icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

abigail1
13. aug 2013

@anfei já cvičila toto: Ripped in 30, 30 Day shred , Cardio kickbox, 6 Week 6 pack. Nejúčinější na břicho mi z toho přijde 6W6P, ale je taky hodně náročné, takže doporučuji začít něčím lehčím. Jill má těch cvičení hodně, je z čeho vybírat. Účiné to je, vždycky mám pocit, že u cvičení vypustím duši. 😉

veluska8
13. aug 2013

@caramilla ty si asi budu objednávat nakonec 😀 páč lepší asi neseženu, upřímně aspoň něco 😠

snowwitch
13. aug 2013

Holky, lemování svrchňáku lemgumkou...nevadí to některému dítěti? Já sama lemgumku na kůži snáším hůř, tak se ptám....S kdybych chtěla lemovat fleecem, tak asi musím před tím nařasit lastinem, což?

caramilla
13. aug 2013

@snowwitch z mých zákaznic si nikdy nikdo nestěžoval, ale pokud je dítě extra citlivé, může ho to třeba škrábat. Flíz je v tomto ohledu takový jemnější. Musíš to předem nařasit lastinem, přesně.
Jinak obojí je umělina, tak si myslím, že pokud je alergie na umělinu, tak je to prašť jako uhoď, ale nic neumělého se tam stejně dát nedá.

kuna
13. aug 2013

@anfei zázrak Jillian je, budeš určo spokojená. Jaké DVD sis objednala? Já mám celou kolekci - 30 day shred, 6 week 6 pack, no more trouble zones a banish fat, boost metabolism. Nejdřív jsem si dala 2x 30DS a teď má za sebou první den BFBM a výsledky jsou. Za ty dvě kola shredu jsem shodila cca 6kg (69,9-64,4) a žádnou dietu jsem nedržela (tj. nesežeru tabulku čoko najednou, ale mám ji na 2-3 dny). Jinak jím tak nějak normálně, kj nepočítám. Souhlasím s @abigail1 že to cvíčo je mazec, vždy u toho JIllian nadávám, že je to svině, ale důležité je to neflákat a výsledky jsou. Já břicho ještě trochu mám, ale mám diastázu po porodu, takže uvidím, jak na tom budu třeba za dalšího půl roku.
Začla bych tím 30ds, dá se cvičit i lehčí verze a je to hezky strukturované a hlavně máš vyhlídku, že za půl hoďky je pokoj 🙂

petkasv
13. aug 2013

Tak jedna mikina už teď jí zbožňuju 😵

caramilla
13. aug 2013

@petkasv Peti, ta je fakt krásná!

petkasv
13. aug 2013

@caramilla díky, já vím 😀 😀 😀 😀 😀 :-d já už se normálně těším až si budu moc někam oblíknout, hrozný 😀 😀 😀 😀 😀 😀

abigail1
13. aug 2013

@petkasv To si vážně jako matka dvou dětí můžeš na sebe oblíknout něco bílýho?? 😀 Já bych to u svýho dítěte raději neriskovala 😀

petkasv
13. aug 2013

@abigail1 jasně že můžu, když je dám babičce a odjedu od nich tak můžu všechno 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 😝 pračka fleky vypere, z toho strach nemám 😀 😀 😀 😀

anfei
13. aug 2013

@kuna objednala jsem si asi to samé na amazonu dodatečně něco k svátku, měli v akci 😀, tak do týdne to tu bude. Cvičit zvyklá jsem, ale po tom druhém porodu mi břicho děsně leze z kalhot 😠 a na váhu nelezu, ale alespoň 8cm toho vytahaného v pase se chci zbavit 😅 Tak dík za radu, začnu tou 30day shred, je to dost chválené. Ještě dotaz, kdy cvičíš? Pro mě by bylo ideální až večer uložím děti - to se mi líbí nejvíc nebo ráno než vstanou, ale to se zase válím já 😀.

caramilla
13. aug 2013

Jedno tulipánové kojo + pidimidi tríčo, co mu je šíleně velký moje nejmenší ramínko 😀

caramilla
13. aug 2013

@abigail1 člověče, tak moje dítě je čistotnější jak já. Já bych u takové mikiny měla strach především ze sebe 😀

abigail1
13. aug 2013

@caramilla 😀

evaon
13. aug 2013

Šijací stroj mi zapadá prachom, ale pomaly mu svitá na lepšie časy 😀 Bola som doteraz zničená dvojmatka na MD 😉
Takze len nutnost - väčšie plienkové nohavicky a softky, kt. som mala strihnuté už na jar. Vyzerá, že budú dobré aj na jeseň 🙂

evaon
13. aug 2013

Jáj, žeby fotky :o)

bordino
13. aug 2013

Jedna taková "menší zakázka" 😀
2 x kojotriko bambus
1 x kojotriko bavlna s dlouhým
2 x tepláky
3x body
2 x botky
2 x kukla
spací pytel a přebalovací podložka. Uf, to bylo 😀

lenasss
13. aug 2013

@bordino 😕 😕 😕 😕 menší zakázka? Bych to šila snad rok 😕 😕 😕

patlalca
13. aug 2013

@caramilla Velice zvláštní a pěkné to je vlastní střih?

abigail1
13. aug 2013

@bordino a za hodinu jsi to měla ušitý, ne? 😉

kuna
13. aug 2013

@caramilla takove ruzove kojotriko...z toho tece jahodovy mliko, ne? 🙂

@anfei tak to mame to stejny, mam to taky z amazonu 🙂. Cvicim bud po obede, kdyz starsi spi a mimco bud taky, nebo se na me diva...hodne setam macha rukama, tak ma zive obrazy 🙂. Nbo vecer, ale to uz jsem casto dost k.o. :D

petkasv
13. aug 2013

@caramilla Peti je nádherné, obě jsou nádherné 😵 😵 😵 😵 😵 sluší, sluší 🙂 🙂
@bordino hustýýýýý

a_lexa
13. aug 2013

@caramilla jůůů, tak ty tulipány jsou kráásný. Látka jako taková mě nikterak neoslovila, ale toto...to je nááádherné. Jinak koukám na to pidi-tričko na 3tí obrázku a pořád dumám nad těma třásněma na rukávech a říkám si - asi nějaká caramillí inovace, ale je to celkem hezké.....a pak mi to docvaklo........... aha, to je to nejmenší ramínko 😅 😅

a_lexa
13. aug 2013

@abigail1 😀 😀 jo tak přesně to mě napadlo když jsem četla komentář @bordino k fotkám jak píše:.spací pytel a přebalovací podložka. Uf, to bylo.... a následuje:.... na celou hodinu práce. 😀 😀

bordino
13. aug 2013

a ještě slíbená fotka pro @diapozitiv1

maly_prcek
13. aug 2013

@petkasv Ta bílá barva na mikině mně taky baví 🙂 Mně by zas zajímal ten rolák - to je ten jak jde i přes hlavu? Nechtělo by se ti mi to blejsknout oblečené, když pěkně poprosím? 😉

bordino
13. aug 2013

@abigail1
@a_lexa kuš baby 😀 😀 😀 😀

petkasv
13. aug 2013

@maly_prcek to víš že to vyfotím na mě, ale není tu nikdo kdo by mě vyfotil 😀 😀 😀 😀 takže až pojedu pro děti přemluvím bráchu ať mi udělá fotečky 😀 večer :-d

sinala
13. aug 2013

holky, chci ušít zástěru na grilování. Chci dát zevnitř zaro a nahoru nějakou látku. Hodí se to tak nebo dávat zaro je zbytečné?

sufik1
13. aug 2013

@bordino jsem taky chtěla dodat něco ve stylu dnešní nocovka
@petkasv krásná.
@kuna taky uvažuju o cvíču podle Jillian, 3 měsíce po císaři asi už můžu, že jo? Břicho ještě teda občas fest cítím. KOukám, že máte dvd, je to rozdíl oproti tomu, co je na netu?

https://www.youtube.com/watch?v=1Pc-NizMgg8