icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

denimaty
17. júl 2013

Tak jsem synovi ušila oboustranný klobouk, většinou ho nesundá ani na jídlo. Ale fotit se moc nechtěl.

daisyr
17. júl 2013

@petkasv dělám stejně jako @sinala, jen teda pak prošívám tou dvojjehlou... a někdy to nedopadne dobře 🙂

denimaty
17. júl 2013

A ještě chňpaky podle střihu od Caramilly. Holky, ten střih je úplně SUPER, lepší jsem nikdy neměla! Moc hezky padnou a ruce jsou opravdu dobře chráněné.

maryol
17. júl 2013

@briketa nevidím v tom problém, zváračské zástery sú vďačný materiál na výrobu všakovakých vecí 😉
(šermiari by vedeli o tom rozprávať :o)))

kuna
17. júl 2013

@daisyr @petkasv taky to dělám stejně jak @sinala, i s tím cikcakovým prošitím a přijde mi to tak nejlepší. Dřív jsem to prošívala pružným rovným stehem, ale ten cikcak je takový ozdobnější.

crawler
17. júl 2013

@petkasv
@denimaty
@sinala přesně jak píše Kamča - proužek přišiju na OL, pak druhou stranu proužku začistím na OL a přeložím a prošiju z lícu 😉 jak jednoduché 😉 a natahovat tak nějak úměrně, aby se to nevlnilo - to už jsem vyhmátla 😉

crawler
17. júl 2013

tak ještě zaplevelím dnešníma plenkama pro jednoho chlapečka...
kapsovka včelky
kapsovka opice na sucháč
a noční kalhotková bambusová s milionem vkládaček 😀

mitape
17. júl 2013

@lenasss ja má tiež tie kliešte z lidlu a po zapnutí a odopnutí mi cvok odpadne 😝 a to sily mám dosť, nechápem potom

diapozitiv01
18. júl 2013

@mitape
Tieto od Prym-u su fakt ze super, ja ked som davala prvy cvok tak som stlacala ako besna, ale tu moc netreba. Je to fakt rychle a ciste na rozdiel od kladiva. Vsak donesiem ukazat 🙂

lenasss
18. júl 2013

@mitape tak to nevím já včera schválně jak jste se bavily jsem šla a zkoušela to a vše funguje jak má jen jednou se mi stalo že šly ty bodce vedle cvoku a potom mi odpadl já to schválně nafotím.\mám je už i na bodynách a pořád to drží 😅

kuna
18. júl 2013

@elentari máš být na co pyšná, podšití aksamitem .... moc hezké 😀

medvidekponco
18. júl 2013

Není někde na netu střih na kšiltovku? Nechce se mi vymýšlet 😀

kuna
18. júl 2013

@crawler hezké plínky a máš je i moc hezky nafocené!

Moje práce cca za týden:

pyžamka, inspirace od @crawler, co se zbytky tučňáků. jen nevím, kde končí tučňouši a kde začíná papoušek 😀 @laeela - tady jsem dělala ten skrytý zip obyč zipovou patkou, docela jsem to odflákla (nežehlila), ale je to ucházející i tak.
kraťasy
tři klobouky, ten třetí konečně J. sedí, ještěže máme sestřenici, kterou můžeme obdarovat. Zase blbě nafocené, tato látka je pro mě začarovaná. Jsou oboustranné.
prdeláčky, jen se mi při přešití trošku posunuly kolena dovnitř 😀

martulinecek
18. júl 2013

@petkasv krásná látka na kalhotech

crawler
18. júl 2013

@kuna mě se hrozně líbí ty kloboučky a prdeláčky - na ty prdeláčky to je nějaký konkrétní střih v ottobre nebo je to od ruky nakreslené?

ellysa
18. júl 2013

baby ked už hovoríte o prúžku na tretiny aký široký je treba ho strihnúť? napríklad na lemovnie body dole? cca 4 cm?

mitape
18. júl 2013

@lenasss asi mám nepodarok 😝 ako tu bolo vyššie písané, že zas nefunguje dierkovač. tak ale čo by sme chceli za tie peniaze, že 😀

mitape
18. júl 2013

@diapozitiv01 som zvedavá. lebo rozmýšľam aj nad kliešťami zo stránky detivbavlne .
http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/...
len ja mám aj kopec baby cvokov, mamina mala staré zásoby 😀

lenasss
18. júl 2013

@mitape ale to jsou kleště na plastové patentky těma se nedá cvakat ten babydruk ne?

mitape
18. júl 2013

@lenasss ja viem 😉 ale klieštami Prym to asi tiež nepojde. ona aj v tých baby cvokoch sú nejaké odlišnosti. nie vždy sa dá použiť jeden umelý nadstavec na všetky. tak mám ku každej farbe-krabičke jeden 😝
uvidím je to stále v rovine či sa mi to vôbec oplatí. bodynka už moc nešijem a na mikiny zips pre mňa nie je problém našiť. ale zas na malinkatých sú pekné cvoky. no a babo raď 😀

anastazieb
18. júl 2013

@mitape a četla jsi můj návod na předchozí stránce? Je jedno, že jsou ty babydruky trochu odlišné, do toho plastového nástavce na Prym kleštích by měly vždycky zapadnout dobře. No a aby to bylo přesné (přecijen ten Prym nástavec je větší), tak to nejdřív secvaknu kleštěma přes ten cvakáček co je v balení u babydruků. No a potom už to jen kleštěma pořádně stlačím.

sufik1
18. júl 2013

recy šatičky pro neteř, dneska slavíme její svátek.

bordino
18. júl 2013

Zkoušela jsem teď trochu háčkovat, zamilovala jsem se do jedné čepice z webu, dozvěděla jsem se že: " No tý brďo, mami!" 😀 Malýmu se líbí, ale na hlavě ne 😀

macin73
18. júl 2013

@bordino hele, to není těmi gastarbeitery ve sklepních prostorách... z které planety jsi přiletěla a jakou barvu maskovaciho superoblecku máš, supermanko??? 😀

bordino
18. júl 2013

@macin73 tohle chtělo hlavně supernervy, páč mi do toho malej skřet furt lezl a chtěl pomáhat 😀

lenasss
18. júl 2013

@bordino on je prostě krááásnej.takovej skřítek 🙂 a ta čepice samo taky. 😀 😀 😀

caramilla
18. júl 2013

@denimaty ó díky, ty jsou pajclý z jedněch, co jsem dostala jako svatební dar, mám doma asi 10 chňapek a právě používám jen ty jedny, kde je chráněné i zápěstí, pro nás nešiky ideál 😎

patlalca
18. júl 2013

Tak jsem teď k sobě do fotogalerie vložila nějaké výšivky co vytvořila za mojí pomoci moje vyšívací mašinka
https://www.modrykonik.cz/fotoblog/patlalca/alb...

bordino
18. júl 2013

@lenasss rarach na něj sedí líp 😀

veronik77
18. júl 2013

@bordino hezký 😀 Štěpán se ptá, kde je foka Jolanky 😀