icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

jitu22
10. aug 2013

Konečně jsem začala šít pro miminko 🙂 Tak tady první várka vytoužených růžovek - tepláčky podle Ott., šatičky/ tunika moje vlastní, čepka, sukýnka (taky moje vlastní) a aplikace na poděděné bodyčko (neutrálních věcí máme mraky, tak můžu některá "vyholčičit") 🙂

winnyfred
10. aug 2013

@mooncaa no právě já se ktomu prostě ne a ne dokopat asi potřebuju nakonec to napětí nebo co 😀

papajka7
10. aug 2013

@a_lexa dakujem 😵 ,tie vrecka som odkukala z kupnej softky,no si vies predctavit ako dlho som sila prve vrecko ,kym som prisla na to ako sa to sije 😝 😀 a toho parania 😅 ,ale potom tie dalsie isli ako po masle,je to velmi jednoduche aj ked to vypada zlozito 😉
@lip72 no ja som sila aj dospelacke,ved na doma su super ,to je jedno kolko ma dieta rokov,aj do skolky,minuly rok som kupila synovi papuce,lebo vsetci v skolke tak mali,ked sme ich skusali povedal,ze su mu dobre,az na konci roka ked ich uz mal doma som zistila,ze cely cas mu vypadovali 😖 ,som si bila hlavu o stenu,ze v capajdach by mu bolo ovela lepsie pohodlnejsie,nevypadovali by mu,noha sa zbytocne netrapila,tento rok bude mat uz capky 😉

@animal prvecapky som sila podla jednych starych,ktore som vyparala,ale teraz si robim presne na mieru,obkreslim nozku,tuto postuduj neak tak podobne www.altermater.eu/altermater/5-NAVODY/17-Kozene...

papajka7
10. aug 2013

@winnyfred @mooncaa ,ja presne to isteee,vsetko naposlednu chvilu 😀

mooncaa
10. aug 2013

@jitu22 Teda to oblečení nemá chybu. Perfektní. Koukám, že máš termín za chvilku.

lip72
10. aug 2013

@papajka7 Děkuji za návod 🙂 je perfektní, teď jen sehnat kůži, mám jen koženku a ta asi nebude nejlepší....Já si právě myslela, že to je pro miminka, které ještě pořádně nechodí, určitě je zkusím a těším se jak to dopadne 😉

lucijan
10. aug 2013

@jitu22 volánky sladký, překrásný 😵 😵

lucijan
10. aug 2013

@papajka7 krásně ušitá bunda, ty kapsy, zírám 😵

petkasv
10. aug 2013

Tak já přidávám nějaké svoje počiny 😀
3/4-ťáky se líbí, takže šiju a budu šít 😀 😀 akorát tyto jsou trochu větší velikosti a není na kom vyfotit 😖 takže takto a pak obaly na očkováky, přebalovací podložka, taštička na ubrousky a další 🙂 a nákrčík 🙂
@jitu22 úžasné, slaďoučké 😵

abigail1
10. aug 2013

Ahojky,
často tu vidím chlapecká trička s raglánovými rukávy, prosím, můžete mi někdo dát odkaz na stránky se střihem? Předem moc díky.

petkasv
10. aug 2013

@abigail1 myslím, že odkaz žádný nebude, střih se dá najít v Ottobre 😀

chea_rim
10. aug 2013

@a_lexa ty nedáváš separačky?

season
10. aug 2013

@lip72 skús v sekáči, som si už nastrádala "pár" kuskov, kožené sukne, nohavice, saká... po nich ani pes neštekne... až mi je to luto rozstrihať 😀 snad sa zmôžem na tašku, ked sa nacvičím na látkových

sinala
10. aug 2013

@season to je super nápad 🙂

zuzu_epona
10. aug 2013

SK baby, prosím Vás, nemáte niektorá doma 1-2 metre prírodného bio-obojlícu z Moraviatexu, ktorý by ste mi mohli predať? Alebo aspoň nejaký iný prírodný/krémový jednolíc/obojlíc? Mám ušiť pre Materské centrum kopu prsných vložiek a nejako som zle odhadla spotrebu....

ucitelka70
10. aug 2013

@zuzu_epona nemám, ale kuk na detivbavlnke.sk, Monika isto bude mať....

petkasv
10. aug 2013

@chea_rim teda tak to dostalo i mě, jako dát dítěti hadr na zem na zadek, no to fakt ne, já když použiju čtverec na utření podlahy tak už ho prostě dítěti na zadek fakt nedám, i když ho vyvařím, a to nehledě na to, že i kdyby to byl nový hadr na podlahu, tak teda nevim od čeho by tahle diskuze vlastně byla, hadr na podlahu určitě nemá atesty které plenky musí splňovat a určitě nebude z nějaké bio látky a i když se dají separačky tak to fakt nepomůže, to se nezlob ale s hadrem na podlahu sem nechoď 😀 😀 😀

ucitelka70
10. aug 2013

@papajka7 perfekcionistka..... super bunda.... a návod na vrecko so zipsom by si mohla príležitostne spraviť.... pomohla by si nám.... 😉

ucitelka70
10. aug 2013

@mikulka45 všetko krásne..... ale ten model!!!! v tom jablčkovom sete je úžasný, a ten pohľad krásny.... 😎

katkuz
10. aug 2013

ahojte, zase krasne vsetky vytvory, len slintam 😀
idem zase po radu - prosim nemate odkaz ako sa sije tasticka na cumlik, co ste tu niekedy davali, vtedy sa mi to zdalo velmi jednoduche a teraz rozmyslam ako puk a neviem na to prist 😝 chcela by som podla toho usit klucenku, dakujeem 🙂

lip72
10. aug 2013

@season jejda, to mě vůbec nenapadlo 😀 děkuji za radu 😀 půjdu příští týden do města, tak se stavím do sekáče 😉 😵

caramilla
10. aug 2013

Dnesni foceni, jeden z tech pripadu, kdy se musi nafotit a podminky jsou uplne na hov...

lip72
10. aug 2013

@caramilla modelky senzační, hlavně ta poslední fotka 😀 😀 😀 😀

caramilla
10. aug 2013

@lip72 a to mi dělaly pořád 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠
... a vůbec jim nevadilo, že stojím v kopřivách, ještě stále se drbu☹((((
Měla jsem vám nafotit z dálky ty podmínky, děs, hrůza a děs!

martulinecek
11. aug 2013

@jitu22 nádhera,škoda že už dalšímiminebudu mít!!! 😀 😀

martulinecek
11. aug 2013

holky nechcete někdo kůži?mám doma roztřihlý kalhoty kožený,nevím jestli je to pravá kůže,ale je tam cedulka Next,na nějaký šití?já to nevyužiju

petkasv
11. aug 2013

@caramilla fotky a modelky krásný 😵

lip72
11. aug 2013

@martulinecek ahoj, pokud to je ještě aktuální, určitě bych si ji od tebe koupila 🙂 vyšloby z ní na větší capáčky?? 🙂 děkuji

martulinecek
11. aug 2013

@lip72 o je to tohl všechno,jedna nohavice je střižená