Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@jitu22 tu je odkaz na lemovanie, ktorý sem pred časom dávala @ucitelka70: http://hamburgerliebe.blogspot.sk/2013/07/baby-...
Tiež už to takto robím a je to pekné aj zvnútra 😉
tak já jsem právě učinila objev svého života! Zjistila jsem, že MORAVIATEX sídlí v naší dědině 😀 Je tu pletárna i s prodejnou. Jsem čuměla jak puk 😀 Zítra ráno to jdu očíhnout, jen mi kamarádka říkala, že min. odběr je 3m, tak se asi budu zásobit 😀
@semy.cz waaau🙂 nadhera
Ahojte. Tak som sa konecne odhodlala zacat sit🙂 Ked uz mam doma plny sklad uzasnych latok, tak by sa aj patrilo🙂)) Je to cele krive, ale je to MOJE a som hrda na moju prvotinu🙂 Pre upresnenie co je na obrazku - je to hracka na zuzlanie🙂 To keby sa to nedalo identifikovat:D Snazim sa kazdy den trochu zdokonalit a dufam do vianoc si trufnem aj na nieco zlozite. Ste moja velka inspiracia!🙂
Všem díky za ty návody na úpletové lemování na čtvrtiny. Já to vždy šila na OL z lícu a dělala jen na třetiny, jinak jsem to měla hnusné, a takto to ještě šlo. Určitě také vyzkouším.
moc děkuju za rady k tomu lemování. Snad se mi to podaří. Když jsem s tím v pondělí začínala, myslela jsem, že to bude práce na 2 hodiny max. A dečka stále ještě není hotová 😀
Mat sijaci stroj je uzasne, mozem si usit hocico, teda co viem 🙂
Dnesna podlozka na 20 rocneho konika.
Ahoj holky, jdu Vás pozdravit a ukázat se, že žiju. Obdivuji Vaše krásné výtvory z mobilu každý večer. Doufám, že brzy přispěji várkou nového oblečení pro synka. Přeci jen ty své zásoby také musím vyšít 😉
@allymally gratuluju!!!
@bordino ja som raz robila doma trdelník a omotala som okolo 0,7 kompotovej fľaše, ale nebolo to ono

@zabinka76 Určitě bych brala Janome, Texi prý nemá tak dobrý servis a je na trhu pouze 3 roky. Toto jsem konzultovala s prodejcem Janome. Janome je dobrý šicí stroj mám také Janome - pokud bych mohla doporučit tak bych si koupila už elektronický Janome 601 Xl, a ještě lépe bych si připlatila na JANOME DXL603 . Výhoda elektronického oproti mechanickému je sice především v ovládání, ale také v tom že má CB chapač oproti tradičnímu rotačnímu chapači.