icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
3. aug 2013

@petkasv Jsou parádní a pohodlné. Mě tam nesedí to barevné prošití, ač jsem jinak jeho zastánce. Ale zde by mi přišlo půvabnější to udělat stejnobarevné. A pak bych ti to více vypasovala nahoře na bocích, mám ráda, když je to nahoře vypasované a rozšíří se to až pod záševkama. Jinak nemají chybu 😉

@lip72 Asi pozdě. Ale mě kamarádka pediatrička doporučila ledovou vodu po lžičkách. Zabralo to perfektně. Dávala jsem lžíci, 10 minut počkat a pokud nevyzvracela, tak další. To, že nechtěl pít najednou, tak poslechl své tělo, prý se to nemá. Postupně snižovat ty mezidobí mezi tím a pak třeba i 3 lžíce. Pak piškoty a postupně začít jíst. A pak hodně pomáhá spánek. Jasmínka spala tenkrát celé odpoledne, dokud se z toho nevyspala. Neměl by na sluníčko, ale do bazénu do stínu nebo na chvilku s kloboučkem na hlavě, to je super.
Doufám, že vám je už lépe!

bordino
3. aug 2013

@mamata i rukávy. Já jsem na bambus zkoušela lemgumku, ozdobnou gumičku, lastin a došla jsem k tomu, že všechno ve srovnání s ním škrábe a je nepříjemné, je mi prostě líto tak dokonalou věc hyzdit 😀 Ale všechny způsoby jsou funkční a hezké

petkasv
4. aug 2013

@caramilla ahááá nahoře jako užší a nohavice jako širší, aháááá 😀 😀 tak to jo, u těch džínových 3/4 to je jiný, ty jsou jakoby balonový, tak já je nahoře ještě trochu zúžím jestli to dobře chápu a barevné prošívání je aby mi to ladilo s dalšíma věcičkama 😀 děkuju, děkuju 😀

mamata
4. aug 2013

@kuna
@bordino díky, vyzkouším oba dva způsoby a pak se rozhodnu 😀

lip72
4. aug 2013

@caramilla Jak se říká, nikdy není pozdě, děkuji za radu, ta se bude určitě ještě někdy hodit. Vašíkovi už večer bylo líp, také prospal skoro celý den až do 17.30h, se nám všem ulevilo a dneska je jako by mu nikdy nic nebylo, ale na sluníčko určitě pár dnů raději ještě nepůjde 🙂

patlalca
4. aug 2013

Nevím zda sem mohu vložit dva odkazy na návody, asi to většinou umíte, ale první na taštičku:
http://patlalca.blogspot.cz/2013/08/navod-na-us...
a druhý je na takovou malou mazlící kočičku:
http://magazin.dogala.cz/navod-na-usiti-kocicih...

ucitelka70
4. aug 2013

trošku prispejem softky - so sieťkou - pre mna, už mesiac hotové... a drahému boxerky...

medvidekponco
4. aug 2013

@petkasv Co, co medvídek? Nestíhám dočítat 😀

raskonka
4. aug 2013

@caramilla @sinala na ten tyčový mixér z Lidlu jsem také měla zálusk, ale manžel mi ho v den platnosti té akce, někdy v červnu, nechtěl koupit (nedůvěřuje Lidlu 😀 ) a když jsem se dostala do města, tak už ho neměli 😢 Tak říkáte že je super??
Já jsem si tam právě koupila asi před 2 týdny tyčový mixér za 330,- a to bylo takový vrnítko bez výkonu, že jsem ho musela okamžitě vrátit. A byla to právě jiná značka než SilverCrest, nějaký Mix It 😒

petkasv
4. aug 2013

@medvidekponco @anastazieb se ptala jestli na starší husky jde kráč.patka a už jsme vypátraly, že asi jde 😀

patlalca
4. aug 2013

Tak a ještě mě napadlo sem dát odkaz na skupinu na FB, kterou jsem už založila tak před půl rokem - tak pokud jste na FB a chtěli byste se přidat tak jste vítání. http://www.facebook.com/groups/467635283294123/
Třeba to tam trošku oživíte. 🙂

patlalca
4. aug 2013

@petkasv já myslím že anojá používám universální,kterou jsem používala už na Husqvarnu z roku 1992.

season
4. aug 2013

@anastazieb hmm, tak som to pohnojila, nabudúce musím dať riadny pozor. Toto sa mi zadarilo na hračkách, tie tak často nebudem prať 😒 tak aspon tie vydarenejšie kúsky a najmenšieho majitela trička, majú ich samozrejme všetci traja rovnaké vdaka inšpirácii @ucitelka70

caramilla
4. aug 2013

@petkasv vidiš a já jsem se bála, abych se tě nedotkla. Tak jsem ráda, že jsem pomohla, těším se na foto inovovaných 😎
@lip72 podle mě na sluníčko může, jeden den bych udělala opatrnější, ale zítra klidně už ho můžeš dát do norm. režimu, jen si hlídej, aby hodně pil, stále klobouček na hlavu, nebo i namočit vlasy, klobouček, kolem poledne a do 3 hodin ideálně ve stínu nebo doma. A namazaný, ale to je asi standart. POkud nebude na sluníčku se opíkat celý den, bude hodně pít, a je zvyklý, tak už bych se nebála, je to fakt chvilková záležitost. Já s Mínou ven chodím dopoledne a pak až kolem 3 - 4 hodiny odpoledne. Když jsou tyto vedra. U nás je po buřině a šílená zima 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Tak krásný vzduch! 😵
@raskonka hele, v lidlu se ty akce opakují, určitě zase bude a pak si ho určitě kup 😉

caramilla
4. aug 2013

@season ježiš, to je geniální, to by byla Mína nadšená, kde je ta inspirace, to jsem nechytla 😢

kristinaanna
4. aug 2013

@ucitelka70 môžem sa opýtať aký materiál je bunda? ďakujem

season
4. aug 2013

@caramilla kukni na odkazy stránka 2153 🙂 dakujem zatial to boli dve nočné do piatej a do tretej rána

sufik1
4. aug 2013

pár vylepšení kočáru... vložky a prostěradla, síťka(jen jedna, druhá je originál), svinítka na madlo
teda ale šítn a záclonu zip, aby to bylo podobné grrrr 😖 😖 😖 😖

ucitelka70
4. aug 2013

@kristinaanna tenký letný soft nie s úpletom vo vnútri ale sieťkou, a je najpríjemnejší zo všetkých softiek...

ucitelka70
4. aug 2013

@sufik1 žienka, ty si nezmar, že to všetko stíhaš a tak perfektne vymakané všetko... si šikovnica.... aj vnútro kočíka a boky si polstrovaala?

ucitelka70
4. aug 2013

a ešte prihodím súrodenecké softky -

ucitelka70
4. aug 2013
kuna
4. aug 2013

@maryol krásné šatičky, takové romantické!

@sufik1 ty jsi nezmar, kde bereš na takovéto "blbiny" jako obšívání kočárku čas? Fakt to vypadá suprově! Mně by to trvalo sto let! A plinky nádherný, já šiju za týden dvě, když šiju ruchle 🙂

@petkasv krásné kaťata, líbí se mi ten volnočasový styl.

@crawler krásné věcičky a souhlasím, máš to nádherně nafocené! Musím se nad sebou zamyslet, já nejradši cvakám mobilem v 10 večer a pak se divím, proč je to nažloutlé 😀

@ucitelka70 super softka, ta kombinace se žlutou nemá chybu! A ty modré sourozenecké taky ne!

@season ti jsou nádherní!

sufik1
4. aug 2013

@kuna, @ucitelka70 no vložky do kočáru byly asi za hoďku. Nic jsem nepolstrovala, jen plátno ve tvaru, aby to pasovalo na to původní a jen je to zahrnuté pod to původní polstrování a dole to drží matračka. Takže jen taková kamufláž.... svinítka byly nutnost a síťka teda byl oříšek... ale taky hotové asi za hoďku, i když šít ten zip grrrr. Ale zato blbej pytel na plíny zabral asi dvě hoďky ( i s páráním a fotonávodem).
A plíny jsem šila snad 14 dní. Když jedu ve velkým (najednou stříhám, pak zas jen patentkuju... tak to jde rychleji než každý krok zvlášť
Vždycky stíhám mezi pauzama v kojení a řevem a skládáním prádla... A internetím u kojení.
Každopádně už taky lehce padám na pusu 😖

crawler
5. aug 2013

@kuna 😀 no co myslíš - první rok a půl jsem všechno chtěla hned nafotit a pochlubit se tím (i když vlastně nebylo čím, když se na to zpětně kouknu😀 ), naházela jsem to napodlahu večer po došití, nastavila blesk, udělala cvak cvak a bylo to😀 teď to ale netrvá o moc dýl, nicméně ty světelné podmínky a bílý podklad dělá hodně...děkuji za pochvalu🙂 nedostala ses ještě k té tunice? já se těším, jak ji zase ozvláštníš ty - že to bude stejný střih a přitom bude úplně jiná 😵

kuna
5. aug 2013

@crawler prosimtě, nedostala 😀 😀 Mám ji v kategorii "co chci ušít", jenže zatím mi překypuje kategorie "co nutně potřebujem". Navíc věčně nejsem doma, vždycky se vytočím na dva dny v Praze a pak zase jedu někam na prodloužený víkend pryč. Dnes mám například na pořadu župan k vodě na koupání a to asi bude výtvor tohoto týdne. Ale chci tu tuniku stihnout do konce léta 🙂

crawler
5. aug 2013

@kuna nápodobně - já už se 3měsíce chystám na softku pro sebe a sestru - sestra ji chtěla už na loňskou sezonu 😀 no a myslím, že letos to bude zase nestíhačka - týdny letí a zase na ni brzy bude počasí a já budu chodit ve dvou mikinách 😀

petkasv
5. aug 2013

@caramilla prosím tě, jak by ses mě mohla dotknout, já z nich byla trochu nešťstná, protože na těch riflích to je jiný, a tady jsem vypadala jako v pytli ale po snížení pasu jsou dokonalý, už se v nich cítím 😀 😀 a nechápu, že mě taková blbost nenapadla, a jsem debil, protože jsem náplet udělala těsný a když mě manžel fotil tak říkal že tohle na web nedám, protože mi tam přelejzaly špeky 😠 😠 😠 😠 😠 a pak to vyfotil tak aby to nebylo vidět 🙂 no a tím snížením pasu to prostě není, takže už jsem s nima spokojená 😀 akorát se musí žehlit, tím že jsou lněný tak se mačkají 😖

petkasv
5. aug 2013

a tady můj včerejší bambusový počin, byla jsem rozhodnutá pro triko na spaní pro Bětku a nevěděla jakou aplikaci tam dát, když jsem se rozhodla pro pana krtka bylo mi jasný, že z trika na spaní asi bude triko na nošení a ráno jsem B. přemlouvala ať si ten bambus nechá na spaní, že jí ušiju nové 😀 😀

petkasv
5. aug 2013

a fotky, že, joooo a přitlak patky je geniální věc, bambus se s ním šil sám 😀