icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

crawler
22. aug 2013

@animal beru jednolíc černý a teplákovinu melé 😉 pak s těma nažehlovačkama

jitu22
22. aug 2013

@kuna reca kalhoty jsou luxuní. Dík za inspiraci, Vojta bude potřebovat nové a takhle jednoduše nakombinovaný se mi ten střih líbí mnohem víc. Prošívala jsi dvojjehlou?

ucitelka70
22. aug 2013

@olivka84 pekne vítam...

ucitelka70
22. aug 2013

@kuna krásne všetko.... nonita je perfektná

olivka84
22. aug 2013

@kuna ten casopis moc nepoznam ale uz som o nom pocula. vsetko je krasne ale tie rifle su bombove

animal
22. aug 2013

@crawler tak zrovna obojí je rozebrané :-/

maryol
22. aug 2013

@kuna mikina aj džínsy super!

katka82
22. aug 2013

@kuna 😲 😲 😲 fakt kráása 😵
já mam šílenej šicí KOPR 😝 myslela jsem že to po dovolené přejde,ale nějak neee 😅

maly_prcek
22. aug 2013

@zabza40 Já mám bílý patent z mylly, ale 1m toho nebude ☹ Jdu se kuknout.

katkuz
22. aug 2013

@bordino nemozem sa vynadivat na ten overal a hlavne drobca v nom 🙂 🙂 🙂

kuna
22. aug 2013

díky všem moc za pochvaly!

@jitu22 dvojjehlou a ještě k tomu pružným stehem, aby to bylo kontrastnější.

lip72
22. aug 2013

@katka82 to znám 😀 😀 nesmím spočívat ani jeden den, jinak už zas nenajedu na šití tak rychle 😀 😀 😀 ale odpočívat se má, nejlepší výtvory jsou když hoří termín 😀 😉

maly_prcek
22. aug 2013

@zabza40 Tak u mně slabé 😒 , zapomněla jsem, že jsem z něho teď hodně šila, mám tu 25cm určitě, někde by měl být ještě cca 30cm kousek, ale teď v rychlosti ho nevidím...
Ale kdybys chtěla do barevna, tak několik odstínů růžové a modré, sluníčkově žlutá a zelená do lahvova (co fakt zatím netuším, kam s nima), šedo-přírodní proužek...

katkuz
22. aug 2013

@hanncca ahoj, ja mam zatial len obyc. stroj a ako pisu baby najlepsi na uplety je OL (ja by som ho uz tiez mala, len som sa rozhodla peniaze "vyhodit" na dalsie studium 😀 ) alebo aspon pruzny napr cik cak steh, nesijem teda vela, zatial tie uplety tiez len skusam, ale ja som nasla u mamy zasoby PES niti (mozno su to prave tie na zabickovanie 😀 skusala som s tym uplety a myslim ze to pruzilo lepsie ale mne ich niekedy - hlavne vrchnu nit chumlalo (niekedy som dala len ako spodnu), mozes vyskusat ci to nebude lepsie 🙂 tie nite su asi len 100m navin, pripajam foto

katka82
22. aug 2013

@lip72 😀 jj přesně 😉 si dycky říkám mám na to ještě tooolik času a pak to dodělávám do půlnoci těsně než to jde k majiteli 😝 😀 😀

zabza40
22. aug 2013

.@maly_prcek děkuji moc za snahu, potřebuji ted akutně jen bílý, něco už mám rozjednaného. Děkuji všem za snahu pomoc to mě tady moc baví 😉

katkuz
22. aug 2013

@kuna vsetko je take krasne, ze neviem co najviac 😀 a rifle su perfektne zrecyklovane ze vyzeraju ako za majland 🙂 🙂 🙂

hanncca
22. aug 2013

@katkuz jeee, děkuji za info. Jako za zkoušku nic nedám. chci šít sem-tam "tepláčky" nebo tričko pro děti, spíš jako pro mojí zábavu na večery. zatím nejsem taková zkušená šička, abych investovala do nového stroje. takže vyzkouším tu pružnou nit, jak píšeš. uvidím, buď to půjde nebo nepůjde. určitě se s Vámi podělím.

kde berete střihy, to se kupuje? nebo někde on-line jdou najít?

hanncca
22. aug 2013

HOLKY, VY JSTE TAK ŠIKOVNÉ, PROJELA JSEM PÁR STRÁNEK A MÁTE ÚŽASNÉ VÝTVORY!!

katkuz
22. aug 2013

moj skromny pocin za asi 4 dni - este dokoncit zapinanie na nakrcnikoch...

mamata
22. aug 2013

@hanncca ale to právě musíš investovat do stroje, ptž tady se tou šikovnou šičkou staneš coby dup a levou zadní!!!

mamata
22. aug 2013

@hanncca a děti máš malé, tak se ti to vyplatí

palosek
22. aug 2013

@hanncca Ahoj, střihy ...většinou časopis Ottobre, ale pak taky BUrda, Diana, nebo Caramilla (blog ), nebo se hledají na netu nějaké volně stažitelné....i tady na diskuzi najdeš plno odkazů 😉

olivka84
22. aug 2013

@katkuz čo je to ol

palosek
22. aug 2013

@lip72 ...aha, tak proto se nemůžu k šití dokopat...dlouho jsem odpočívala.... 😀 😀 😀 😀
Došívání na poslední chvíli....o tom bych taky mohla psát romány...ostatně, asi jako všechny tady.... 😉 😀 😀 😀

katkuz
22. aug 2013

@olivka84 overlock alebo my sme to na strednej skole (to uz bolo davno 😀 ) volali aj obnitkovacka - ale skusenejsie baby Ti to vysvetlia lepsie 🙂

ucitelka70
22. aug 2013

kočky, ako sedia veľkosti z dámskeho ott? podľa tabuľky mi treba až 46 a ja nosím 42-max 44....

palosek
22. aug 2013

@veronik77 přeji brzké uzdravení 😉 ...vy teda máte ty prázdniny... 😨 😕 😉 🙂

palosek
22. aug 2013

@ucitelka70 šila jsem podle Ott triko...velikost mi odpovídala ta 38čka, ale třeba dlouhé rukávy tam byly pro mě moc úzké 😀 😀 😀 Možná je to tím, že to nemám ráda tak narvané 😉 Ale mým holkám jde i 34 a 36...tak to +- odpovídá.... 🙂

olivka84
22. aug 2013

@katkuz aha obnitka tak už viem