icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
5. aug 2013

Tak jsem udělala i kraťásky a je pýžo je kompletní 🙂

kuna
5. aug 2013

@crawler da se to vygenerovat v okamziku, kdy je platba zauctovana. Coz muze byt odpoledne, ale asi spis i zitra. Ja jsem to ale v nouzi udelala tak, ze jsem si udelalaprint screen o zadane platbe a poslala ten, jen jsem dole orizla info o tom, ze platbanebyla zauctovana ;).

crawler
5. aug 2013

@kuna já už to obešla (printscreen mi Lenka ze šd psala, že minule nepřečetla - dost pidi), tak jsem dala vyfiltrovat tu konkrétní platbu a dala převést dp pdf souboru ...ale děkují 😉

lenasss
5. aug 2013

holky prosím vás kde kupujete vlnu na vlňáčky.Potřebuji jich pár ukáčkovat a nevím kolik čeho koupit.Díky za rady nemám teď nějak moc času brouzdat po netu a ty PULky nám prostě protékají 😖

monikajan
autor
5. aug 2013

@lucinkab my sme plienovali skoro len na komunistických štvorcoch - mala som ich po sestre (je o 20 r. mladšia) asi 40 ks. Z tých novodobých, čo som mala v ruke, sa im vyrovnajú MaM happy square - http://www.latkovky.sk/produkt-detail/mam-happy.... Tie môžem fakt doporučiť. Kúpila som ich na MMB, vyzerali skoro ako nové, používali sme ich stále a nechala som ich pre ségru, lebo sú úplne v pohode - nepárajú sa a pod...

zirka
5. aug 2013

mile damy 😀 , pokial by si niektora z vas nahodou nasla cas, potrebovala by som poradit: moj prvy pokus o usitie nohavickovej plienky skoncil horsie, ako som predpokladala. Sila som z kombinacie materialov: jednolic - flis - aksamit, na overlocu sa mi podarilo dobre nastavit steh, zvysit diferencial i pritlak patky, nakolko vsetky 3 vrstvy dokopy vytvarali pomerne hrube sitie. Neuspokojivo dopadlo obsitie oblin ( usi plienky a predna cast). Mate niektora nejaky typ ako tuto cast zvladnut? 😲

lucijan
5. aug 2013

@zirka hodně je to věc cviku, já teď šila po roce plínku a divila jsem se, že mi to nějak blbě jde 😖 Pomáhá slepit si všechny tři vrstvy k sobě lepidlem v tužce (vypere se to pak), pak šít pomalu stylem kousek ušít-zvednout patku, porovnat, přihnout ten oblouček, zase kousek ušít, jehly musej být pořád v látce.. Doufám, že tomu jde porozumět 😕

zirka
5. aug 2013

@lucijan dakujem pekne 😎

caramilla
5. aug 2013

@crawler to, to jsem ti chtěla odpovědět už minule, ale pak jsem přes ten vlieselin na to zapomněla. U m-bank jde potvrzení v PDF až den po té, tzn. půjde ti to zítra. Ve výpisu transakcí se to objeví zaškrtávátko, to zaškrtneš u té platby, co potřebuješ a pak dáš dole tisk potvrzení. Ale Terka ze ŠD těm, co zná, akceptuje i printscreen. Takže Dej printscreen a udělej z toho obrázek a Terce nebo Lence to pošli, nemají s tím problém😉

caramilla
5. aug 2013

@petkasv moc jí to sluší ta barva!
@zirka Jak píše @lucijan , až jich ušiješ 50, budou krásně rovné 😀 Na malé obloučky pomáhá vypnout ořez nožem.

sufik1
5. aug 2013

@zirka koukni na návod http://www.susu-sufik.blogspot.cz/2012/02/kalho... pokud to je napřed sešité, už jedeš jen kolem dokola a neřešíš, kam ti to uteče a věnuješ se jen hezkému obšití.

zirka
5. aug 2013

@sufik1 podla Tvojho navodu som sila :D na to hezke obsiti som vcera asi nemala den 😒 ale dakujem.

petkasv
5. aug 2013

@lenasss Leni, on teď Fler nefunguje ale večer snad už bude - najdi si tam uživatele Desconhecida a ona barví a prodává merino i normální ovčí vlnu ( ta sice kouše) ale merino je dobrá, tak u ní si nakup 🙂 má hezké barvičky, jinak pokud by si chtěla mám tu jedny hnědé jsou jen nalanolinované a můžu ti je poslat, moje holky do nich nikdy nedorostou, jsou z té kousavější, ale a mají dlouhé nohavice, klidně ti pošlu fotku 😉

lenasss
5. aug 2013

@petkasv jsi moc hodná,a kolik je spotřeba tak přibližně na jedny vlňáky bude stačit třeba 100g?a vlňáčky bych si odkoupila pokud by mu byli má 12kg 😅

bordino
5. aug 2013

Podařilo se mi dneska ulovit kočárek (snad se ani neptejte, kde 😀) a ráda bych si udělala nový potah. Když pominu, že nejsem schopná vybrat si kombinaci, gábinka tam píše, že vnitřek má být bavlna. Já bych to teda radši celý z šusťáku, má tam ta bavlna nějakou funkci? V golfkách, sedící dítě

bordino
5. aug 2013

a co je lepší do kombinace s tímhle http://www.gabinka.cz/399-sustak-nepromokavy-hf...

kočky http://www.gabinka.cz/650-sustak-nepromokavy-hf...
nebo
http://www.gabinka.cz/403-sustak-nepromokavy-hf...

víc se mi líbí kruhy, ale zase je to na bílé..... to bude furt jak prase. A dokážete odhadnout spotřebu?

sufik1
5. aug 2013

@bordino hlasuju pro kočky, ale já jsem na zvířátka 😎

bavlna - u golfek je to asi jedno, do korby rozhodně uvnitř bavlnu. Ale teda dala bych si pozor na plochy, kde je dítě holou kůží. Ten můj měl z dotyku přímo se šusťákem vyrážku (ruce z boku, nohy v kraťasech). Ne že by snad šusťák byl závadný, ale prostě se v tom dítě v horku víc zpotí, zapaří.... Být tebou ušiju, ale ještě udělám nějakou savou bavlněnou vložku, minimálně na léto, kdy bude polonahý. U oblečeného dítěte to už význam nemá.

sufik1
5. aug 2013

@bordino a spotřeba, zeptej se gabinky, bude to mít v oku. Já bych tipla cca 1,5m (délka od nohou k vršku opěrky x2 na šířku) + něco na boky, střechu... záleží i na šířce a jak to budeš šít. A taky pozor na to, jak jdou ty kočky, to bude spotřeba větší než kdy je jedno jak stříhneš.

bordino
5. aug 2013

@sufik1 díky moc, tak jsi mi to úplně překopala 😀

jitu22
5. aug 2013

poslední várka mých plínek a spol. na objednávku je tady - http://jituli.blogspot.cz/2013/08/posledni-vark...
S teď se konečně můžu zase po dlouhé době vrhnout na šití pro synka a miminko. Tak snad ještě něco stihnu, než se mláďátko vykulí 🙂

saaralota
5. aug 2013

Ahoj, šijete podle ottobre trička? To, co jsem našla, mi podle fotek přišlo takové spíš užší, s delšími rukávy..moc se mi to nezdá. Jaké máte zkušenosti? Chci ušít nějaká trička, ale na střižení od oka si zatím netroufám...tak hledám nějaký ověřený střih. Díky.

crawler
5. aug 2013

@saaralota já šila naše nejoblíbenější tak, že jsem položila na papír to, co Fany nosí a obkreslila a trochu poupravila- třeba protáhla délku , rukávy apod. - není to těžký a budeš mít jistotu, že bude sedět 😉

saaralota
5. aug 2013

@crawler díky. No, já jsem se na to chystala, že to zkusím obkreslit z nějakého aktuálního trika... ale pak jsem si říkala, že to neodfláknu a pořídím si pravý, nefalšovaný střih 🙂. Ještě to tedy zvážím. Něco na tom bude...

bordino
5. aug 2013

dorazily profi fotky. Tak trochu výron 😀

crawler
5. aug 2013

@bordino tak nejlepší je s Jášou v tom spacím merino pytli nebo co je to a Tobě to nejvíc sluší v tom hěndém soft kabátku 😉 😵

terezita
5. aug 2013

nazdarek, tak se vam se jdu zase po chvili vysemenit.. se mi nechtely sit zakazky, toz jsem si strihla par katat a zavrsila to tastickama na zrcatka.. kdo nepodvadel pri siti farbenmixi vanocni tasky, tak vi, odkud na ne strih je.. 😀

jinak vas furt nestiham, coz neni nic noveho pod sluncem.. ☹ toz pokud se deje neco prevratneho, poreferujte! 😅
@sufik1 alco prosimte kolik maj ted zhruba dvojcata kolem pasu? diky!
@crawler ta latka na polstarky je uzasna!! koukam, ze jsem zas prosvihla nejakou hromadku (dikybohu!!)
jo nemate nektera nazbyt tmavehnedou teplakovinu / vyplnek z moraviatexu nazbyt? nutne potrebuju 1-1,5 metru a nejak ji tam zrovna nemaj.. 😝

terezita
5. aug 2013

@bordino jaaaj, ty jsou dobry!!! 😵 a ta softshellka je uzasna!

ucitelka70
5. aug 2013

@kristinaanna TAK ak chceš ssúrne, tak soft najdeš na www.detivbavlnke.sk, ale sa plánuje hromadka koncom mesiaca a v polke septembra dorazí na SK

bordino
5. aug 2013

@crawler ten pytel je bambusový a je to moje nejoblíbenější fotka 😀 No a můj je ten ještěrkový kabát

petkasv
5. aug 2013

@lenasss mě většinou stačily ty dva copy, klidně ti je nechám, určo mu půjdou protože moje holky, zatím teda Al. se odplínkovala v 9kg a teď má 12 a jsou jí stále velký 🙂 nafotím ti je, pošli mi do sz email 🙂