icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

dugyna
22. júl 2013

@chumac super dakujem za tip to fak nie je take drahe, detskam posit po dve tricka, aj muzovi a mne.
sak druhy nosic som kupila za skvelych 22,5 🙂 tak som usetrila a mozem nasi trika.
idem objednat.

chcete niekde z sk kociek?

caramilla
22. júl 2013

@crawler a víš, že baví 😀 Máš to precizně ušité, profík!
Nebaví mě to šít, ale klidně se kouknu, jak si s tím někdo dal práci 😀

Jinak ad brýle mě ještě dneska u stroje napadlo, že kdybych měla čočky při šití, tak asi nemám už oči, protože už 2x v životě mi prdla jehla a praštila do skla brýlí. Nebo když vystříkne omastek při vaření jsem fakt ráda, že mám brýle 😀 Pro nás nešiky jsou brýle asi životní nutnost 😀 😀 😀 Stejně tak jsem byla u moře ráda za brýle na nose, když mě do oka zasáhl Jasmíny šutr a zároveň jsem byla ráda, že mám jen černé z DM za 199 Kč a nemám své dioptrické za 4000 Kč 😀

bordino
22. júl 2013

Nechtělo se mi, ale dokopala jsem se k bambusovému tričku. Má drobnou chybku, tak zůstává doma. A to jsem neměla ráda růžovou 😀

kuna
23. júl 2013

@crawler plínky se snad neokoukají nikdy, jsou nádherné! Kdybych nepropadla těm pop-inkovým, tak si snad u tebe i koupím 😉

Mé včerejší dílo, kraťasy pro neteř a mikča na dovolenou pro mláďátko, protože jsem zjistila, že nemá. Poprvé jsem šila zip tímto způsobem a líbí se mi, že se šije až nakonec, takže jakmile se s ním člověk popasuje, může se kochat výtvorem 😀 . Jen jsem měla málo látky, takže jeden rukáv je nastavovaný.

martulinecek
23. júl 2013

holky kde najdu střihy na pouzdra na pastelky,peněženky a dětský kabelky,dík

palosek
23. júl 2013

@kuna 😵 krásný. Už jsem se dívala na střih těch kraťásků, vypadají suprově 😉

ellysa
23. júl 2013

@kuna wow krásne

ja som baby konečneeeeeeeeee rozchodila OL a ušila jednu amelie -super super, ešte si samozrejme na seba musíme zvyknúť ale som nadšená

jedna otázka, chcem závesy na okná a potrebujem ich len z dvoch strán začistiť, mohla by som to prejsť s OL? alebo sa mi to bude strapkať a radšej to zahnúť na rovnostehu-je to tá hrubšia bavlnka z ikea

katka82
23. júl 2013

@veronik77 jo to je klasika 🙂 člověk míní děti mění 😀 😀

petkasv
23. júl 2013

@bordino prosim tě jakou drobnou chybku 😀 😀 😀 😀 😀 je krásný, odkud je bambus 😀 😀 😀 😀

petkasv
23. júl 2013

@kuna ta je krásná 😵

bordino
23. júl 2013

@petkasv bambus je z tajného zdroje, chceš? 😀 No má chybku, co by 99,9% lidí neřešila, ale já a @caramilla jsme blázni detailistický 😀 (trochu mi odstává lem výstřihu na 1 rameni 😉)

petkasv
23. júl 2013

@bordino jasně že chci 😀 😀 😀 na ŠD moc na výběr není 😀 😀 😀 😀 😀

loocie_h
23. júl 2013

Ahoj holky, mám pročtených asi tak 100posledních stránek...a tak jsem si říkala, že je možná čas i něco napsat 🙂
Zdravím
@caramilla - známe se po meilu a z nějakých hromádek (ale to asi všichni 🙂
@palosek - taky jsme si už psaly ohledně nějakých hromádek 🙂
@jitu22 a @winnyfred 😎

lucijan
23. júl 2013

@bordino napíšeš mi taky tajný zdroj do ip, prosím?

ucitelka70
23. júl 2013

@dugyna isto ano.... daj avízo, čo sme brali od teba....a aspon ta poštovné vyjde menej....

ucitelka70
23. júl 2013

@dugyna pozerala som tú stránku, dobré veci majú, aj ceny ma najprv ohúrili, že ako lacno.... až kým som si nevšimla, že sú za polmeter ceny.... ale ináč aj tak sú dobré.... mne sa páči biobavlna - modré veľryby...

ellysa
23. júl 2013

baby, šili ste niekto tepláčky z ottobre 3/2013 č.4-summer sea???
ako sa to riasi s s tým lastínom, ja to nejak nechápem, mám si odmerať 1/4, ale kde, odkiaľ pokiaľ a ten lastín potom len do tej 1/4? alebo po celom obvode, pýtam sa ako debko, ale aj som z toho.

denimaty
23. júl 2013

@kuna Moc krásné obojí. Odkud máš prosím střih na kraťásky?

macin73
23. júl 2013

@bordino taky se mi ta látka moc líbí... prosím od IP 🙂

bordino
23. júl 2013

@ellysa já jich mám celou zásobu 😀 ale teda střih jsem si zjednodušila, vzala jsem základ a nahoru a dolu dala jen přehnutý patent, bez lastinu, jen s gumou a dobrý, jsou to naše oblíbený

zuzimia
23. júl 2013

@dugyna
K hromadke od mechulky sa aj ja rada pridám, už som tam nakukala, ale to postovne ma zatial schladilo...Takto by sme to mali s rozdeleným poštovným super!

kuna
23. júl 2013

@bordino tričko je super a já tě chápu, já přešívám odstávající výstřihy i u dětských věcí, pokud je tam ještě místo 🙂

@palosek střih na kraťasy je odsud http://www.danamadeit.com/2013/06/new-pattern-k...

kuna
23. júl 2013

@loocie_h vítej k nám 🙂

kuna
23. júl 2013

a právě jsem odtáhla své dva mazlíky na dovolenou (do servisu na údržbu) a skříňka zeje prázdnotou ... ☹ ☹ 😀 😀

ellysa
23. júl 2013

@bordino aj ja to tak idem, krpcovi asi ani gumu nedám do pásu, on je pupkatý a predsalen ešte nestojí 😀

inak všetko super na ol len neviem ako mám zatáčať-asi vec praxe

denimaty
23. júl 2013

@ellysa Mně taky zatáčet moc nejde.

dugyna
23. júl 2013

@zuzimia
@ucitelka70

tak ak chcete spiste co...pripadne ci chce niekto dalsi
vecer objednam..nakolko 6-8 odchadzame na dovolenku tak mi to ponahla aby som aj stihla usit

petkasv
23. júl 2013

@kuna ty jo, pak budou krásně naleštěný 😵

ucitelka70
23. júl 2013

@kuna aj moja veritaska je oddnes na welness pobyte u opravára.... prvýkrát za 30 rokov 😉

caramilla
23. júl 2013

@bordino jo, dělej našemu "řemeslu" stále čest a ne jako jiní na Fleru 😀
@kuna mikina překrásná!
@loocie_h vítej, přezdívka mi nic neříká, ale třeba podle jména bych si vzpomněla. 😉