icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

patlalca
8. aug 2013

@crawler - mámpopruh jak černý, tak limetkovou - ta limetková je jak na týhle tašce, na cenu se ti musím kouknout je
cm široký

caramilla
8. aug 2013

@a_lexa je boží, jako by tam byla odjakživa 😉 A super ti ladí cedulka 😀

a_lexa
8. aug 2013

@caramilla Děkuji. 😉 S tou cedulkou to je fakt - já zkoušela i tu novou zelenou variantu, ale ta hnědá je jednoznačně lepší 😀 😀 .

kryska5
8. aug 2013

@ellysa skús pozrieť na sashe, ja som odtiaľ brala výstuže z yasmineshop 😉

jieff
9. aug 2013

tepláky otevřely dobrý téma, zatím nemám ze školky žádný info co a jak si přichystat. Tak koukam, že ještě pyžama. Díky holky za tipy...to snad stihnu 🙂 Kapsáře jsem si všimla maji všichni stejný, tak to šít nemusím.

petkasv
9. aug 2013

@jieff já taky kapsář nemusím, u nás už nejsou, holky co budete kupovat za bačkůrky??????????

terezita
9. aug 2013

@petkasv ja koupila obyc bile jarmilky, pomalovaly jsme je barvickama a stopro si je tam pozna 😀 (jinak u nas tam maj koberec a beha skoro cely den bosky 😉)

katka82
9. aug 2013

Bré ránko 🙂
jdu se lehce vysemenit 😉 v neděli jedeme na dovču do Ostravy a tak jsem byla nucela lehce doplnit garderobu 🙂 šortky a tričko pro mě a pak na konci i sukně 🙂 trička pro Vašíka,stejné kloboučky(ty jsou ještě nevyžehlený) a gatě pro kluky a ještě tričko a šortky pro Vendu 🙂
jo a ta sukně je ze silveru od Gábinky 😉 materiál krásnej lehoučkej,ale šije se z něho strašně 😝 😝 no včera jsem se s ní večer mordovala a malinko jsem sakrovala,že by se dlaždič i přiučil 😀 😀 chtěla jsem si z toho ušít kalhoty,ale asi nee 😅

lillyzelvicka
9. aug 2013

@katka82 ahojky z čeho máš prosím tě ty zelené kalhoty ? Ty krtasy z rifloviny vypadají parádně. A silver mám ráda šila jsem teď těhu kalhoty a nepřišel mi hrozný na šití 😅

bordino
9. aug 2013

@petkasv kožený capáčky, ušiješ to snadno a Jolanka si ty svoje taky stopro pozná 😀

katka82
9. aug 2013

@lillyzelvicka Díky 🙂 ty kraťasy jsou z plátýnka 😉 a látku na gatě jsem koupila na MMB http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=44709795&ta... 😉 no mě se z toho silveru blbě šilo asi že na takovou látku nejsem zvyklá 😅 se třeba k těm kalhotům z toho ještě dokopu 😀 😀

denimaty
9. aug 2013

@katka82 Není ta látka na kalhoty moc tenká? Podle gramáže mi to přijde, že dost. Jinak vše máš moc hezky ušité.

katka82
9. aug 2013

@denimaty jj právě že je hodně tenoučká 🙂 prostě na letní pláťáky 😉

animal
9. aug 2013

@bordino no a ňáká kůže by nebyla???? musím Marečkovi něco ušít, protože papuče na míru nám žádná firma nevyrobí, vyrábí pouze obuv na míru a Mareček se do kupovaných papučí nevejde

bordino
9. aug 2013

@animal no můj oblíbený zdroj na Fleru je skoro vybrakován 😀, ale dá se tam najít, zadej si zbytky kůže

petkasv
9. aug 2013

Můj jeden radostný počin, hrozně se mi líbí 😵

komisakpd
9. aug 2013

@a_lexa krasne..ako ti to slo presit strojom?

komisakpd
9. aug 2013

baby poradte chcem si usit siknu kratku, z elasttickej rifloviny http://www.detivbavlnke.sk/detivbavlnke2/eshop/...

mozem pas urobit na sposob patentu ale ze by som pas urobil s tej istej latky + by som dala gumu: bude to dost elasticke?

crawler
9. aug 2013

@patlalca tý jo, tak taky pěkný 😵 tak mi písni do IP na kolik by mě vyšli 3m vč. obyč poštovného, děkují🙂

jitu22
9. aug 2013

tady po dlouhé době konečně nějaký neplenkový počin ode mě - kloboučky a kraťásky pro Vojtíka. Jen taková rychlovka 🙂 Fotky jen z mobilu, v těchhle vedrech jsem byla ráda, že jsme vůbec vyšli ven a že jsem se někam dobatolila, tak ještě se k tomu tahat s foťákem...
Další fotky tu - http://jituli.blogspot.cz/2013/08/letni-klukovs...

caramilla
9. aug 2013

@petkasv ta je fakt krásná!

a_lexa
9. aug 2013

@komisakpd Děkuji za pochvalu 😉. Nooo, strojem to šlo dost špatně 😝 😝. Musela jsem tahat látku před i za patkou, páč jinak jsem šila na místě 😠 😅. Kupodivu nejlíp šly otvory na pásy, kterých jsem se bála nejvíc. Dělala jsem je klasickým cikcakem, páč pod knoflíkovou patku to šlo narvat velice špatně a stejně dělá jen max.3 cm 😠 😠.

komisakpd
9. aug 2013

@a_lexa lebo ja som ta raz tiez tak robila a vysledok nebol pekny...uplne zle..a co si davala do vnitra vateli/vizelin/molitan?

mooncaa
9. aug 2013

@bordino Vím, že tvůj zdroj na kůži vyschl, ale chci se zeptat jaká kůže se na capáčky používá? Já jsem koukala u Kutila v Praze a jednak měli nemožné barvy a šílené ceny a ještě to prodávali v kuse.

bordino
9. aug 2013

@mooncaa já beru na Fleru nějakou tenkou, ta z kutila je hrozná. no ale ted jsem se dozvěděla, že v ní často bývá šestimocný chrom ? či co 😝

a_lexa
9. aug 2013

@komisakpd je tam 1cm silný molitan (koupeno v Baumaxu). Přesně je to takto: bavlna (dinouši) je podžehlená vlizelínem po celé délce (podžehlit jsem se rozhodla na poslední chvíli, látka je pak taková pevnější a lépe se šije) Na té dece to není podžehlené a celkem se to muchlá a bála jsem se aby to nebylo stejné u podložky), potom je 1cm silný molitan a pak je coral fleece. Takže: bavlna+vlizelín+molitan+coral fleece. Potom mám ještě jednu podložku a ta je bavlna-vatelín-bavlna. Ta molitanová lépe drží v kočárku, ale hůř se strká do pračky a pere. Vatelínová v kočárku celkem klouže (musím při nasedání neustále tahat nahoru), ale jde v pohodě hodit do pračky. U toho molitanu by určitě stačila i menší tloušťka - ideálně tak 0,8 - ale nevím jestli se dá sehnat. Šití bylo celkem peklo ale to asi protože ten coral fleece dost klouzal a pružil do délky, což bylo na palici 😠. Pokud budu někdy opět šít podložku, tak budu volit kombinaci bavlna-vlizelín-molitan-vlizelín-bavlna. 🙂 😉 To si myslím že bude super 😎. Až na tu tloušťku 😅, ale asi bych scháněla slabší molitan (0,8 nebo i 0,5 cm).

a_lexa
9. aug 2013

@jitu22 Tak ty kloboučky s kraťáskama jsou fakt krááásný. 😵 😵

martulinecek
9. aug 2013

holky kde sezenu střihy na kabely,pastelovníky a pouzdra a takový různý věci,dík

komisakpd
9. aug 2013

@a_lexa dik za info...molitan mam kupeny aj bavlnu..len po jednej skusenosti nemam odvahu...

a_lexa
9. aug 2013

@komisakpd směle do toho 😉 uvidíš že to půjde. Je pravda že jsem se u toho vztekala a po pravdě jsem musela za pochodu i upravit (zkrátit) molitan (nějak to nevycházelo 😀 😀 ), ale už to nevidím tak hrozně jako po došití kdy jsem hlásala: "podložku už nikdy". 😅 😅