icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

patlalca
14. aug 2013

@zabinka76 Určitě bych brala Janome, Texi prý nemá tak dobrý servis a je na trhu pouze 3 roky. Toto jsem konzultovala s prodejcem Janome. Janome je dobrý šicí stroj mám také Janome - pokud bych mohla doporučit tak bych si koupila už elektronický Janome 601 Xl, a ještě lépe bych si připlatila na JANOME DXL603 . Výhoda elektronického oproti mechanickému je sice především v ovládání, ale také v tom že má CB chapač oproti tradičnímu rotačnímu chapači.

patlalca
14. aug 2013

@semy.cz ta je opravdu super. Jo a ta cedulka taky 😀.

semy.cz
14. aug 2013

@patlalca 😀 díky jsou fakt pěkný, povedli se 🙂

caramilla
14. aug 2013

@bordino tak já to natahovala dřív rukou, tak jak to šlo nejvíc, ale asi to není úplně na maximum, že to má prasknout, to asi ani nejde tak namotat, nebo jo? 😕

mikulka45
14. aug 2013

@evaon ja som používala pulky nepodšité, aký ma význam ten bambus vo vnútri? Malá má citlivú pokožku?

bordino
14. aug 2013

@caramilla jde, věř mi 😉

evaon
14. aug 2013

@mikulka45 Presne tak, aby koza neprisla do kontaktu s tym zaterom.

mikulka45
14. aug 2013

@jitu22 tu je odkaz na lemovanie, ktorý sem pred časom dávala @ucitelka70: http://hamburgerliebe.blogspot.sk/2013/07/baby-...
Tiež už to takto robím a je to pekné aj zvnútra 😉

abigail1
14. aug 2013

@mikulka45 (a ostatní) jestli jsem to pochopila správně, shora se úplet přišívá rovnostehem. Dá se takto šít úplet v místě, kde se látka natahuje? Nepopraská to?

arlette
14. aug 2013

tak já jsem právě učinila objev svého života! Zjistila jsem, že MORAVIATEX sídlí v naší dědině 😀 Je tu pletárna i s prodejnou. Jsem čuměla jak puk 😀 Zítra ráno to jdu očíhnout, jen mi kamarádka říkala, že min. odběr je 3m, tak se asi budu zásobit 😀

mamata
14. aug 2013

@arlette my ti s tím pomůžem, neboj 😀 😀 😀

bubulakovo
14. aug 2013

@semy.cz waaau🙂 nadhera

bubulakovo
14. aug 2013

Ahojte. Tak som sa konecne odhodlala zacat sit🙂 Ked uz mam doma plny sklad uzasnych latok, tak by sa aj patrilo🙂)) Je to cele krive, ale je to MOJE a som hrda na moju prvotinu🙂 Pre upresnenie co je na obrazku - je to hracka na zuzlanie🙂 To keby sa to nedalo identifikovat:D Snazim sa kazdy den trochu zdokonalit a dufam do vianoc si trufnem aj na nieco zlozite. Ste moja velka inspiracia!🙂

katkuz
14. aug 2013

@bordino aha dakujem za odpoved 🙂 no tak v nasej skolke sa setri inde 😝 ale skrinky mame 🙂

animal
14. aug 2013

@arlette minimální odběr je 3kg na shopu, netuším, zda ti na prodejně dají 3metry????? 😒

lenasss
14. aug 2013

Tak jsem konečně dodělala další věc ze seznamu .Kocourek pro sousedku tchýně 🙂 spotřeba příze obrovská 😝 srovnání velikosti s tenisovým míčkem 😝

mooncaa
14. aug 2013

Všem díky za ty návody na úpletové lemování na čtvrtiny. Já to vždy šila na OL z lícu a dělala jen na třetiny, jinak jsem to měla hnusné, a takto to ještě šlo. Určitě také vyzkouším.

arlette
14. aug 2013

@animal kamarádka tam právě dnes byla a říkala mi, že 3 m. Vím, že na e-shopu mají 3 kg. Tak právě proto to půjdu zítra všechno zjistit 🙂 , třeba to kámoška poplela 😉

jitu22
14. aug 2013

moc děkuju za rady k tomu lemování. Snad se mi to podaří. Když jsem s tím v pondělí začínala, myslela jsem, že to bude práce na 2 hodiny max. A dečka stále ještě není hotová 😀

mikulka45
14. aug 2013

@abigail1 z lícu prešívam dvojihlou, prípadne cikcakom alebo iným pružným stehom 😉

winnyfred
14. aug 2013

prosím pěkně namáte některá střih na šaty Oda od farbenmixu?

diapozitiv01
14. aug 2013

Mat sijaci stroj je uzasne, mozem si usit hocico, teda co viem 🙂
Dnesna podlozka na 20 rocneho konika.

diapozitiv01
14. aug 2013
allymally
14. aug 2013

Ahoj holky, jdu Vás pozdravit a ukázat se, že žiju. Obdivuji Vaše krásné výtvory z mobilu každý večer. Doufám, že brzy přispěji várkou nového oblečení pro synka. Přeci jen ty své zásoby také musím vyšít 😉

anastazieb
14. aug 2013

@allymally gratuluju!!!

bordino
14. aug 2013

Holky, jak se Vám líbí tohle pozadí na focení? Dneska jsem to objevila, je to lepší, než ta bílá?
a ještě trochu namlsání, na FB ke mě dneska doputoval recept na domácí trdelník, fantazie!

ellysa
14. aug 2013

@mitape baby tento strih už som videla viackrát to je z nejakého ott 🙂 -mimochodom krásne

ucitelka70
14. aug 2013

@bordino ja som raz robila doma trdelník a omotala som okolo 0,7 kompotovej fľaše, ale nebolo to ono

sufik1
14. aug 2013

@allymally gratulace k miminku
@bordino pozadí dobrý

majamat
14. aug 2013

@bordino ja tiez robievam domaci trdelnik, lebo ta cena, co za neho pytaju je nehorazna. za rovnaku sumu ich mama niekolko.