icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lip72
11. aug 2013

@martulinecek beru 😉

majamat
11. aug 2013

ahojte. potrebujem radu. myslite, ze sa oplati kupit tento stroj? mate s nim niekto skusenost? http://www.ikea.com/sk/sk/catalog/products/3021...
aby ste rozumeli, ja nesijem oblecenie, takze nepotrebujem nic extra. ja len obcas spichnem nieco jednoduche do domacnosti, pripadne nieco pre babiky. mna zaujima, ci vydrzi. cena je fajn, ale Ikeu mam daleko. keby nieco, je problem s reklamaciou. teraz som mala len taky lacny stroj z tesca (dokonca az dva) ale za kazdy mi vratili peniaze lebo sa pototo... chapem, ze kazdy stroj sa moze pokazit, len nechcem taky, kde je vysoka pravdepodobnost, ze sa pokazi. ako ten z tesca.

diapozitiv01
11. aug 2013

Baby, ktore sijete nohavicky z bambusoveho sportoveho upletu a lemujete pas a stehna z akeho matrosu to robite a prisivate na OL lic k licu na polovicu ci pruzok na tretiny a CL? Dakujem

anfei
11. aug 2013

Tak se vám jdu také pochlubit podovolenkovými výtvory posledního týdne. Neteř měla první narozeniny, tak byl týden ve znamení dárečků - skládací kostka, šatičky a deka, na kterou jsem fakt pyšná 😅

caramilla
11. aug 2013

@anfei vypadly mi oči z důlků, to je neskutečná krása a musela to být neskutečná dřina, chci být tvoje neteř! 😵 😵 😵
Skládací kostka teda taky super!

sinala
11. aug 2013

@anfei ta deka super 🙂

caramilla
11. aug 2013

Dnešní foto u nás za kostelem, nejpodnětnější pozadí hromada štěrku 😝 Fialové šaty jsou Páje za focení a naše smaragdové od Adelaide 😵

ucitelka70
11. aug 2013

@anfei preboha..... to je kráááása, a tie precízne švy, všetko.... nechápem.... to na akom stroji robíš? To je ako pre kráľovnú....

anastazieb
11. aug 2013

@majamat já bych možná Ikee i věřila, ale pokud jí máš daleko, tak si myslím, že uděláš líp, když si koupíš nějaký nejobyčejnější Brother nebo Janomé (nebo i jinou značku, kromě Singeru), taky stojí cca těch 2500 a budeš mít záruku, že máš dobrý stroj, který ti vydrží. A dostaneš ho až domů.

A pár mých nových výtvorů 😉

anastazieb
11. aug 2013

@anfei nádhera, já sice patchwork moc nemusím, ale tohle musela být náročná práce!

caramilla
11. aug 2013

@majamat Naprostý souhlas s @anastazieb Já bych do něj nešla, doporučovala bych nějakou ověřenou značku a nejlevnější typ a třeba i z druhé ruky.

a_lexa
11. aug 2013

@anfei wow wow wow, tak ta deka je naprosto luxusní!!!! Smekám 😵 😵 😵 A strašně moc se mi líbí kostka. Máme také takovou, ale kupovanou a naprosto nechápu jak ji někdo může ušít. Super. Já kdybych ji šila, tak ji prcek dostane tak možná k 18náctinám 😅 😅 . Fakt

a_lexa
11. aug 2013

@anfei Tak prcek mi odeslal příspěvek a ještě nebyl dopsaný 😅 tak pokračování - po slově Fakt mělo následovat: .. neskutečná kráááása. 😵 😵 😵

mamata
11. aug 2013

@anastazieb můžu se zeptat, co to je za teplákovinu??

ellysa
11. aug 2013

Rychlovka na zajtrajsi vylet

ellysa
11. aug 2013

@caramilla tieto žabičkované šaty majú nejaký strih,alebo je to len obdlžnik hore nažabičkovaný?

maroubrabeach
11. aug 2013

baby, kupila som starsi kocar sportak, ale nejako sa mi uz nelubi ten potah. z coho usit novy? nejaka nepremokava kocarkovina, z coho vystuz, vypln? kto ste sili potahy na kocare?

petkasv
11. aug 2013

@anfei ta je dokonalá, úžasná práce 😵 😵 😵

caramilla
11. aug 2013

@ellysa Dětem stačí obdélník, ale pro dospělé je to třeba nahoře užší a dole širší, takže je to "střih" 😎

caramilla
11. aug 2013

@anfei já na tu deku furt koukám, to je fakt síla. Naprosto dokonalá kompozice, barvy, fakt totál vychytané. Já nechápu, kolik staletí jsi ji musela šít 😀 A už vůbec nechápu, jak ji někomu můžeš dát, já bych si ji nechala doma a stále bych na ni obdivně koukala a mazlila se s ní 😀

caramilla
11. aug 2013
ellysa
11. aug 2013

@caramilla ja budem len pre malú 😉 , ja v takomto žiaľ vypadám ako v 7. mesiaci 😀

caramilla
11. aug 2013

@ellysa Jo, tak na tříletou normálně pruh látky o š. 110 nahoře nařasit a sešít. Musí to být ale jemňulinké plátýnko, jinak to bude nahoře moc volné 😉

jitu22
11. aug 2013

@anfei deka je překrásná 😵 A je to první quilt, o kterého to myslím fakt vážně - obecně mě ta technika nebere. Ale tohle je nádhera!

veluska8
11. aug 2013

@caramilla našla jsem jedině toto, ale ani tak to nesplňuje to co jsem si vysnila 😀 http://www.roolltex.cz/latky/plavkovina-potistena

caramilla
11. aug 2013

@veluska8 to ne, ale jsou tam i hezké vzory, asi tři 😀 A ty červeno-bílé puntíky třeba reál budou hezké 😒

ellysa
11. aug 2013

@caramilla ďakujem za rady 😉 už len kúpiť gumku, len som čítala na nejakých diskusiách, že im to s brotherom moc nešlo (fígeľ s gumkou na spodnej cievke), tak uvidím...

caramilla
11. aug 2013

@ellysa Mě to na Brother šlo úplně v pohodě. Základ je hodně moc natahnutá gumička, na Brotheru jsem to regulovala mezi prsty při navinování, na pfaff se to natáhne přes to zaseknutí úplně v pohodě samo 😀

majamat
11. aug 2013

@anastazieb juj, no zatial som nakukla len do Okej, ale tam len Singer.

majamat
11. aug 2013

@anfei ta deka je neskutocna. fakt nadhera.

diky baby, pokukam nejake stroje u nas. najlepsie je kupit v predajni, ale to bude asi problem. no uvidime, co vymyslim.