv tak to vás asi holky nepotěším, protože to je šité obyč rovným stehem a při tom látku natahuju a zásadně mi to nepraská - když mi něco praská, tak je to dvoujehla při prošívání dolního lemu triček apod... jinak proužek mám na třetinky přišitý overlockem. Jo a někdy to prošívám i pružným rovným /trojitý rovný steh), ale to šije dost pomalu a protože si mi obyč rovný netrhá, tak to neřeším 😉
@phuskova díky moc za poklonu🙂 no já už jsem ve stavu, kdy si upravuju nebo dělám střihy sama, ale pro začátečníky jsou dokonalé střihy z časopisu ottobre - jukněte ke mě na album půjčovna střihů a když se vám bude něco líbit, tak za nějakou drobnou revanš si střih obkreslíme 😉 zrovna ty polodupky v nějakém tom starším čísle jsou - mám ho - tuším 3/2005?
@diapozitiv01 díky, u nás jsem je našla na VTC, zarazilo mě jen že těch 0,3 mm je tak znát
Holky, nechystá se někde hromadná objednávka Farbenmix?

@diapozitiv01 já na nich ty babydruky dělám, je to trochu složitější, ale jde to 😉 Používám k tomu to plastové držátko, které je u druků v balení. Do toho si připravím cvočky, pomocí těch kleští to přes to držátko trochu přimáčknu, aby cvočky držely v látce. Opatrně to držátko sundám (abych nevytáhla cvočky z látky) a domáčknu samotnýma kleštěma (nástavec na ty Prym druky). A drží to bezvadně 😉