Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@sinala aj moju veritasku doniesol opravár včera..... všetko ok, len častým používaním chapač vydáva také zvuky, ale zato funguje parádne.... ešte dvojihlu som neskúšala odvtedy,čo ponastavoval, vraj sa ihla s chapačom nestretli presne v tom mieste, kde by mali, ale o trošilinku dalej, zato mi robilo neplechu.... vraj to nastavil, ale teraz však máme iné starosti, po zajtrašom pohrebe už môžem aj šiť
@bordino ty nalepovaci rasy jsou fakt sileny! 😀 😀 😀 😀
@anastazieb tak to jsem vubec netusila, ze maji vzornik 😵
Ahoj ženy, chtěla jsem se zeptat, máte někdo ottobre 2012-1? Nějak nejsem schopná z obrázku poznat jestli to úplně první bóďo je fakt takový to zavinovací nebo jenom nějaký jako s výstřihem do véčka. Chtěla bych fakt zavinovací a nechce se mi objednávat celej časák, když to nevím určite, že to je ono. Díky moc.
potřebovala bych poradit s google tabulkou - jak se v nich udělá, že třeba první tři řady buněk zůstávají a teprve ty za nimi se při projíždění pohybují, takový ten pevný okraj?
@caramilla jo bestiáš má moje řasy, v těhotenství mi vypadaly a aspoň vím, kam šly. A to po porodu tam neměl nic 😀
@a_lexa jo, na tenhle nápad jsem fakt hrdá 😀 už Jolča si rvala z hlavy všechno a v šátku na zádech to nešlo, dlouho jsem něco hlkedala, až mě to osvítilo. zákaznice jsou taky nadšený. popravdě se divím, že je ještě někdo nepajcnul 😀 😀 😀
Jsou bambusový a v kšiltu je ronar
@sufik1 Hele jak ty to zvládáš? Dvojčata, šití a ještě udržovat blog při životě s fotonávodama? 😕 😅 😀
tak jsem opět odrovnala kráčející patku. GRRRRRR. Už druhou a tuhle už nevyreklamuju. Zas se ulomila ta umělohmotná packa. A navíc mě to stálo 300,- za opraváře na stroj, bo mi začal hrkat a lámat jehly a vynechávat stehy, abych zjistila, že to dělá ta blbá patka 🙄 🙄 🙄 🙄 A nejhorší je, že i origoš Brother má ty packy plastový 😠 u mě životnost půl roku 😖 😖 😖
Nutně potřebuju našít plíny, bo bobísci už mi vyrůstají z těch novorozeneckých a teda lastin a pul se s tou patkou šije super. Ach jo...
Nemáte někdo tip, na kráčející patku s KOVOVÝMA PACKAMA?????
@medvidekponco články mám načasované a spoustu našito "do zásoby"... jinak vegetím na chatě bez netu (to je času najednou) a když děti spí a neřvou, tak šiju... Ale hodně pomáhá máma a na chatě si necháme vozit obědy, takže nevaříme
A hlavně razím teorii, že radši zblbnu ze šití a psaní, než ze řvoucích dvojčat 😎 😎 😎 😎
@sufik1 máme.... aj ja aj zojec, dokonca kofinek brala z tenex.sk
Baby, potrebujem poradiť - malý sa v noci dosť potí, chcem mu ušiť také voľnejšie tričko, čo by bolo lepšie -bambusový obojlíc alebo tenké merino? Oboje som pozerala na detivbavlnke, neviem sa rozhodnúť.
@ucitelka70 dík
a někdo z čr, nevíte, kde vzít kráčející patku s KOVOVÝMA PACKAMA? Projela jsem weby a nic, všude s umělohmotnýma, i ta origoš.
A ještě nemáte některá tip na látku na vložku do kočáru??? Měla jsem představu bavlnu nebo popelín, kočár je modrý (a hnědý) a chtěla jsem kombinaci stejnou látku v barevné kombinaci kluk/holka tj. růžová, žlutá, modrá, zelená.... a to je docela problém, všechno mi přijde takový nijaký....
@sufik1 Já mám také kovovou na Janome, konkrétně tuto: http://www.sicistroje-shop.cz/patka-kracejici-s...
@martulinecek - ustřihnou - nařasit s vrchním lemem asi 12 cm širokým.