icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mamata
2. aug 2013

@winnyfred aha a máš tam nějakou oblíbenkyni??

sinala
2. aug 2013

@katka82 OT je fakt v pohodě. Já jsem kdysi obkreslovala střihy z burdy, kdy byly všechny střihy na jednom papíře a to byl masakr, takže teď mi i Diana připadá super 😀 😀 😀

mamata
2. aug 2013

@winnyfred díky

a_lexa
2. aug 2013

@winnyfred to není obráceně 😉 to je ušitý pro pohled majitele, aby na sebe mohli s opičkama koukat. 😉

@katka82 @sinala jj, Ottobre je na střihy super. Já jedno obkeslovala z Burdy a výtvor byl šílenej - snad každá strana parřila jinému střihu. Peklo. 😝 😝 😅 😅

katka82
2. aug 2013

@sinala no ty kráso to musel bejt taky masakr 😲 😝 😀
@a_lexa jo přesně,mam tu jedny dětské kalhoty ušité podle Burdy a každá nohavice je jinak dlouhá 😀 😀

winnyfred
2. aug 2013

@mamata není zač 🙂

@a_lexa to mě nenapadlo 😀 no jo tak je to vlastně správně 😀

argo1
2. aug 2013

@elentari 😀 😀 asi se chtěla vykoupat 🙂
holky, mě tady ta diskuze úžasně baví, inspiruje a nakopává. Díky všem!

jieff
2. aug 2013

@a_lexa děkuju, je to vyztužený silným vatelínem, tak nějak si maluju že to ochrání pastelky před polámáním víc než předchozí papírová krabička...šila jsem to podle toho návodu, jen jsem si přidala poutko, neprošívala látky k sobě a pozměnila rozměry. Hroší komplet je super!
Moc děkuju všem za pochvaly, ale fotka je lepší než dílo. Mám to šikovně natočené a patřičně nezaostřené 😉

anastazieb
2. aug 2013

Holky prosím nemáte někdo střih nebo odkaz na úplně mrňavý svrchňáčky? Mám synovce, narodil se trochu dřív, teď je mu měsíc a má asi tři kila, tak bychom chtěli něco malinkýho 😉
Díky

sufik1
2. aug 2013

@anastazieb Napiš mi mail do IP pošlu střih. Sedí od cca 2 - 2,5 kil tak do 7. http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2013/04/novor...

sufik1
2. aug 2013

@anastazieb takhle seděly v necelých 3 kilech. Víc fotek http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2013/05/novor...

sisa.b
2. aug 2013

Ahojte kočky, chcem sa spýtať, aké nite používate do overlocku na jemné látky.
Môj OL asi neviem poriadne nastaviť, lebo mi ťahá vrchnú látku inak, než spodnú a žuje ju. Bol na reklamačke a odpísali mi len, že je funkčný a treba iné nite (mám tam z Lidla kúpené). Tak potrebujem poradiť. Mašinu mám skoro dva roky a nič som kvôli tomu na nej neušila ☹

crawler
2. aug 2013

@sisa.b já šiju všechny kónama Hard nebo nitě Aspo - zkus ještě poštelovat napětí a diferenciál...to je nějaký divný ...

sisa.b
2. aug 2013

Už som to tu riešila a štelovala ako blázon. Šila som mikrovláknové vkladačky a celé sú pokrútené, to isté patenty. Daria sa mi len neelastické látky a ja som ho teda chcela hlavne na úplety 😒

sufik1
2. aug 2013

@sisa.b a máš dobře nastavený diferenciál? já mám na plíny vkládačky 2,5

sinala
2. aug 2013

@sisa.b mě to taky připadá na špatně nastavený diferenciál. Na úplety dávám 1,7

sisa.b
2. aug 2013

Večer ho rozbalím a po pol roku skúsim zas čosi ušiť. Chcela som nejaké tie nite nakúpiť, keď mi tvrdia, že mám používať jemnejšie na úplety.

sinala
2. aug 2013

@sisa.b já šiju normálně hardama nebo pokud nemám vhodnou barvu, tak malýma špulkama ASPO jako @crawler

sufik1
2. aug 2013

@sisa.b taky mám hardy, ale sežvejká i šmejdský baleriny... jediný, co byl problém, tak malé různé špulky. Kony ok. Jen občas nechce šít bílou 😖 ale dám tam jednu smetanovou a je to ok. I stroje mají své dny...

caramilla
2. aug 2013

@sisa.b nite z lidlu, to se nedivim, kup si nite od firmy amann - aspo nebo belfil. Pokud chces kony, tak hard. Nekupuj male hardy a zadne baleriny. Vyzkouseno, je to o nervy:-P

sisa.b
2. aug 2013

@caramilla ďakujem, musím niekde pozrieť. Lidlacké som kúpila, keď som zahliadla, že sa tu prítomné dámy na ne chystajú 😅

season
2. aug 2013

žienky, poradte, ked som si chystala drobné diely na aplikáciu, tak som si zažehlila na podklad kusky vliesofixu (ostali mi na pečiacom papieri), aj kam som nechcela 😒 neviete, či to nejde nejako dolu? Možno by som to oškrabala, ale teda nervy na to moc nemám... alebo sa to odperie?

anastazieb
2. aug 2013

@season to lepidlo se bohužel moc odstranit nedá a neopere se to, aspoň ne po krátké době ☹

martinkah
2. aug 2013

@sisa.b nite z lidlu sú nanič, vyskúšala som aj ja

mamata
2. aug 2013

@martinkah trhají se i v rovnostehu ☹

maryol
2. aug 2013

@bordino kukly so šiltom sedia ako uliate 😉

sisa.b
2. aug 2013

Kočky a odkiaľ beriete hardy? Z VTC? Nie sú nejaké hromadky zas? 😀

maryol
2. aug 2013

@bordino ďakujem za nápad s riasením spodnou niťou-gumičkou, už padlo niekoľko šiat tohto typu 🙂
...letné inšpirácie... 😀

caramilla
2. aug 2013

@sisa.b vtc hardy nemá. Nebo alespoň nemělo. Berou se z polska, občas hromadně. A nebo v ČR jsou e-shopy, které je mají. Mám dojem, že i Stoklasa je mívala.
Lidl má některé věci kvalitní, třeba kosmetiku (ta vyhrává testy🙂, ale stroj, nitě atp. bych tam nikdy nekoupila.
Na druhou stranu tuhle manžel na můj výslovný zákaz koupil v Lidlu tyčový mixér a je nejlepší, co jsme kdy měli. A to jsem koupila různé mixéry "kovové" za 1000 kč a všechny za pár mixů odešly. Takže někdy překvapí 😀
@maryol nádherné šaty, dítě, fotka 😎