Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lucijan Tak já tě potěším. Dnes jsem dodělala své první elasťáky a šila jsem je celkem 3 dny. Šiju na jídelním stole a musím pokaždé vše rozložit a zase uklidit. Jsou malinko volnější, ale dcera nesnáší nic upnuté a i tak si stěžovala, že je to moc těsné. Ale možná to bylo i tím horkem.
holky jak by mi slušely ty zavinovací šaty co tu byl link z tchiba. Mám to poslední dámské ottobre a je tam střih v mé velikosti http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2013_2/a... střih 19. nějak si nejsem jistá.... a zas škoda látky. Ale ještě tu mám koupený střih z Farbenmix Svea a taky jsem ještě nešila, tak nevím které... http://www.farbenmix.de/shop/Schnittmuster/Ober...
@sufik1 Oba střihy pěkný.... Já ted šila Phillipu pro V a teda...opět úzké...dost úzké. 😝
@veronik77 Nevím, jakou jsi měla zkušenost se střihem Phillipy ty, Veru? Nemám pocit, že by byly holky při těle, přesto jsem všívala postranní pruh.....k dceřiné spokojenosti... Ale možná je to tím, že ona nerada moooc upnuté.....aby prý pod bundu dala ještě mikinu, až se víc ochladí.... Podle origo střihu bych jí mohla střihnout právě tu mikinu, třeba z flísu, ten pruží.... 😅
@palosek já jsem dělala u Haničky (výška 134, velikost bundy 134/140) větší přídavky na švy a širší rukávy (aby se vešla mikina) - jinak mi to přijde dost na tělo... Anežce (výška 92, bunda 98/104) jsem vše nechala, jenom zkrátila rukávy a sedí moc pěkně. Ale já teda vždycky nechávám na švy víc, jak 5mm (spíš k centimetru 😀 ) Štěpán má tu klučičí taky střiženou o velikost větší s kratšími rukávy... 🙂
jaké máte zkušenosti s objednávkami na latka.cz? já poprve nic moc, doufám v lepší podruhé.
@caramilla 😀 😀 😀 to vis, ditko je 5 tydnu na prazdninach, tak mam najednou po vecerech cas. neboj, po prazdninach se zase odhlasim.. 😀
joo, neco naruzoveleho tu bylo.. safrlote, jsem uz zapomnela, co to bylo! (hehe, od tchyne dostala ruzove saticky a ruzove tricko a samoze jsou to jeji nejoblibenejsi kousky.. 😝)
ad latka.cz jako za me dobry, kde jinde nahrabat "relativne nepredrazene" uplety co prodava voldemort..z 15 hader asi 5 nemeli,celou dobu se chovali slusne..ale.. ale jeste furt mi nevratili asi 25 eur.. 😝 jdu zase zaprudit..
jo hele, kde se da ulovit latka na zatemnovaci zavesy jinde nez u voldemorta??

@bordino zase čím víc dětí, tím líp si vyhrajou (až vyrostou z nejhoršího, samo) 😎