icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

katka82
5. aug 2013

@petkasv kráásný 🙂 toho je na spaní škoda 😉

sinala
5. aug 2013

@caramilla robot máme original bosch, v lidlu byly později 😀 .Manžel četl v diskuzích, že na prý na něho pasuje original přislušenství bosch

petkasv
5. aug 2013

@katka82 nenííí bylo šito na ten účel 😀 😀 😀

sinala
5. aug 2013

@komisakpd já jsem šila

lucinkab
5. aug 2013

@monikajan nevies kde sa dajú lúpiť látkove plienky ako boli za komunistov... nie take ako záclony čo sa predávaju dnes? vďaka

katka82
5. aug 2013

@lucinkab no tak čvtercovky v té kvalitě co byli za komančů už bohužel neseženeš 😖

lucinkab
5. aug 2013

@katka82 a nejake stejne kvality?

katka82
5. aug 2013
sufik1
5. aug 2013

@katka82
@lucinkab kikko lux mám a žmolkujou hrozně. Nejlepší jsou libštátské http://www.libstatskepleny.cz/

caramilla
5. aug 2013

@petkasv 😎 Peti a dávala jsi pod tu aplikaci při přišívání nějakou výztuhu nebo třeba papír? Mě to hrozně pomáhá, že se pak obrázek vůbec nekrčí okolo. Jinak krtek super 😉

katka82
5. aug 2013

@sufik1 jo? mě zase tak moc nežmolkovali 😉 kupovala jsem ty eco-nebělené 🙂 ale sušením na sluníčku se teda vybělili taky 😀

crawler
5. aug 2013

Holky, jak se u mBank dá vygenerovat to potvrzení o zadané platbě? potřebovala bych ho odeslat email šijem dětem, ale nevím, kde ho tam najdu??? prosím o radu, děkují moc!

crawler
5. aug 2013

@caramilla papír? jak to děláš? já aplikace podžehluju vliselinem...jak se to dělá papírem? jakým papírem vůbec? zcela obyčejným? 😕 😲

sufik1
5. aug 2013

@katka82 aha, já mám ty bělené a jsou teda hrozné... pak jsem brala ty z libštátu a drží o dost líp.

katka82
5. aug 2013

@caramilla zrovna se tu stavěl pošťák a donesl mi balíček se štítkama 😵 ó díky ,díííky 😉 😀

petkasv
5. aug 2013

@caramilla dávala jsem tam ten trhací vlísofix, nebo vlizelín, já teď nevím jak se to jmenuje, šilo se to fakt dobře, když jsem neznala ten trhací dávala jsem jednou papír a hrozně to pomohlo, ten se taky vypere 😉
@crawler jj z rubový strany dáš papír, když vyšíváš, když šiješ rovným stehem nemusíš ale když cikcakem tak se to může krčit tak je lepší to i ze spodu vystužit 😉

crawler
5. aug 2013

@lucinkab já jsem si koupila látku na flanelové klasické plenky, tak jsem na ně zvědavá, jen si je musím ušít 😀

crawler
5. aug 2013

@petkasv a to pak odtrhat po ušití? no asi jo, že, to by byl v pračce bordel 😝 tak to zkusím, protože ne vždy se mi chce vytahovat žehlička, abych aplikaci podžehlila😀

lucinkab
5. aug 2013

@crawler to by mi nevadilo ušiť si ich 🙂

crawler
5. aug 2013

@lucinkab tak já nevím...já si to koupila v mylly - finsko - na zkoušku tak možná 1m bych měla navíc, kdybys chtěla, ale jaký to bude to netuším...😉

crawler
5. aug 2013

2x povlak na přání - 50*35cm na zip...nějak mě to nenapadlo ušít..ale asi to budu muset Fanymu do pokojíčku taky spíchnout 🙂

lip72
5. aug 2013

@crawler To jsou krásné povlaky 🙂 moc povedené, takže se dají udělat i z úpletu 🙂 .-)

crawler
5. aug 2013

@lip72 když se může spát na jersey prostěradlech, tak proč ne na jersey povlacích ? 😉

crawler
5. aug 2013

@lip72 jde jen o to, že je to oproti plátnu drahej povlak ---ale mnohem hezčí 😵

lip72
5. aug 2013

@crawler to je pravda 🙂

a_lexa
5. aug 2013

@ucitelka70 wow - sourozenecká je božííííí!! 😵 😵
@lucinkab plenky mám taky kiko Lux a jsou silnější než když se koupí obyč. plena v klasickém obchodě. Je dobré koukat na gramáž. A mě se tedy Kik také nežmolkují. Mám i Libštátské s vysokou gramáží (mají asi jen o 2g. méně než KIKO) a jsou také super. 😉 Takže má mohu oboje doporučit. Mám i slabé z obchodu, ale to mám jen na utírání pusinky apod.
@crawler Ty povlaky jsou fakt krásný. 🙂

caramilla
5. aug 2013

@crawler to není náhrada podžehlování! Je to každé o něčem jiném. Musíš to podžehlit vždy. Ale když našíváš i podžehlené aplikace, tak se to kolem té aplikace kroutí, protože ta látka je pružná. Takže se to jakoby vyztuží a ona látka na tom sedí rovně a krásně se to přišije, jak má, aplikace po tom nekloužou. Ideální je ten odtrhávací vliselin 😎 Ale dá se nahradit papírem. Odtrhneš po přišití.
@lucinkab jestli chceš šít z něčeho JAKO byly tetra plenky. Tak zkus tzv. vafle. Má to jemnější kostičky a není to asi tak měkkoučké. Záleží, zda to chceš na plenky jako na čurání. Tam to se separačkou bude v pohodě. Hezky to saje a je to opravdu velmi kvalitní materiál, co se hned tak neroztrhá. Mám z toho utěrky 😀 Jsou z toho super i ubrousky na utírání zadečků popř. pak ručiček. Prodávají např. na Moraviatex. Na plenky pod hlavičku bych to nedávala, to jsou lepší ti opravdu tetra.

kristinaanna
5. aug 2013

@ucitelka70 ´dakujem a kde by som taký zohnala? alebo by mohla byť nepremokavá bundička aj z PUL?

crawler
5. aug 2013

@caramilla prosím tě - poradíš, jak zaslat emailem potvrzení o zadané platbě - mbank?já to nemůžu najít a chci, aby mi balík ze šd odešel dneska...

komisakpd
5. aug 2013

@sinala a foto ale postup nemas?