icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

petkasv
22. aug 2013

@bordino máš střih podle OT?

evcounek
22. aug 2013

tak holky tabulička je hotová kdo chce odkaz tak mi napište do IP. budu rozsesílat 😀

kuna
22. aug 2013

@hanncca je to stehem, nutně potřebuješ nový stroj 😀 😀 😀 . Ahoj a vítej u nás, to s tím strojem je ale pravda, na elastické látky právě potřebuješ stroj, který zvládne i nějaký pružný steh, cikcak, atd. Šije se normálníma nitěma, ty pružné jsou na speciality typu žabičkování, plavky, atd. No a jestli tě to chytne, tak si časem pořídíš overlock, to je velmi nakažlivá záležitost 😉

kuna
22. aug 2013

@bordino jinak je úžasný a taky mě zajímá střih, hlavně ten stojáček u krku sedí super.

bulinka
22. aug 2013

sice to nemá s šitím co společného, ale já z toho mám radost 😀

hanncca
22. aug 2013

@kuna @katka82 díky za odpověď. tak to je blbé, nový stroj v blízké budoucnosti nebude ☹ škoda, budu si muset poradit jen s tím, co mám...

zabza40
22. aug 2013

Děvčata potřebuji velmi nutně a rychle 1m bílého patentu ,pomůže mi někdo 🙂 🙂 🙂 🙂 🙂 , bud zaolatím nebo za 14dní vrátím 😀 😀 😀 Pomoooooc

lip72
22. aug 2013

@zabza40 ¨mám jen 50x50 to ti asi nepomůže že??

hanncca
22. aug 2013

kde nejčastěji nakupujete látky? jak sem již psala, začínám, stačí mi i "zbytky" nebo menší vzorky látek.
@kuna kdybych přece jenom použila pružnou nit, pomůžu si tím alespoň trochu při šití rovným stehem nebo ne?

zabza40
22. aug 2013

@lip72 Hodná ,ale to je málo ☹ ☹ ☹

lip72
22. aug 2013

@zabza40 a nemůže to být jednolíc???

zabza40
22. aug 2013

@lip72 potřebuji přímo patent ,na zakázky vypadl mi dodavatel ,na barvírně jim udělali fleky a ted musím čekat 14dní na další ,jenže mám dodací termíny a hoří to 😒 😒 😒 😒 šiju turky http://www.fler.cz/zbozi/turecke-kalhoty-983028

macin73
22. aug 2013

@zabza40 tak jsem mrkla do své privátní galanterky 😉 a bohužel bílý patent nevedu...

zabza40
22. aug 2013

@macin73
@macin73 škoda ,ale děkuji za podívání 🙂 🙂 🙂 🙂

lip72
22. aug 2013

@zabza40 ráda bych pomohla, ale to opravdu mých 50 cm nezachrání....jinak děláš hezké kalhoty 🙂 😉

bordino
22. aug 2013

já se podívám
@zabza40

bordino
22. aug 2013

@petkasv
@kuna je to odtud střih 2 http://www.ottobredesign.com/lehdet_js/2012_6/a...
ale znáte to - stojáček jsem dodělávala od oka, prodloužila rukávy, dala jenom náplety a to sešívání, co tomu dává šmrnc, je znouzectnost, jinak mi to na ten kabát nevyšlo a potřebovala jsem se zbavit kapes na blbém místě 😀

bordino
22. aug 2013

@zabza40 mám tu tohle, je toho 100 x 37 (x2) cm + ten ocásek, je to tuším z MTX (od Def ?) má to takové jakoby řádkování

olivka84
22. aug 2013

ahojte dnes som objavila tuto vasu stranku a dufam ze od teraz bude aj moja ja som uz straaasne dlho nesila ale dostala som na narodky stroj a tak sa pomalicky od znova ucim moj prvy vytvor po rokoch

petkaach
22. aug 2013

Ahoj holky, právě jsem u Stoklasy objevila voděodolné zipy v barevné variantě....http://www.stoklasa.cz/zip-vodeodolny-delka-55c... , měly by jste zájem objednat je hromadně,už u deseti kusů je cena o dost výhodnější🙂

kuna
22. aug 2013

@hanncca to nevím, nikdy jsem to nezkoušela. Ta na žabičkování je dost silná, takže s tou by se normálně šít nedalo. Tu plavkovou neznám, ale popravdě jsem nikdy neslyšela, že by s ní šlo takto nahradit pružný steh, takže asi spíš ne ☹

@bordino tak podle toho střihu šiju pyžamka, jen jsem ho v tomto převleku nepoznala 🙂. Ten stojáček je super, upravovala jsi nějak i ten výstřih, nebo jsi ho jen našila namísto lemu?

bordino
22. aug 2013

@kuna místo lemu

jitu22
22. aug 2013

@sufik1 hmmm, až tak pozitivně bych to neviděla. Když mi dneska mudr po skoro 3,5 hodinách čekání v Motole oznámil, že pokrok prakticky žádný a kontrola za týden, tak jsem se mu tam málem rozbrečela (částečně teda z hladu 😝 )

kuna
22. aug 2013

@jitu22 nevěš hlavu, to nic neznamená, za dva dny můžeš rodit 🙂

kuna
22. aug 2013

@bulinka to je super, musím to taky zkusit 🙂
@olivka84 tak ty jsou nádherné, je vidět, že máš už nějaké zkušenosti 😉

kuna
22. aug 2013

a jdu si napravit reputaci z těch polodupaček 🙂 . Není to žádná rychlovka, je to šití za týden, každý den 😉

1. polodupky rozpárané, k nim vytvořeny druhé půlky. Mědvěd z lamy, ve skutečnosti je hezky chlupatý
2. lamí mikina, furt jsem nevěděla, co s tou růžovou, jestli nebude J. jak cukrová vata 😀
3. recy džíny (moje, už vyšly z módy 😉 )
4. froté tepláčky

olivka84
22. aug 2013

@kuna no pomalicky sa mi to vybavovalo ale strasne vela som toho zabudla. a to som vyberala s burdy ze narocnost dva bodiky to bude brnkacka a ako strasne som sa natrapila. ale tak nabuduce uz to pojde hadam lahsie. 😀

petkasv
22. aug 2013

@kuna ty si úžasná, nádherný 😵 😵

olivka84
22. aug 2013

@kuna to je krasne aj farebne zladene detaili . strihy si robis sama ?

kuna
22. aug 2013

@olivka84 nene, moje snahy o vlastní střih často končí katastrofálně 🙂. Džíny jsou Nonita a mikina Danai z www.farbenmix.de, ostatní je Ottobre.