icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
8. aug 2013

@katka82 mám s Dianou bohužel stejnou zkušenost - dostala jsem od muže předloni předplatné, měla z toho hroznou radost a po ušití 3 věcí jsem myslela, že to snad ani není možný, že jsem jelito...s ottobre to je nebe a dudy. Šila jsem i 2 věci podle burdy a taky mazec - nejenom, že obkreslování střihu je utrpění, ale taky nesedí ☹ Musela jsem manželovi ten střih celý předělat - bylo to horší než můj první střih nakresleny od oka 😝 Fakt děs a Ottobre vychvaluji kudy chodím! Ještě chci vyzkoušet něco od Farbenmixu - máte tip, jaký střih si odtamtud mám koupit? 😵

katka82
8. aug 2013

@crawler jj je fakt že Ottobre je fakt paráda 😎 krásný oblečení,vychytaný střihy a no prostě pohoda 😵 😵i mi krásně sedí dětské velikosti 😀 😀 no nějak ten topík předělám 😉 ale střihla jsem si podle ní ještě i na sukni 😒 tak to jsem zvědavá jak tu udělám 😝

katka82
8. aug 2013

@crawler jinak od Farbenmixu mam jen kalhoty Nonita 😉 zatím 😀 😀

petkasv
8. aug 2013

@bordino no můžu ti říct, že když dával včera pusu holkám po koupání a odcházel a Bětuška tatí čau a Rozárka Táta pápá, tak to s ním málem seklo a se mnou taky 😀 😀 člověk nechápe 😀 😀 😀 😀 😀 to prostě okoukají od starších 😀 😀

mooncaa
8. aug 2013

@caramilla S tou školkou jsem stížnost chtěla psát, ale bylo to na začátku těhu v době, kdy jsem už několikrát potratila, tak jsem se jen spíš modlila, aby těhotenství tentokrát vyšlo. No a pak se mi to zdálo už pozdě.
A s tou techno party to by mě šlehlo. Já jeden čas volala ob den v jednu, ve 2 v noci, že se po sídlišti potulují opilci ruší noční klid. Když mi přejde hlučný opilec pod okny a zapadne brzy domů je mi to celkem jedno, ale když 2 hodiny chodí parta opilých dětí po sídlišti a řvou, tak to nedávám. Naštěstí vždy do 3-5 minut přijeli policajti a byl klid a kupodivu v posledních 3 letech je klid a já nemusím nikam volat.

@petkasv Ty máš fakt nějaké urychlené dítko a určitě bych nějaké třídy ve škole pak přeskakovala, není nic horšího než když se dítě ve škole nudí. Já dávala tu starší o rok dřív do školy - je listopadová a nelituji. Takže pokud budou menší holky taky podobně, tak je dřív do školy dám. Zatím Eli vypadá normální ve vývoji, je jen větší než průměr a je šikovná sportovně, což nevím jestli je teda výhoda, ta starší je taky sportovně šikovná a díky tomu má pořád něco zlomeného (teď kotník), to syn sportovní antitalent je v pořádku.

petkasv
8. aug 2013

@mooncaa díky, já s tím problém teoreticky mít nebudu, Alžbětka je fakt chytrá, ale je taky hrozně mrňavá, takže ona i kdyby šla o dva roky dýl než by správně jít měla, bude vždycky menší než ostatní děti, sociálně si už teď rozumí s pětiletýma a je spokojená, se stejně starýma dětma jí to nebaví, to na ní člověk vidí 🙂 no bude složitý výběr nad učitelkami 🙂

ucitelka70
8. aug 2013

@crawler ja mám odtiaľ philiphu, som spokojná, na naše dlhé ruky strih sedí akurát, veľkosť 170 som upravovala - zoženšťovala - pridala trošku na prsiach, a bokoch, ináč max. spokojnosť, aj nohavice nonita sú super....

mooncaa
8. aug 2013

@petkasv Důležité je, že si rozumí sociálně, vždy je někdo menší a někdo větší. Blbá je kombinace chytrého dítěte, ale totálně sociálně nezralého.

maly_prcek
8. aug 2013

@mooncaa My se loni (bez měsíce 3r) taky nedostali ani na maloměstě (tzn. krajské město, kde se žije jak na maloměstě 🙂 ), letos by to asi i prošlo, ale my jsme nežádali, chodí na pár dní do lesní školky, dokud jsem doma, tak to řešíme takto...

caramilla
8. aug 2013

@mooncaa jo, to chápu, že nebyla na stížnost energie, jsou důležitější věci 😎 Já jsem si včera do 2 do rána googlila o tom fesťáku a to jsem se teda dočetla, bylo tu 15 tisíc lidí, policajti nechávali dýchat před odjezdem řidičům a chytili 35 pod obraz a zfetovaných. Ale přišlo mi to vtipné, že to udělali, oni organizovali parkování, mě to bylo divné, proč to dělá policie a rozčilovala jsem se, že jim ještě pomáhají, tak tímto se to u měl vyžehlilo 😀 Je jasné, že si to mezi sebou řekli a spoustu se jich na odjezd vystřídalo a za Benešovem přesedlo, ale i tak.
Festival sem pozvalo město, radní, prý aby se přivedli do Benešova kulturu. V rozhovoru po té uvedli, že je velmi zklamal druh hudby (to fakt nedávám, pozvou fesťák, dají výjimku na bordel a nezjistí si, co hrajou???? KOKOTI!) a že jim pořadatelé slíbili, že budou dodržovat limity hluku a že je velmi mrzelo, že je nedodržovali 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Bože, to je naivita. Prý na ně podali stížnost a budou platit pokutu za hluk, jako sázavaFest, myslím si, ale že je to pakatel a je jim to jedno. Prý příští rok tu takový festival 100% nebude. Stížnost teda už asi nemá cenu, ale volit je teda doufám lidi nebudou, takové amatéry. 😒
Jinak u nás jsou ožralí o víkendech a v létě běžnou záležitostí, mockrát se tu stane, že se nám před barákem hádají dva mladí, co jdou ze zábavy, kdo na koho tam koukal a kdo koho osahával. Ale neměla jsem nikdy teda to dopálení zavolat na ně policii. Ožralí tu chodí z hospod běžně, ale jen přejdou a je to dobré. Naštěstí tu sice máme hned vedle podnik, kde to taky tucá až do 2 do rána, ale rozejdou se domů a neřvou tu pod okny dlouhodobě. Ale ve Vlašimi, když jsem spala v ekocentru, to bývalo šílené. Je to fakt nepříjemné. A oni se ještě chechtají, jak jsme staří a nerudní a já si je vždycky představuju za pár let, až budou mít malé děti 😀 😀 😀

caramilla
8. aug 2013

@petkasv no, to bych si přesně představovala, že by měla umět Jasmína, ona je chytrá a šikovná, ale vůbec nechápe, že ty čísla mají jít nějak za sebou 😀 😀 😀 😀 😀

maly_prcek
8. aug 2013

@caramilla No on by to Davka taky i oddrmolil zpaměti docela brzy, ale já jsem po něm chtěla, aby počítal a přitom ukazoval a to teda dlouho nedával. Teď má momentálně cca půl roku období bez čísel (počítá jenom kokina a těch mu dáváme max. 3ks) a bez kreslení panáčků, tak ani nevím, jak na tom je... Kazí mi průběžnou diagnostiku 😀

a_lexa
8. aug 2013

@bordino rozmazání pozadí jsem dělávala v Zoneru, ale mělo by to jít i v jiných programech kde lze upravit fotky. 🙂

a_lexa
8. aug 2013

@katka82 jéééé, tak či-va-va jede také u nás 😀 😀. A také nechápu, kde to vzal a proč čivava - no teď je mi to jasné tři-dva-jedna 😅 😅. To já používám když házíme kostky do krabičky. 😉

ellysa
8. aug 2013

baby idem po radu. chcela by som malej ušiť textilný prenosný domček pre bábiky, v návode vystužujú steny plastovou kanavou, ale nič také samozrejme doma nemám a v obchode na mňa pozerali ako na...
čím by som to mohla nahradiť? kartón nie ak by som chcela prať, napadol ma plastový euroobal ten hrubší...ale vy máte určite lepšie nápady

emilly9
8. aug 2013

@ellysa já teda nemám zkušenosti, teprve začínám, ale co tam dát zalaminovaný papír?

ellysa
8. aug 2013

@emilly9 aha vidíš, to by asi mohlo byť a laminovačku mám 😉

a_lexa
8. aug 2013

@ellysa No nevím jak s tím zalaminovaným papírem, ale já když jsem vyprala zalaminovanou občanku, tak se mi rozlepila. ☹ Jinak tu plastovou kanavu seženeš na netu normálně (mají i na Fleru), nebo by jí mohli mít v hobby potřebách.

kamishek
8. aug 2013

@ellysa zkus se podívat po penefolu

petkasv
8. aug 2013

@mooncaa jj já vím, že ta soc. stránka je důležitá 😀 😀 to mi říkala i koordinátorka mensy, když jsme spolu mluvili 😀
@caramilla já vim, že to dítě moje není normální ☹

bordino
8. aug 2013

@petkasv mě přijde tvoje dítě úplně normální 😉 😀

petkasv
8. aug 2013

@bordino díky 😵 mě uklidňuje to, že bych po nich vlastně mohla chtít, když ani jejich rodiče nejsou normální, máš to taky tak 😝 😝 😝

caramilla
8. aug 2013

@petkasv proč ten smajlík? Bětka je úplně fenomenální a úžasné dítě a je skvělé, že není normální. Ukaž mi jedno jediné "normální" dítě, já žádné takové neznám. Každý je unikát a to je právě super. Bětka to daleko dotáhne, stejně jako Jasmína, i když ještě neumí počítat, ale zase umí lidi slušně (neslušně!) poslat do háje. Mohla by do politiky 😀

petkasv
8. aug 2013

@caramilla Jasmí je hustá, jen ať jde do politiky, to pak bude masakr 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

denimaty
8. aug 2013

@ellysa Do domečku je super ten penefol, jak psala kamishek, koukni třeba zde: http://www.patchwork-lada.cz/patchwork-lada/esh...

saaralota
8. aug 2013

Ahoj, jdu opět pro radu... chci si koupit kráčející patku ke stroji Janome - v nabídce je patka obyč http://www.raj-siti.cz/patka-kracejicihorni-pod... a patka s vodičem http://www.raj-siti.cz/patka-kracejicihorni-pod... . Je ten vodič důležitý? Nějak si to neumím představit... Díky.

denimaty
8. aug 2013

@saaralota Já mám tu bez vodiče. Vodič potřebuješ, když chceš něco prošívat a držet stejné rozestupy nebo šiješ dál od kraje a chceš udržet rovnou čáru. Mně nikdy nechyběl.

ellysa
8. aug 2013

@denimaty ďakujem pozriem, len čo som zatiaľ hľadala všetko len v ČR a to je vyššie poštovné ako by bola objednávka 😒

a_lexa
8. aug 2013

Podložka do kočárku - do sady k dece. Plněná 1cm molitanem - jedna strana bavlna dinoušci a druhá strana coral fleece. Dole reflexní pásek. Potah na madlo dinouší PUL.