Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@a_lexa dakujem 😵 ,tie vrecka som odkukala z kupnej softky,no si vies predctavit ako dlho som sila prve vrecko ,kym som prisla na to ako sa to sije 😝 😀 a toho parania 😅 ,ale potom tie dalsie isli ako po masle,je to velmi jednoduche aj ked to vypada zlozito 😉
@lip72 no ja som sila aj dospelacke,ved na doma su super ,to je jedno kolko ma dieta rokov,aj do skolky,minuly rok som kupila synovi papuce,lebo vsetci v skolke tak mali,ked sme ich skusali povedal,ze su mu dobre,az na konci roka ked ich uz mal doma som zistila,ze cely cas mu vypadovali 😖 ,som si bila hlavu o stenu,ze v capajdach by mu bolo ovela lepsie pohodlnejsie,nevypadovali by mu,noha sa zbytocne netrapila,tento rok bude mat uz capky 😉
@animal prvecapky som sila podla jednych starych,ktore som vyparala,ale teraz si robim presne na mieru,obkreslim nozku,tuto postuduj neak tak podobne www.altermater.eu/altermater/5-NAVODY/17-Kozene...
Ahojky,
často tu vidím chlapecká trička s raglánovými rukávy, prosím, můžete mi někdo dát odkaz na stránky se střihem? Předem moc díky.
SK baby, prosím Vás, nemáte niektorá doma 1-2 metre prírodného bio-obojlícu z Moraviatexu, ktorý by ste mi mohli predať? Alebo aspoň nejaký iný prírodný/krémový jednolíc/obojlíc? Mám ušiť pre Materské centrum kopu prsných vložiek a nejako som zle odhadla spotrebu....
@zuzu_epona nemám, ale kuk na detivbavlnke.sk, Monika isto bude mať....
@chea_rim teda tak to dostalo i mě, jako dát dítěti hadr na zem na zadek, no to fakt ne, já když použiju čtverec na utření podlahy tak už ho prostě dítěti na zadek fakt nedám, i když ho vyvařím, a to nehledě na to, že i kdyby to byl nový hadr na podlahu, tak teda nevim od čeho by tahle diskuze vlastně byla, hadr na podlahu určitě nemá atesty které plenky musí splňovat a určitě nebude z nějaké bio látky a i když se dají separačky tak to fakt nepomůže, to se nezlob ale s hadrem na podlahu sem nechoď 😀 😀 😀
@papajka7 perfekcionistka..... super bunda.... a návod na vrecko so zipsom by si mohla príležitostne spraviť.... pomohla by si nám.... 😉
@mikulka45 všetko krásne..... ale ten model!!!! v tom jablčkovom sete je úžasný, a ten pohľad krásny.... 😎
ahojte, zase krasne vsetky vytvory, len slintam 😀
idem zase po radu - prosim nemate odkaz ako sa sije tasticka na cumlik, co ste tu niekedy davali, vtedy sa mi to zdalo velmi jednoduche a teraz rozmyslam ako puk a neviem na to prist 😝 chcela by som podla toho usit klucenku, dakujeem 🙂
@katkuz v záložkách mám tyhle dva návody
http://www.bettymade.cz/tasticka-se-zipem-3d-tr... a http://www.jesterka3103.blogspot.cz/2011/11/tro...
@jitu22 nádhera,škoda že už dalšímiminebudu mít!!! 😀 😀
holky nechcete někdo kůži?mám doma roztřihlý kalhoty kožený,nevím jestli je to pravá kůže,ale je tam cedulka Next,na nějaký šití?já to nevyužiju
@martulinecek ahoj, pokud to je ještě aktuální, určitě bych si ji od tebe koupila 🙂 vyšloby z ní na větší capáčky?? 🙂 děkuji
@lip72 o je to tohl všechno,jedna nohavice je střižená

Konečně jsem začala šít pro miminko 🙂 Tak tady první várka vytoužených růžovek - tepláčky podle Ott., šatičky/ tunika moje vlastní, čepka, sukýnka (taky moje vlastní) a aplikace na poděděné bodyčko (neutrálních věcí máme mraky, tak můžu některá "vyholčičit") 🙂