Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
Zdravím, dám tady pár věcí, co jsem ušila za celý minulý týden, jen tady už nedávám hasičský komplet a ještě jedny montérky, ( byly tady už minule 🙂)
Pořád se mi zdá, že ni nedělám 😒 a vůbec nějak nestíhám....
Zkoušela jsem na objednávku šátky do vlasů, potom babičce jeden gaučík na kapesníky 🙂
pár bryndáčků pro kamarádku a jednu rychlovku pro mě, sukni z úpletu 🙂 a pirátky pro dva brášky.
A od neděle zase pokračuji objednávkama 🙂 kdyby den měl víc hodin...... 😒
@macin73 Děkuji 🙂 rozpárala jsem jeden a podle toho udělala další, je to jednoduché, je to jen obdélník podle obvodu hlavy, takže třeba 35x20 a pak tunýlek na gumu, ten jsem dělala podle šířky gumy. potom to nějak omotat kolem hotové gumy aby to dělalo ten správný tvar 🙂 snad ten popis bude stačit .-)
@crawler mně cizí plínky baví pořád 😀 Moje jsou k vidění na www.facebook.com/ByJitu a nebo na blogu jituli.blogspot.cz (ale tam nejsou ty nejnovější). Ale jsou trochu na jedno brdo. Všichni chtějí berušky a safari 😀
baby minule ste tu písali, že prišívate prúžok na tretiny najskôr s OL a potom prejdete na rovnostehu, nemáte to niekto nafotené, alebo ešte raz a pomalšie pre postihnutých 😀
@ellysa co přesně na tom nechápeš ? 😀 vezmi proužek, polož ho lícem k líci k výstřihu a přišij na ol (natahuj), pak olemuj druhou část proužku /ta co bude na rubu, aby se netřepila), přelož k rubu a prošij z lícu na rovnostehu 😉
zrovna mám teď v plánu jiné šití, jinak bych nafotila...ale řada na nějaké bodýno přijde tak za 14dní
holky, když šijete třeba kalhoty, šijete tak, že sešijete šev a projedete na ol, nebo nejřív díly objedete na ol a pak sešíváte? co vám přijde praktičtější?
@anitramv Přesně jak psaly holky. Proužek natahovat a výstřih u trička naopak shrnovat zpět, aby nebyl natažený. Pokud není ten úplet s elastanem, tak to také jde, ale je to náročnější. zkus to první kdyžtak olemovat fineribem nebo něčím, co má 3 - 5% elastanu. Nebo lze použít lemovací gumičku, ale to je zase umělina...
@schnek napr. ak šijem detské nohavice - hned šijem iba OL, ak napr. elegantné dámske nohavice, kde treba pekne švy rozžehliť, najprv všetko OL - tri nite, potom prežeehlím, zošpendlím a rovnosteh, a rozžehliť...
@schnek jo aha, já jsem si myslela hned, že jsem nepochopila dotaz 😀
Z toho, co já šiju, tak vše overlockuju, i sukně, při 0,7 se to nerozjede a rozžehlení po takovém švu nevadí, i kupované sukně mám tak šité. Já bych prve obšila a pak sešila, protože obšívání hotových kalhot třeba je na palici. Lépe to pod patku půjde před sešitím. Ale zase chápu, že v návodech se to píše obráceně kvůli tomu, aby to bylo hezky vše rovné a kdyby člověk něco ještě přešíval a upravoval, tak aby to hezky sedělo.
Takže fakt asi to musíš nechat na momentální náladě 😀
@crawler kapsa je úplně bombastická!

@ellysa @denimaty taky nevim jak zatočit 😀. A na začátku jsem takhle šila prckovi tričko, a chtěla jsem na OL sešít boční šev včetně rukávu a jak jsem sešlápla pedál, tam se mi tričko vytrhlo z ruky a projelo tak rychle, že jsem nestihla ani zareagovat - nejen že bylo tričko z boku sešité od spodní části až ke krku, ale ještě ta pekelná mašina ušmikla ten pracně přišitý rukáv 😠 😀 😀.