icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mitape
20. aug 2013

@kuna vďaka za pochvalu. je ti finerib MTX.
a ďakujem všetkým čo mi dali like 🙂

anastazieb
20. aug 2013

@bulinka to je z Mylly 😉

piecee
20. aug 2013

@sufik1 my jsme byli s holkama z emim tady http://www.penzionsolitary.cz/fotogalerie.php na vysočině je to tam fajn dobrý ceny,vaří tam,ubytování čistý pěkný,herna uvnitř,venku hřiště písek atd. dost tolerantní jsou k maminám s detma pže tam jezdí hodně na dovolenou rodiny takže se dá na všem domluvit my jsme byli max spokojený🙂

jitu22
20. aug 2013

moje šití za posledních pár dní - různé síťky na všechno možné, kojící polštář/ hnízdečko do postýlky, přebalovačka a velké ubrousky s bambusovým froté do sady, spousta klasických malých ubrousků, vložky do podprsenky (focené až po vyprání, proto ta nepěkná fotka), slipovky a porodnické vložky. Hezky se mi krátí seznam 🙂
Mrňavce se asi ještě nechce na svět, protože bere ohledy na zbývající položky :lol: :lol:
Na blog budu přidávat postupně, ať tam toho není moc najednou a pak dlouho nic

bulinka
20. aug 2013

holky nebude nebo neběží teď nějaká hromádka na materiál z Produkt servisu? Potřebovala bych něco na pyžámka 🙂

mooncaa
20. aug 2013

@bulinka Já asi taky, ale na hromadu si netroufám. Já bych možná potřebovala i nějaké MTX.

bulinka
20. aug 2013

@mooncaa já bych MTX brala taky, ale hromadu asi taky nedám. V pondělí nastupuju už po 4,5letech do práce a asi toho budu mít dost

ellysa
20. aug 2013

ja by som zasa brala hromadu na zimný soft 😀

kuna
20. aug 2013

@jitu22 ty porodnické vložky jsou tak hezké, že bych snad i znovu rodila (a to normálně látkové vložky nepoužívám) 😀 😀 😀
A dám ti jeden "zaručený tip" na to, jak si přivodit porod (protože je mi jasný, že tyhle zaručené rady slyšíš teď pořád všude 😀 😀 ). Já se druhé vyvolávačky taky bála a pak jsem někde slyšela, že prý je dobrý zázvor. Koupila jsem si kousek zázvoru (asi tak 10cm kousek) a celý jeden den ho pila jako čaj. Vždycky jsem kousek ukrojila a v hrnku dole rozmlátila takovou tou paličkou, co se s ní dělá třeba mojito, teď si nevzpomnenu, jak se to jmenuje. Prostě aby to pustilo co nejvíc šťávy. Pak zalít a pít. Pálilo mě teda kdeco, ale tohle jsem provozovala v pátek a v sobotu ve 4 ráno dostala pocit, že to dnes asi bude a taky že jo, ve 20:15 jsem ještě tu sobotu porodila úplně přirozeně. Možná by to bylo i bez toho zázvoru, ale tak za zkoušku nic nedáš, zázvor je zdravý 😀. Jen ho musí být fakt hodně.

jitu22
20. aug 2013

@kuna dík za pochvalu 🙂 a za radu taky. Je rozhodně lepší, než všechny ostatní, ze kterých je mi buď ještě hůř, nebo je už půl roku nemůžu provozovat 😀 Ale tak ona má mrňavka ještě 2 a kus týdne čas, než dojde na nejhorší. Tak musím co nejrychleji dokončit seznam, aby si přestala myslet, že musí být ohleduplná 🙂

zuzu_epona
20. aug 2013

@ellysa Hromadka na soft teraz začala bežať, animal to organizuje. Si u nej v zozname? Ak nie, tak jej napíš.

mitape
20. aug 2013

@jitu22 to sa ti ešte dá, chce šiť? 🙂 veď sa ti asi aj zle sedí. pekné kúsky 🙂

lenasss
20. aug 2013

jedna bekovka ke kostkáčům

animal
20. aug 2013

@ellysa ta je nyní v provozu

jitu22
20. aug 2013

@mitape ale jo, sezení a ležení je to jediné, co mi nevadí (akorát mě synek moc nenechá). Za strojem sice mrňavka kope, ale zase se nenamáhám, tak mě nic nebolí 🙂 A rychleji ty zbylé dny utíkají 🙂

animal
20. aug 2013

holky děkuji za rady s délkou rukávu triček do školky 🙂

saaralota
20. aug 2013

@animal Ahoj, bude to jen zimní soft, nebo i tenký? A jak se případně můžu přidat? Jsem tady krátce, tak s tím nemám ještě zkušenost... díky.

bulinka
20. aug 2013

@animal můžu poprosit o odkaz na hromádku na soft?

ellysa
20. aug 2013

@animal a môžem poprosiť zapísať do tabuľky? už som absolvovala pár hromadiek, snáď už som dôverihodná :D

animal
20. aug 2013

@saaralota
@bulinka
@ellysa máte to v IP

petkasv
20. aug 2013

@jitu22 krásné 😵 jsi dobrá 🙂

katkuz
20. aug 2013

@mitape teplacky krasne, milucke, nezne 🙂
@jitu22 vsetko krasne farebne, vlozky tiez prekrasne - skoda pouzit 😀 viem ze sa to tu uz spominalo, ale ja hlava dubova 😀 zabudla som - odkial je ta sietovina a ako sa z toho sije?
@lenasss tie labky dodavaju bekovke smrnc 🙂 to je ten strih z burdy?

jitu22
20. aug 2013

@katkuz děkuju 🙂 Kupovala jsem podšívku za strašné peníze v galanterii. Ale mají několik druhů v Polimexu za pár korun. A určitě i jinde. Šilo se dobře, sešívala jsem na OL, tunýlek na rovnostehu, obojí drží dobře.

palosek
20. aug 2013

@bulinka @mooncaa mě se tam ted nicmoc extra nelíbí...vzory...... 😖

mooncaa
20. aug 2013

@palosek Je fakt, že mívali i lepší vzory, ale třeba něco hezkého brzy naskladní.

jitu22
20. aug 2013

na mTX s emi aktuálně nic nelíbí a na produktservisu je to teď blbý na hromadky. Jk něco naskladní, během pár dní je to pryč. Takže jedině risknout, hned objednat ty 3kg a nabídnout přebytek. Za poslední týdny to takhle bylo snad se všemi pěknými vzory, třeba ty růžové berušky tam byly asi 2 dny 😒

sinala
20. aug 2013

@lenasss hezká 🙂

saaralota
20. aug 2013

@animal díky, mrknu na to.

sislik2010
20. aug 2013

@animal
Mohu take prosim poprosit o odkaz na tabulku. Díky Petra

bulinka
20. aug 2013

@palosek tak vzory jsou tam teď opravdu nic moc, ale potřebuju i jednobarevný látky na čepičky tak to tam je stále. Tak asi si koupím jen to co potřebuju a co zbyde pak nabídnu