icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

maryol
2. aug 2013

@caramilla ďakujem!

sinala
2. aug 2013

@caramilla malé spotřebiče kupujeme už jedině v Lidlu. Když se podíváš jak ten spotřebič vypadá, tak najdeš jeho výrobce 😀 😀 😀 . Zrovna tyčový, co máme my za 500 Kč s velkým výkonem a spoustou doplňků je myslím Braun ( my ho máme pod značkou silver crest). Kuchyňský robot je jasný Bosch ...atd. 🙂

caramilla
2. aug 2013

@maryol to děkuj tam nahoru 😀 😀 😀 😀

@sinala to máme asi stejný mixér 😀 A víš, co je ale fakt prča? Já před tím měla Braun jako Braun a byl strašnej 😀 A tenhle má fakt i metličku a šlehá šlehačku lépe jak ruční mixér se dvěma metličkama, ten se mi pos. a už jsem ho ani nekupovala, vůbec ho nepotřebuju. O tom robotu Bosh MUM jsem taky přemýšlela, že to vypadá stejně. A máte ho a funguje dobře? Já jsem někde viděla právě kdysi test těhle spotřebičů a když to bylo prodáváno pro řetězec, tak vyšly o trochu hůř. Ale možná je to blbost. Každopádně my jsme spokojení 😀 Ale třeba stroj bych si tam fakt nekoupila!

anastazieb
3. aug 2013

Ještě k té kráčející patce... jak se pozná jaká je vhodná na můj stroj? Mám starší Husky s vertikálním chapačem...

petkasv
3. aug 2013

Přidávám své počiny, Rozárce jsem našila vícevrstvé a svrchňáky na patentky protože na sucháč rozepne a mě z toho švihne 😀 😀 😀 i když v těhle vedrech je na ostro 🙂 a jedny lněný kalhoty, ještě nevím jestli už je to finální verze, nevím jestli mají být dole na gumičky, nebo volně a zezadu vypadám trochu jako v pytly, tak nevim 😀

petkasv
3. aug 2013

@anastazieb s husky poradí možná @medvidekponco 😉 ale já si myslím, že jestli tam přiděláváš patky s horním podáváním tak to horní podávání se dá rozdělat a místo toho se nasadí kráčející patka, mimochodem, šít s ní pul byl zážitek, fakt dokonalost sama 😀 ta kráč. patka by šla i na můj bývalý stoletý luznick 😉 zkus najít na youtube videa jak namontovat kráč. patku a uvidíš jestli to jde na tvůj nebo ne, myslím všeobecná videa, i ta ti pomůžou 😀

bordino
3. aug 2013

@petkasv PARÁDNÍ KALHOTY, JÁ BYCH DALA GUMUIČKU, JINAK SE PŘERAZÍŠ 😀

petkasv
3. aug 2013

@bordino díky, mám jí tam našitou, tak jí tam asi nechám 😀 😀 😀 látka je z mojelátky a hele dodání látky bylo do dvou dnů, neuvěřitelný 😀 😀 😀

katka82
3. aug 2013

@petkasv gatě fakt krááásnýý

crawler
3. aug 2013

tak já zase přihazuju nějaké plenky na zakázku a aby se mi už o plínách i nezdálo, tak jsem dneska spíchla Lindě tuniku a Fanymu tričko. Foto na modelech dodám - zítra v tom půjdou do kostela 😵

komisakpd
3. aug 2013

baby sili ste niektora vreckar na postielku..postel?

crawler
3. aug 2013

@anastazieb já myslím, že právě podle toho chapače. Já mám od @caramilly a je to originál k Janomé, já mám Brother a prvně jsem se fakt lekala, že to nejde - měla jsem problém s instalací, jehla mi narážela do desky, ale nakonec jsem to nějak vykoumala a teď jí oddělávám jen když všívám zip. Bez ní ani ránu - nebudou se Ti tolik vlnit ta prošití a protože šiješ na zakázku, tak je to myslím dost významné plus 😉

sufik1
3. aug 2013

taky to tu zahltím plínama, Kámoška si odvezla novorozenecké a děti moje ubohý neměli co na zadek. Teda kapsovky. Klasický kalhotkový mi přijdou, že sice sedí dobře, ale přeci jen to zmenšení dělá bouli, kapsovky jsou na to zmenšování lepší. Uši inspirace od Jitu, a kromě toho, došly mi obrázkové a jednobarevek jsem měla spoustu. Takže netrpělivě čekám na další puly s obrázky a suede, ještě bych sice pár plín ušila, ale teda ty kombinace nic moc....
Ale teda produktivita práce hrůza, dělala jsem to snad 14 dní...

Jo mají teď necelých 5 kilo 😀

daisyr
3. aug 2013

Teda, já mám s nitěma z Lidlu dobrou zkušenost, i když vlastně to jsem je tehdy kupovala ještě v Plusu nebo Penny, ale už je to let a pak si koupila podobnou sadu někdy v loni v Lidlu a ty jsem ještě netestla, ale ty staré fakt zvládne i OL 🙂

daisyr
3. aug 2013

@crawler ty to máš tak krásně focené a ty látky, radost pohledět. odkud ty máš tu látku s autíky? měla být od animal, ale nějak zatím není...

@sufik1 také krásně barevné

crawler
3. aug 2013

@daisyr jé, díky - no fotím jen na bílém fineribu a čekám,a¨by bylo dost světla, což v tyto dny je i v 8 večer - to je celé 😉 Jinak látka z mylly 😉 92%bav.+8%elastanu 😉

lip72
3. aug 2013

Holky, co vašim dětem pomohlo, když měli úpal?? Jednou jsem to tady četla....náš prcek se trápí od rána a teplotu jsme srazili za celý den jen o 3 stupně ☹ byli jsme i ve sprše, ale pořád má 38,5 stupňů....asi se sebereme a sjedeme na pohotovost když se to nezlepší ☹

daisyr
3. aug 2013

@crawler jj. mylly ji vlastně také mělo 🙂 a fotíš taky asi zrcadlovkou, že?

petkasv
3. aug 2013

@lip72 pozor na to srážení teploty, černý čaj s citronem a medem, vlažný a po lžičkách, ne samotnou vodu 😉

lip72
3. aug 2013

@petkasv Děkuji za radu, teplota klesla asi za 20 min. po vlažné sprše na 37,6, ale pořád je horký, pití do něj musíme natlačit, sám si řekne, že chce trošku. Pije oslazený čaj...snad to nejhorší je za náma a bude už jen líp, děkuji.

crawler
3. aug 2013

@daisyr nee, normální kompakt střední třídy 😉 nastavený na inteligentní automat...já nevím čím vším to je...když se kouknu na fotky, co jsem sem dávala před rokem...no prostě jsem si na focení nedala tolik záležet, ale teď se snažím a on je výsledek víc než znatelný....

patlalca
3. aug 2013

@crawler úžasná látka co to je za materiál?

anastazieb
3. aug 2013

@crawler tak koukám na videa a nic by tam vadit nemělo, mám taky normálně tyčku s dírkou, na kterou se patka našroubuje... Tak zkusím taky tu patu Janome 😉

crawler
3. aug 2013

@patlalca obojí je bavlna 92% + elastan 8%
@anastazieb tak do ní určo jdi - nedám na ni dopustit 😉

mamata
3. aug 2013

dobrý večer, mám dotaz, šila jste již některá dívčí spodní košilku?? ráda bych použila bambus (ŠD), jen se nemůžu rozhoupat, jestli lemovat nějakou ozdobnou pruženkou nebo jen zahnout a projet tříkrokým cikcakem...
poradíte některá??

lucijan
3. aug 2013

@crawler tak nevím, co se mí líbí víc, jestli jak je to ušitý, nebo vyfocený 😵
@petkasv krásný kaťata! ty záhyby se mi moc líběj, i jak jsi je měla tuhle na těch džínovejch!

bordino
3. aug 2013

@mamata zrovna dneska si milostivá poručila bambusovou košilku a kalhotky (jsme u babičky, bambus jsme zapomněli doma a u babičky má jen bavlnu), lemovala jsem bambusovým proužkem na třetiny a šlo to krásně, vypadá to dobře a je jí to příjemné. Taky si na to SAMA! nažehlila asi polovinu nažehlovaček z poslední dodávky od @animal 😀Foto bohužel nedodám, zapomněla jsem doma i foťák 😀

mamata
3. aug 2013

@bordino a hodilas bys foto třeba později?? lemovala jsi jen kolem krku na třetiny nebo i "rukávy" ??

kuna
3. aug 2013

@mamata ja je lemuju ozdobnou pradlovou gumuckou, nasiju ji trojcikcakem a vypada to hezky