Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
jeeej, tu sa tehulkuje 😀 😉 gratulka vsetkym . uz su to asi 3 mesiace co som do nicoho nepichla.. 😕 vobec nemam energy 😒 a to ani tehu nie som..
@arlette a já závidím tobě! 😉 Já už si bohužel nemůžu dovolit celé léto nešít, 2000 Kč rodičovské mě fakt neuživí ☹ Takže u mě už to není legrace z přebytku volného času 😀 😀 😀 😀 , ale hákování jako každé jiné. Ale i tak jsem si dovolila hodně, 4 týdny v létě dovolenou a zbytek léta v takovém celkem pohodovém režimu, kdy jsem se taky celkem sem tam válela u bazénu a koupala se s Jasmí 😎 Lepší než chodit do klasické práce, člověk je sám svým pánem a to je výhoda 😎
@komisakpd z Ottobre 3/2012 č. 2 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_3/a...
@caramilla děkuji,látku jsem dostala od tchýně co měla doma
@caramilla no veru mas pravdu, leto je o oddychu, pokial si ho este na materskej mozem dovolit 😉 len ma niekedy mrzia tie vsetky latky co stoja v skrini a tiez slubene veci ku ktorym som sa este nedostala 😒
jaj a chcela som sa ta spytat, ked strihas tie kratke sukne do napletu, vystrihnes len 2 lichobezniky, alebo su dole trosku zaoblene do obluka?
@zojec Látky nevyrostou, děti vyrostou! Děláš to dobře! Já to nedělám dobře, ale strčila jsem hlavu někam, odkud nejde vyndat 😀 😀 😀 😀 A je to daň za to, že jsem mohla s Jasmínkou ještě zůstat další rok doma a pracovat z domova a dělat to, co mě baví a mít ji stále u sebe🙂 Každé má své...
Sukni mírně do kulata. Asi tak - v roku, kde to ustřihneš, tak musí být pravý úhel v tom rohu, asi cca 3 cm a pak to vezmeš podle křivítka dokulata (nebo podle oka 😉 ), ale fakt jen mírně. A nebo to ustřihni rovně, sešij, přelož pak tak, abys šev měla uprostřed sukně a ořízni tak, aby to bylo všude stejně, to docílíš víceméně toho samého 😉
@arlette hele, někdy mě to už taky nebaví 😀 Jinak já si taky nemyslela, že bych někdy měla na to prodávat na Fleru, ale člověka někdy život překvapí 😎
@martulinecek škoda 😠 😠 😠
hahá, právě mi dorazila děrovaná kůže, sice pozdě, ale budou letní capáčky 😀
pokračuju v monologu 😀 mrkněte na tohle, já jí nutně potřebuju!
http://viewitem.eim.ebay.cz/Flying-Dandelion-Fl...
@sarafortuna mám Toyotu FSR 21 a asi po roce používání se mi prasklo plastové kolečko voliče stehů v místě, kde je to nasazené na kovový kolík. Ale elektrikářská páska to zatím jistí. Má svoje mouchy, ale pro začátečníka dobré...
@bordino nádherná látka...
má tam i puntíky, zebry... na e-bayi se totálně nevyznám, je to cena za metr? nekoupíme? už z toho vidím šaty....
@elentari , no ja už celý den špekulujem... teraz ma napadlo,že by sa asi ten overlokový steh veru hodil 😖 , tak idem surfovať dalej a hľadať.
Holky, jdu za vámi s prosbou.
Konečně jsem přišla na to, jakou deku chci ušít Makuldě a sháním odstřižky tkaných látek v barvách žlutá, oranžová, růžová, červená, modrá, zelená, fialová. Světlé i tmavé, vzorek vítán. 🙂 Rozměrově bych potřebovala min. 9x16cm.
Měl byste některá? Prosím, prosím, smutně koukám. 🙂

@kachnator gratuluju 😀
Je vidět, že se to letošní chladné, deštivé jaro na to těhulení vyplatilo, co? 😀 😀 😀 😀