Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla S tou školkou jsem stížnost chtěla psát, ale bylo to na začátku těhu v době, kdy jsem už několikrát potratila, tak jsem se jen spíš modlila, aby těhotenství tentokrát vyšlo. No a pak se mi to zdálo už pozdě.
A s tou techno party to by mě šlehlo. Já jeden čas volala ob den v jednu, ve 2 v noci, že se po sídlišti potulují opilci ruší noční klid. Když mi přejde hlučný opilec pod okny a zapadne brzy domů je mi to celkem jedno, ale když 2 hodiny chodí parta opilých dětí po sídlišti a řvou, tak to nedávám. Naštěstí vždy do 3-5 minut přijeli policajti a byl klid a kupodivu v posledních 3 letech je klid a já nemusím nikam volat.
@petkasv Ty máš fakt nějaké urychlené dítko a určitě bych nějaké třídy ve škole pak přeskakovala, není nic horšího než když se dítě ve škole nudí. Já dávala tu starší o rok dřív do školy - je listopadová a nelituji. Takže pokud budou menší holky taky podobně, tak je dřív do školy dám. Zatím Eli vypadá normální ve vývoji, je jen větší než průměr a je šikovná sportovně, což nevím jestli je teda výhoda, ta starší je taky sportovně šikovná a díky tomu má pořád něco zlomeného (teď kotník), to syn sportovní antitalent je v pořádku.
@mooncaa díky, já s tím problém teoreticky mít nebudu, Alžbětka je fakt chytrá, ale je taky hrozně mrňavá, takže ona i kdyby šla o dva roky dýl než by správně jít měla, bude vždycky menší než ostatní děti, sociálně si už teď rozumí s pětiletýma a je spokojená, se stejně starýma dětma jí to nebaví, to na ní člověk vidí 🙂 no bude složitý výběr nad učitelkami 🙂
@crawler ja mám odtiaľ philiphu, som spokojná, na naše dlhé ruky strih sedí akurát, veľkosť 170 som upravovala - zoženšťovala - pridala trošku na prsiach, a bokoch, ináč max. spokojnosť, aj nohavice nonita sú super....
@anfei @a_lexa @winnyfred @lip72 @anitram @kajark @katka82 @kalman @martinkah @arlette @kristinaanna
@diapozitiv01 @zojec @zuzu_epona @animal @kuna @katkaela @daisyr @season @lenasss @zikie @sinala
@macin73 @danielahe @jitu22 @medvidekponco @anfei @a_lexa @winnyfred @lip72 @anitramv @kalman
díky za páči sa....
@mooncaa My se loni (bez měsíce 3r) taky nedostali ani na maloměstě (tzn. krajské město, kde se žije jak na maloměstě 🙂 ), letos by to asi i prošlo, ale my jsme nežádali, chodí na pár dní do lesní školky, dokud jsem doma, tak to řešíme takto...
@mooncaa jo, to chápu, že nebyla na stížnost energie, jsou důležitější věci 😎 Já jsem si včera do 2 do rána googlila o tom fesťáku a to jsem se teda dočetla, bylo tu 15 tisíc lidí, policajti nechávali dýchat před odjezdem řidičům a chytili 35 pod obraz a zfetovaných. Ale přišlo mi to vtipné, že to udělali, oni organizovali parkování, mě to bylo divné, proč to dělá policie a rozčilovala jsem se, že jim ještě pomáhají, tak tímto se to u měl vyžehlilo 😀 Je jasné, že si to mezi sebou řekli a spoustu se jich na odjezd vystřídalo a za Benešovem přesedlo, ale i tak.
Festival sem pozvalo město, radní, prý aby se přivedli do Benešova kulturu. V rozhovoru po té uvedli, že je velmi zklamal druh hudby (to fakt nedávám, pozvou fesťák, dají výjimku na bordel a nezjistí si, co hrajou???? KOKOTI!) a že jim pořadatelé slíbili, že budou dodržovat limity hluku a že je velmi mrzelo, že je nedodržovali 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Bože, to je naivita. Prý na ně podali stížnost a budou platit pokutu za hluk, jako sázavaFest, myslím si, ale že je to pakatel a je jim to jedno. Prý příští rok tu takový festival 100% nebude. Stížnost teda už asi nemá cenu, ale volit je teda doufám lidi nebudou, takové amatéry. 😒
Jinak u nás jsou ožralí o víkendech a v létě běžnou záležitostí, mockrát se tu stane, že se nám před barákem hádají dva mladí, co jdou ze zábavy, kdo na koho tam koukal a kdo koho osahával. Ale neměla jsem nikdy teda to dopálení zavolat na ně policii. Ožralí tu chodí z hospod běžně, ale jen přejdou a je to dobré. Naštěstí tu sice máme hned vedle podnik, kde to taky tucá až do 2 do rána, ale rozejdou se domů a neřvou tu pod okny dlouhodobě. Ale ve Vlašimi, když jsem spala v ekocentru, to bývalo šílené. Je to fakt nepříjemné. A oni se ještě chechtají, jak jsme staří a nerudní a já si je vždycky představuju za pár let, až budou mít malé děti 😀 😀 😀
@caramilla No on by to Davka taky i oddrmolil zpaměti docela brzy, ale já jsem po něm chtěla, aby počítal a přitom ukazoval a to teda dlouho nedával. Teď má momentálně cca půl roku období bez čísel (počítá jenom kokina a těch mu dáváme max. 3ks) a bez kreslení panáčků, tak ani nevím, jak na tom je... Kazí mi průběžnou diagnostiku 😀
baby idem po radu. chcela by som malej ušiť textilný prenosný domček pre bábiky, v návode vystužujú steny plastovou kanavou, ale nič také samozrejme doma nemám a v obchode na mňa pozerali ako na...
čím by som to mohla nahradiť? kartón nie ak by som chcela prať, napadol ma plastový euroobal ten hrubší...ale vy máte určite lepšie nápady
@petkasv proč ten smajlík? Bětka je úplně fenomenální a úžasné dítě a je skvělé, že není normální. Ukaž mi jedno jediné "normální" dítě, já žádné takové neznám. Každý je unikát a to je právě super. Bětka to daleko dotáhne, stejně jako Jasmína, i když ještě neumí počítat, ale zase umí lidi slušně (neslušně!) poslat do háje. Mohla by do politiky 😀
@ellysa Do domečku je super ten penefol, jak psala kamishek, koukni třeba zde: http://www.patchwork-lada.cz/patchwork-lada/esh...
Ahoj, jdu opět pro radu... chci si koupit kráčející patku ke stroji Janome - v nabídce je patka obyč http://www.raj-siti.cz/patka-kracejicihorni-pod... a patka s vodičem http://www.raj-siti.cz/patka-kracejicihorni-pod... . Je ten vodič důležitý? Nějak si to neumím představit... Díky.

@katka82 mám s Dianou bohužel stejnou zkušenost - dostala jsem od muže předloni předplatné, měla z toho hroznou radost a po ušití 3 věcí jsem myslela, že to snad ani není možný, že jsem jelito...s ottobre to je nebe a dudy. Šila jsem i 2 věci podle burdy a taky mazec - nejenom, že obkreslování střihu je utrpění, ale taky nesedí ☹ Musela jsem manželovi ten střih celý předělat - bylo to horší než můj první střih nakresleny od oka 😝 Fakt děs a Ottobre vychvaluji kudy chodím! Ještě chci vyzkoušet něco od Farbenmixu - máte tip, jaký střih si odtamtud mám koupit? 😵