icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

palosek
27. júl 2013

@danielahe můj tvrdí, že mu holky bohatě stačí, ale když vidím, jak se dívá na prcka od segry.....ale dobrovolně do toho nejdem 😝 😀 😀 😀

mahafi
27. júl 2013

@loocie_h ty jsou super 😵 .

@loocie_h ta buda je úplně skvělá.. nedivím se ségře, že jí zabavila 😵

@caramilla ty sukně a šaty.. nádhera nádhera nádhera 😵

danielahe
27. júl 2013

@lip72 no tim si nejsem zcela jista 😀 😀 😀 😀 o klapzubovy jedenatce mluvil jeste pred pocetim 😅 . To rikala i moje teta, ze kdyby vedela, ze to treti bude holka, tak by do toho sla 😀

danielahe
27. júl 2013

@palosek muj chlap by stasne rad holku, kdyz zjistil, ze i druhej prcek je kluk, tak to musel vydejchat 😀 😀 😀 😀 😀 😀

daisyr
27. júl 2013

@caramilla sukně a hlavně šaty nádherné a modelka fakt profi! 🙂

unuodesign
Odpoveď bola odstránená
frapik
27. júl 2013

Zdravím všecka děvčata tady, uvažuji, že budu látkovat a vzhledem k cenám AIO plen též uvažuji, že zkusím sama něco ušít. Mohu se zeptat, kde berete střihy, inspirace a z jakých materiálů šijete? Děkuji 🙂

loocie_h
27. júl 2013

@frapik - ke střihu jsem se dopracovala sama a jsem spokojená. Konkrétně na AIO (mám na ni jiný střih než na klasickou) jsem pyšná, je fakt jednovelikostní. Inspirace je na netu dost a u materiálu záleží, co bys chtěla - jestli sucho na zadku, tak vol tenoučký mikroflís (trochu pruží) nebo suede (nepruží vůbec) a pokud chceš něco přírodního, tak dej např. aksamit, bambusové froté nebo něco jiného. Materiál koupíš třeba i u @unuodesign 🙂

loocie_h
27. júl 2013

@frapik Jo, a ještě mě napadla jedna věc - jestli máš nějakou oblíbenou plínku, tak ji natáhni třeba na gauči, zašpendli si ji (ale v místech, kde to nevadí ať ti pak neprotéká) a obkresli. Pak už jen doladíš a máš střih.

caramilla
27. júl 2013

@palosek Ale 4 holčičky by byly fajn, ne? To je manželův sen 😎 😀

loocie_h
27. júl 2013

@caramilla A pak bude vydělávat jen na vložky 😀 Já mám holky 2 a nějakým pindíkem bych to osvěžila docela ráda..

denimaty
27. júl 2013

@loocie_h Nebude, caramilla ušije látkový.

sinala
27. júl 2013

@loocie_h si ušiješ 😀 😀 😀 , ale holky chtějí kupované 🙂

mahafi
27. júl 2013

@sinala nad tím jsem právě před nedávnem přemýšlela, jak to mají pak holky v pubertě, jestli začnou podle vzoru maminky na látku nebo je to pro ně nepředstavitelný a jsou radši za jednorázovky...

crawler
27. júl 2013

@frapik no já nevím...mě zrovna ty AIO nepřijdou úplně praktické - velice dlouho schnou - když ušít, tak bych šla být tebou do několika svrchňáků + obyč plenky nebo vkládačky. Ono totiž i ušít pořádnou AIO není zas tak jednoduchý...máš se šitím zkušenosti? jestli ne, tak rovnou nakup dost materiálu, protože první plenky budou zmetci k nepoužití 😉
Jinak já látky kupuju buď na šijemdětem.cz (bambusový aksamit) a pak v zahraničí (PULy a jiné specialitky). Střih je nejlepší udělat dle osvědčené plenky - stylem poměřit všechno co jde a nakreslit sama - ono zase stejně se to pak musí doladit za pochodu, protože i tak zjistíš různé nedostatky.

petkasv
27. júl 2013

@snowwitch výstřih do V - já mám radu, vystřihni ho jako do V, normálně olemuj a v tom středu V chytni lemování a projeď ho rovnostehem, doufám, že mi rozumíš, tím se ti vytvoří krásné Véčko 😉

patlalca
27. júl 2013

Takpři dnešním vedru jsem dotvořila na terase tuto tašku. Maximální teplota, při které už jsem musela zdrhnout do baráku byla 35,3 v 15:00.

palosek
27. júl 2013

@caramilla 😀 😀 😀 😀 😀 😀 mého nebo tvého muže sen??? 😀 😀 😀 😀 😀 Mého asi neee 😀 😀 😀 😀 😀 Dnes se starší vrátily domů 😅 😅 😅 😅 , vím, o čem mluvím 😀 😀 😀 😀 😀

palosek
27. júl 2013

@mahafi většinou je to pro ně nepředstavitelný 😲 😲 😲 😲 Ale když jednoráz dojde, i látka je dobrá 😀 😀 😀 😀 Ale aspon jsou info, že není jen jedna možnost. 😀 😀 😀 😀
K šitému oblečení...pokud je podle jejich představ...a vypadá to jako kupované (což se současnými stroji skoro jo), tak v poho.... 😉 😉 😉 😀 😀 😀

caramilla
27. júl 2013

@sinala to byla trefná poznámka🙂 Já sama látkové vložky nepoužívám, mě to příjemné není. Mám kalíšek a k tomu doplňkové vložky jak vyhazovací, tak látkové, to tak nějak střídám. Ale mě látkové vložky nevyhovují a dceři bych to ani nikdy nenutila. Představit možnosti, to jo, ale jinak ať si zvolí sama. Jasmína si stejně jednou bude dělat, co chce 😠
@palosek mého! 😀 😀 😀 😀

maly_prcek
27. júl 2013

@frapik Musím se přidat k holkám, látkovala jsem obě děti, hlavně s Davídkem jsme vyzkoušeli kde co a mně se nejvíc osvědčil systém:
"na doma" - svrchňáčky (nejradši PUL a flísáčky) + vv (u nás z bambusového froté) prostě něco ne extra savého, protože doma není problém přebalovat často, zvlᚡkdyž se zkouší i nočník (doporučuju). Mají dlouhou životnost, rychle schnou, není to drahé...
"na ven, na spaní, do šátku" - prostě na dýl, když víš, že jdeš někam, kde nepůjde přebalovat často - na to jsem měla ráda bamb. kalhotkovky a vlňáčky/PULky - savost je suveréně největší, o něco dál schnou, určitě bych volila variantu, kde se dají přidávat a ubírat vkládačky než když se všecko všité.
"pár frajerských k doktorce, na návštěvy" - celkem 3-4 ks AIO, spíš pro machrovinku, protože opravdu stejnou službu by udělaly i svrchňáčky + vkládačka, zvlášť když si ušiješ nacvakávací vnitřek. Opravdu není jednoduché ušít spolehlivou AIO (stejně tak koupit spolehlivou AIO) a zrovna u AIO je pro mně spolehlivost fakt důležitá...

Takže já bych jen AIO nepořizovala, třeba na doma mi to přijde fakt zbytečné...
Jinak já mám ráda oboustranné bamb. froté (vnitřek bamb. plen, vv, vkládačky), bamb. flís silný a střední (vnitřky vkládaček, bamb. plínek), dovnitř AIO suedecloth, bamb. aksamit (vnitřek bamb. plínek, ale hůř se šije). Každopádně jak mám ráda u zadečku přírodní materiály, tak u AIO kvůli spolehlivosti se mi osvědčil spíš ten suede (mám radši tenké plínky, takže mám radši suede, protože tolik nepřidá na objemu jak flís)

Ad. střih - taky mám obkreslené + doladěné z kupovaných - nejlíp když obkreslují dva lidi - já přišlápnu plínu na jedné straně, MM natáhne plínu tam, kde jsou uši a já rukama obkresluju - asi si umíte představit, jak u toho vypadáme 😀 (kdyby nás někdo viděl, bude si myslet, že to je nová erotická poloha 😀)

lip72
27. júl 2013

Ahoj holky, Vy co šijete polodupky, mám jeden problém, při všívání šlapky, toho oválku do sešitých nohavic, mě ty boční a krokové švy táhnou...zdá se mi to divné, nevím, jestly to jde vidět na fotkách. Nikdy jsem je nešila, tak stím nemám zkušenost co je špatně, můžete se podívat a případně prozradit, jak je šijete??? Moc děkuji 😵

kuna
27. júl 2013

@lip72 prijde mi, ze mas tutapku močalou

bordino
28. júl 2013

prosím, nemáte někdo Ottobre 1/2006, potřebovala bych akutně naskenovat sřih č. 4....

lip72
28. júl 2013

@kuna myslíš moc malou??? má to být na 3-6 měsíců a je opravdu moc malá....co teď?? Dá se stím ještě něco udělat?? Kde najdu osvědčený střih ☹

abigail1
28. júl 2013

@lip72 a co tu ťapku vypárat, vystřihnout větší a přišít?

lip72
28. júl 2013

@abigail1 asi to tak udělám...ale už ji nevypárám...šila jsem to pružným trojtým stehem a to se dost špatně párá, odstřihnu a uvidím, co z toho bude 🙂 chtěla jsem to zítra odnést kamarádce a takové to nemůžu dát...Jenže to neřeší ten problé stahování těch bočních švů, stále to bude táhnout. Natahuješ to nějak při šití?? Já zkoušela na druhých, ty boční a krokové nedošívat do konce aby se to pěkně při všívání tlapky rozložilo a nevznikl mi ve švu přehyb látky, něco jako záševek, založila se mi látka do švu a vznikl sklad 😒 ...bylo to o něco lepší, tak jsem potom ještě otočila při všívání tlapek švy a je to zase o kousek lepší... Jsou tak jednoduché a tak se stím napárám....kdybych nějaké měla doma, tak se podívám jak je to šité, ale vše je už dávno pryč. Asi si koupím nějaké hotové a začnu to pitvat 😵

abigail1
28. júl 2013

@lip72 jé, tak to neporadím, promiň. Nikdy jsem dupačky nešila 😒

lip72
28. júl 2013

@abigail1 🙂 😉

sinala
28. júl 2013

@mahafi látka je pro ně úplně out 😀 😀 😀