Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@kuna je krááásnááá 😵 a koukám, že i focení je o něolik levelů výš, že? 😉 - stejně - Ty šiješ prostě krásně 😵vždycky se těším na tvoje příspěvky...
@maly_prcek ---šmankote - mě ani nedošla ta souvislost "pasení koníků - aplikace koní" ...tos mě tedy trkla a zpětně mě to pobavilo😀 Jinak udělala jsem to tak podle Lindy - byla hodně líná zvedat hlavičku - na bříšku se vztekala a hlavu pokládala, jakmile jsem jí ale položila podložku s obrázkama, tak se snažila zvedat a dosáhnout na obrázek a poškrábat si ho 😀 zda funguje na každé dítě, to pochybuju, ale ta naše cácora je zvědavá a nesmí jí nic uniknout a myslím, že většina mimin je takových 😵
Šila jste některá pravou AIO ? Mám to za úkol a tak mě zajímá - jaké savé materiály a kolik vrstev? Blbý je, že já žádnou kupovanou AIO nemám - můžete poradit s počtem vrstev a nějaký další specifika? díky 😵
@crawler Já mám klasickou AIO - Tots Bots Easy fit - mimochodem za mě nejlepší plíny 😀 sice mají na zádíčkách kapsu ale do ní se zasune veliká vkládačka, která je přišitá k PULu - je to takový dlouhý chobot přišitý k tělu plíny a zbytek co kouká ven se zahne do kapsy - je to podle mě nejlepší a nejsavější AIO dřív jí dělali z bambusu - netvrdne, je krásně měkkej pořád, myslim si že pokud by si nechtěla "kopčit" AIO českých výrobců a přitom mít něco savýho šla bych to těhle, dneska už nejsou tak savý, dělají je z mikrovklákna, sucháče dvě děti přežijí krásně, ale patentky jsou lepší, oni dělají dvě řady patentků a to já nemám ráda, je to hrozně práce 🙂 ono se to nezdá, ale tím, že se ta vkládačka dá roztáhnout tak schnou rychle 🙂
@sinala
@sufik1
@petkasv
@ivanka.7
holky díky! já prozkoumám, co je na trhu...když mě přijde, že pokud už musím něco vkládat, skládat nebo přicvakávat, tak to už není právě ten komfort, který by měla pravá AIO poskytnout - podle mě by to měla být prostě "pratelná pamperska" - samozřejmě velikou nevýhodou je dlouhé schnutí - předpokládám, že bude schnout 2 dny, ale chtěla bych něco takového zkusit vyrobit, otestovat na Lindě...Mě štve, že na fleru třeba někdo prodává "AIO" plenky a jde vlastně jen o klasické kapsovky a cena šílená - to je jen balamutění zákazníků - proč nenapíšou kapsová plenka?
@crawler Lou Bambou plienka je dost AIO, ale aj tam sa mala vkladacka pripina (ale da sa dat plienka aj bez nej). Potom Bum Genius Freetime je taka, ze mas vsetko v kope, ale dva tie cipy su tam tiez prisite len z jednej strany, cize ich treba prelozit, ale to je jeden pohyb, nikam ich nestrkas ani nepripinas, pozri si na nejakom obrazku.
holky, jsem si konečně ušila to zavinovací triko podle posledního ottobre, střih 19 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2013_2/a... . Je fakt hodně dobré. Ale přeci jen jsem si nebyla jistá, jak moc střih bude sedět, tak jsem střihla z látky, které mi nebylo líto. Střih se mi moc líbil. Ale tričko si nakonec odvezla kamarádka, která se mnou byla na chatě... Látka mi moc neseděla a taky střih bude potřeba upravit. Především dát přídavky na švy, v mém případě ještě trochu přidat přes prsa. Taky jsem použila bavlněný úplet místo viskózy a to byl taky rozdíl, střih to zmenšilo. Také pásek vzadu příště vynechám, je sice dobrý, ale na vyšší postavu než je ta moje. Kamarádce sedělo dobře, je o dost vyšší.
A ještě spotřeba látky. Stačilo mi 1,5m, teda nevím, proč v Ottobre píšou 2,15m. Kromě toho, že jsem trochu zkrátila rukávy, jsem všechno dělala podle střihu...
Každopádně střih dobrý, tak jen potřebuju jinou látku... a taky čas 😖
baby je nejaky super obchod na designovane latky v Kanade? viete o niecom? take ako sme kupovali z USA..dakujem
Baby poznate stranku modernpatchwork.sk uzasne latky maju
Dievčatá, od akého veku má zmysel obliekať deťúrencom softshellové bundy? Syn bude mať v zimnom období 1,5 roka a ja váham, či už objednať softshell pre neho na túto zimu. Neviem, či už bude chodiť vonku po vlastných alebo ho budem ešte nosiť...
@zuzu_epona šila jsem lezoucímu synkovi softovou kombinézu, byla perfektní na bobování. Neprovlhla kolena ani zadek. Takže za mě to má smysl i pro dítě, které nechodí úplně perfektně. Ale je třeba hlídat, kudy leze 😀 A kalhoty a bundu bych byla ocenila i teď na jaře, jak byla furt zima a po ránu mokro. Na chalupě lezl v trávě a byl věčně durch. Zatím nemá bundu ani kalhoty, nějak jsem se k tomu nedostala. Takže podle mě jo, užijete to už na podzim, jestli ho necháváš někde lozit v trávě a pod. 🙂
@zuzu_epona Jáchym nosí softshell od 9 měsíců 😀 😀 a jsem fakt ráda, že ho znám a umím si z něj ušít i na takovýho prcka
@zuzu_epona no jasně, to užijete 😉 jak píšou holky - super právě i pro lezoucí - já plnáju Lindě na zimu ušít kombinézu asi i na doma, protože máme studenej barák a jak se bude pořád plácat po zemi, tak by nám nachladla...
@elentari @sarafortuna jeee, to bude asi pre Toyoty tipické, aj mne prasklo to kolečko, ktorým sa volia stehy, otáčam klišťami 😀 toyotu by som už asi nekupovala...
@zuzu_epona rozhodně, my nosíme soft celoročně. A prckové budou mít na jaro určo kombošky, jestli to teda zvládnu pošít... super jsou i botky ze softu, ideálně s nějakým zateplením. rukavice se mi teda neosvědčily, ale nemám na samostatné fotce...
jako nejlepší barva se mi osvědčila šedá, jde ke všemu... a není vidět zašpinění
@zuzu_epona Taky nosíme softky od lezení po 4... Jsou super, nemusíš hlídat jestli není promoklý a není mu zima, v zimě přidáš merino podvlíkačky a jsou to nejlepší oteplovačky...
Jinak na gatě taky míváme šedou a k tomu ladíme barevnou bundu...
@zuzu_epona neváhaj, náš už od roka.... ako behá po vlastných.... takže veselo objednávaj.... a vynosí aj dve súpravy - letný aj zimný,..... ak ušiješ na rastúci spôsob, aj do 3 rokov bude dobré.... píšem z vlastnej skúsenosti, A. mal 1 rok v júni, vlani bolo leto také upršanejšie - letný soft nosil prakticky vždy od leta - po skutočne veľkú zimu, nosí aj teraz a ešte aj na rok mu budú.... tak som ušila, že si pod to mohol lama mikinu a nohavice ešte zobrať....
potom nosil zimnú bundu... tiež som tak šila, že nosil s lamou... a t. r. má vyše 2 rokov - aj zimná mu bude dobrá ešte.... a fakt sú ako čisto nové, nepoužívané... pritom.... no chlapec....
Holky, chtěla bych pro synovce, kterému bude v lednu rok, ušít na podzim softové kalhoty. Jak byste řešili spodek - lemgumkou nebo nápletem? Díky za názor.
díky všem za pochvaly!
@crawler s tím focením je to spíš taky, že předtím to bylo tak bídné, že je to vidět 😀. I teď je to většinou výcvak mobilem, ale naučila jsem se počkat do druhého dne, až je světlo a taky tu věc trochu natočit a ne prásk zepředu 😀. A od tebe mě pochvala těší, ty šiješ nádherně 🙂
Ahoj holky! Chodím sem tajně nahlížet a sním o tom, co bych taky chtěla ušít. Musím ale nejdříve zakoupit stroj. Mám vybrané tyto tři, co byste mi poradily prosím? Janome 920, Brother BQ 2500, Brother BQ 2700. Ten Brother BQ 2500 je asi nejjednodušší, nelze na něm nastavit šířku stehu a nemá automatickou knoflíkovou dirku. Rozdíl mezi Janome 920 a Brother 2700 je v tom chapači - janome má kyvný, brother rotační. Já mám zkušenost pouze se šlapacími stroji, babiččinou Veritaskou, máminou Husqarnou a LG. Jsem velký začátečník, s vyjímkou plín na snapku jsem ještě moc nic neušila...DÍKY za Váš čas, ochotu a INSPIRACI!!!
@denimaty mně se to nejvíc osvědčilo takto http://fram-made.blogspot.cz/2011/10/softshellk.... Náplet byl fajn, pokud se dal dát do boty, ale jinak byl celý mokrý. Toto je super, přes botu se přetáhne část s gumičkou a zvenku to vypadá hezky "rovně".
a teď čtu, že bude mít rok...tak na takto malé dítko mi to stačilo i s tím nápetem. Našila jsem ho a pak zahla a prošila zvenku, jak to dělá caramilla tady (dole u těch oranžových) http://ekozahrada.blog.cz/1204/softshellove-kal.... Tu část s nápletem jsem vždy zastrčila dovnitř boty.

nuda, další plenka, ale skoro mně u ní trefil šlak. Nejdřív jsem ji debil střihla obráceně, takže pruží do délky. Pak je tento PUL tak tuhý, že mám pocit, jako bych ji šila z nějaké kočárkoviny, obávám se, že proto nebude hezky sedět u nožiček a protékat. NO uvidíme, co na to zátěžový test. Jinak je ale hezká 😀