Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler ahoj a ta vrchna katka je z coho? Taka ta nepremokava kocarkovina? Kde si to kupila? Dakujem
@bordino kapsar je neskutocne vynimocne krasny 🙂 🙂 🙂
asi budem za blba ale spytam sa 😀 kde sa to pouziva? dcera chodi zatial len rok do skolky a tam nic take nemaju. Je zaveseny na skrinke zvonku? alebo ma ine umiestnenie? 🙂 u nas su riesene skrinky tak ze do vnutra sa neda nic vesat - na bundicky maju zvlast vesiaky... stale mi to vrta hlavou 😀 😀 😀
@denkadenka ehm...? to je dotaz na plenky? omlouvám se - možná jsi se překlikla a dotaz patří někomu jinému - plenky se šijí z látky zvané PUL a dá se koupit¨, jak tady v čr, ale já ji mám z finského myllymuksut a něco z usa
@crawler přesně to jsem si s tím císařem myslela, když si představím, co tam přeřežou... Já měla jen atrofovaný sval na noze a ještě po roce neumí všechno a bolí a to do něj nikdo neřezal!!!! 😠
@petkasv ABSOLUTNĚ NESKUTEČNÉ. Strašně ti sekne, hrozně moc!! A fotky krásné, ty jsi úžasná modelka a nebo ten, kdo tě fotí, tě strašně miluje a nebo obojí! 😀 😀 😀 😀 A ty kalhoty k tomu, fakt bomba!!! Mám radost! 😉
@bordino tebe snad už nekomentuju 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 Ještě, že mi Mína nejde do školky 😀 😀 😀 😀
Holky, jdu k vám pro radu. Žabičkuju (teda gumičkuju) (když je to letos tak v módě 😀 - i když už jsem si dvoje šaty šila v loni 🙂), měla jsem stroj na seřízení, dneska jsem si pro něj byla. Před opravou jsem byla ráda, když se to nakrabatilo, spodní gumička tak jako normálně natažená. Teď, po opravě, je gumička natažená úplně maximálně, že to ani nepruží (i když taky ne všude). Nereaguje to na navinutí gumičky na cívce (i když je to navinuté na max i úplně volně), na délku stehu ani na napětí horní nitě... Je to ve mně nebo ve stroji? :-/
@elentari jako, že máš napnutou gumičku na spodní cívce a šiješ a přesto ti to negumičkuje? Pak to technicky nechápu, jak to ten stroj dělá 😀 Mě se tam ta gumička dole v tom "držáku" zasekne za takový zobáček a prostě je stále napnutá, nepovolí se. Ale někdo psal, že ať dělá, co dělá, tak mu to nejde, tak to nemusí být v tobě... To ještě někdy člověk dá stroj do opravy, co 😠
Já gumičkuju na úplně novém pfaffu a no problem, tak je to stejně záhada, čím to je, že to někdy nejde...
@caramilla Když to ušiju tak je ta gumička na látce napnutá úplně maximálně, úplně tenoulinká, stačí trochu a praskne. Ale taky to tak není pořád. Kus je dobrý a kus takhle tenký. Čím víc to zkouším, tím mi to přijde horší :-/ Na novém stroji mi to šlo, loni jsem gumičkovala dva živůtky k šatům a žádný problém.
já vám úplně závidím to šití 😀 . Když byly horka, tak jsem se s dětma válela u bazénu a teď když se ochladilo, tak zavařuju a snažím se dohnat to, co jsem neuděla, když jsem se válela 😀 Pořád syslím nějaké látky, vymýšlím, co z čeho bude, ale zatím skutek utek 😀
já asi nevím, v čem máš problém, že jí máš moc napnutou? a že se ten živůtek už víc nenatahne? A když navineš tu spodní špulku, tak to je navinuté na max. že to je taky k prasknutí nebo dobře? Pokud moc, tak bych ji zkusila navinout tak, že bych utažení regulovala ručně. Ale teď čtu, že to jsi už zkoušela, že to na to vliv nemá. Tak pak to musí být tím, kde ta spodní nit je uchycená před tím, než jde "ven". Normálně by mě nepadlo, jestli v tom není nějaký bordel, ale když to máš z opravy, tak fakt nevím 😢
@arlette mě všechno ovoce sežrali kosi, heč, nemám co zavařovat. Včera jsem měla pozdní rybíz na keříku, dnes jdu okolo a tam ani jedna jediná kulička. Šikulky 😀 Jsem jen uvažovala, co jim v těch hlavičkách běží za impulzy, že si včera řekly, že ještě ne a dneska si řekly, že je ten den😀
napsala jsem to špatně. Ono se to stáhne, je to nakrabacený, ale už to není pružný, nagumičkovaná látka už nepruží... achjo, ty moje vyjadřovací schopnosti... 😖
@elentari máš to moc utažený. Můj osobní tip je, že ti opravář upravil napnutí spodní niti (dělají to rádi, i když to po nich nechceš 😀 ) Taky se mi to dělo. Takže povolit. A teda já trochu nesouhlasím s tím návodem od Car, co má na blogu, při navíjení ta gumička nemá být napnutá úplně na max, ale tak akorát 😀
@jitu22 je to problém, mě se to u mikiny nedařilo, tak jsem ten proužek přišila na OL, pak jsem ho přišila v jedné čtvrtině jakoby zevnitř a z druhé strany jsem zahla o malinko víc než je čtvrtina a z jedné strany šila po proužku a z druhé těsně vedle stejnou barvou nitě, aby to nebylo vidět.
niečo odo mňa pre drobca na spanie. foťák som nenašla , tak aspoň s mobilom na sušiaku 😀
ahoj holky, zdravím po delší době...nějak je málo času 😀 musím zas trošku dočíst a hlavně zkouknout vaše krásný výtvory...
já tento týden dělala zase didaktickou kostku 😀 kamarádce se moc líbila ta co jsem udělala pro moje kluky, že si objednala pro svoje holčičky 🙂 dneska jí budu posílat, tak doufám že bude mít úspěch 🙂

ahojte poradi mi niekto .chcem si kupit novy sijaci stroj a neviem sa rozhodnut medzi Texi Tutu, Janome 601 Xl a Janome 525 S.za kazdy nazor budem vdacna 🙂