icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
23. aug 2013

@martulinecek tak na to ,že jsi zip šila poprvé tak paráda

sinala
23. aug 2013

@sufik1 a nemáš moc nízko rozkrok? Možná kdyby nosil kšandy, že by to bylo lepší 😉

bury
23. aug 2013

@katka82 - díky za uklidnění, že mi nehrabe 😀 😀 To jsem myslela, že budou pod tím punčocháče, ale stejně mi to přijde hrozně hubený 😀 Uvidím, vyzkouším nějaké ušít. Blééé já nechci sníh a zimu.

lenasss
23. aug 2013

@martulinecek super,krásná mikina
@palosek 😀 Já z toho chci uháčkovat košíky na brambory a cibuly atd.Jako z těch špaget 😅 nebo jak se to jmenuje podle mě to mají stráááááášně předražené.Kouknu po sekáčích na trička atd.

Jinak mě chytla recyklace šiju o stošest a pářu dvakrát tolik 😀 😀 😀 😀

lenasss
23. aug 2013

@bury Neboj náš malej je v tom taky zmrzlej ať má letní nebo zimní tak stejně mrzne i na podzim.On potřebuje prostě třeba lamí mikinu nebo fleecovou a v tom je teploučkěj ale v softu je zmrzlej ikdyž měl pod tím punčocháče tak měl nohy jako led.Nevím proč.Já mám taky softku na zimu a můžu v ní chodit i v -20 a mám pod ní jen mikinu.Takže u nás soft moc nejede ☹

kuna
23. aug 2013

@crawler krásný, jako obvykle. Tu fialovou deku bych si klidně vzala i pro sebe 🙂

@animal jsou fakt super, už se těším, až je budu šít na chlapečka taky.

@hanncca souhlasím s jitu…bude tě to štvát, protože to nebude ono. A na ty bazarové ale bacha, ať to není nějaký šunt, třeba novější singer (jsou to teď plasťáky). Je u vás nějaký opravář, který třeba i prodává repasované staré stroje? U nás je takhle pán, co prodává Veritasky, což jsou stroje, které i dnes šlapou jak hodinky, pokud jsou promazané a seřízené (aby ne, když tehdy stály 3 platy 🙂)

@sufik1 a kupovaný to dělají taky?

@palosek no já to mám většinou obráceně…látka tolik, nitě, aplikace, poštovné…no mám já se s tím šít??? Mám, protože mě to baví 😀

@ellysa nádhera a krásná látka!

@bury nehrabe ti, já loni touto dobou měla dvě lyžařské soupravy 😀. S tím softem to má jak kdo, já třeba sama v zimě nosím péřovku a v softce bych mrzla, tak to i pro dítě beru jako podzimní bundu (tu z letního softu má tak na září-teplý říjen maximálně). V zimě dávám jen soft gatě, když nemrzne a pod ně třeba merino podvlíkačky.

@martulinecek teda, na první zip je to náhodou moc hezké!

kuna
23. aug 2013

@crawler ráno se mi neodeslala odpověď, ale fotky animal jsou dostačující 🙂

palosek
23. aug 2013

@katka82 dnes přišla sousedka s tím, že Takko a Kikk mají slevy, a že tam je spousta super věcí 😅 😅 😅 No, já na to, že mám spoustu super látek 😀 😀 😀 😀 ...tak se zatvářila 😖 😖 😅 😅 😀 😀 😀 😀

palosek
23. aug 2013

@kuna Já se právě dívala na tu mikču a váhala jsem...koupit x šít.....cena rozhodla, hlavně proto, že ty látky už mám doma 😀 😀 😀 😀 Ale myslím, že až budu mít v práci celý úvazek, že radši koupím, protože nevím, jak to bude s volným časem....Ony ty děti dají přednost společnému blbnutí 😀 😀 😀 Leda...že by mi lamu stříhaly a uklízely.... 😀 😀 😀

ucitelka70
23. aug 2013

@lenasss ja som z lamy šila aj podvliekačky ako legíny- trošinku voľnejšie a paráda.... nosil to aj pod letný soft kým nebol sneh, potom už dostal na vianoce súpravu zo zimného a nosil dalej lamové legíny :D

jitu22
23. aug 2013

synek měl loni softovo kombinézu, pod to fleecku a na nohy kamašky z tenkého vlněného svetru a byl krásně teploučký a hlavně to při lezení ve sněhu nepromáčel. Ale my nejsme nikdo zmrzlíci. Já ani zimní bundu nevlastním 🙂 A nějak je mi sympatičtější dát víc teplých vrstev než jednu tlustou. Ale taky je to tím, že jsme v městě a chalupa je v zimě zazimovaná, tak se dlouhé courání a válení ve sněhu většinou nekoná.

sufik1
23. aug 2013

@kuna my žádný kupovaný kalhoty nemáme 😀 teda džíny, ale ta nerupnou... tepláky ani pláťáky ne...
@sinala ten rozkrok je možná trochu níž, ale dělají to jen ty s poklopcem.... střih stejný jako bez poklopce až na ten poklopec....

olivka84
23. aug 2013

ja sa vas chcem spytat dostala som sa k strihom stiahnutym cez net ako sa to da zvacsit do normalnej velkosti?

emilly9
23. aug 2013

Holky, asi zapadl můj dotaz ohledně kleští na patenty? Jaké doporučíte a kde je koupit? Dělají se jen na určitý typ patentek, nebo jsou trochu variabilní?

Posílám foto mé práce za poslední asi 2 měsíce. Patchwork deky a polštáře byly pro syny 2 x...
Pak "kopie" rychlozavinovačky Baby-Nomade, ale větší velikost
"skiny" tepláky pro syna
a ozdoby na kočárek .

A poslední dort pro syna k narozkám....

sinala
23. aug 2013

@emilly9 záleží na jaké patentky chceš, na plastové mám tyto http://sijemdetem.cz/produkt/kleste-na-patentky a pokud chceš na baby druky, tak to nemám, používám udělátko co je k tomu v balení

petkasv
23. aug 2013

tak já se pochlubím přefocením kalhot a trika 🙂 něco pro @caramilla podprda naší VC 2cap 🙂 konečně je tam máááááááááááááám 😀 😀 😀 😀

katka82
23. aug 2013

@petkasv no paráááda 😲 😲 😲 😲 móc Ti to sluší 😵 😵
@emilly9 krááásnýýýý 😵 😵
@bury nééé taky nechci sních a zimu 😝 😝
@palosek 😀 😀 jj dneska jsme byli odpo u kamarádky a ta hned že v Lidlu mají tílka a spodní prádlo pro prcky a já na to no mam spoustu látek tak jim to ušiju 😀 no taky koukala 😀 😀

animal
23. aug 2013

@petkasv tady ti to na těch fotkách moc sluší 😉

schnek
23. aug 2013

@petkasv no teda, ty tmavý gatě jsou super 😵 přesně takový by se mi moc líbily. To je vlastní střih?

schnek
23. aug 2013

jo a díky za linky, soft náhodou nebude?

ellysa
23. aug 2013

@petkasv perfektné

ellysa
23. aug 2013

@emilly9 baby tu chvália od prym, mne včera prišli cez amazon.de, len ja mám do rakúska poštu zadara-ale ešte som ich neodskúšala

ellysa
23. aug 2013

@animal woooooooooow

animal
23. aug 2013

@schnek teď je soft u mě

hanncca
23. aug 2013

@jitu22 @kuna díky za rady, já se zatím po strojích nějak víc neptala, takže ani nevím, zda někdo to tu přímo opravuje- prodává. takže zkusím pokoukat a promyslet 🙂 díky za názory.

crawler
23. aug 2013

@hanncca můj první stroj jsem sehnala za 700kč na aukru, ale bohužel jsem měla pech a po měsíci (ani ne) se mi přestaly provazovat nitě. Nicménětakovou smůlu mít nemusíš a kápneš třeba na fajn stroj za pár korun 😉

katkuz
23. aug 2013

@petkasv ty brdo, to je nadhera, cervena s tou kremovou Ti veeeeeelmi pristane 🙂 🙂 🙂

zuzu_epona
23. aug 2013

Poprosím skúsenejšie baby o radu: ušila som cvičnú kuklu podľa Ottobre (tú zelenkavú látku si nevšímajte, bolo mi jej najmenej ľúto na skúšanie). V rohoch sa mi to vlní - čím by to mohlo byť a ako to odstrániť? A lemovanie okolo tváre je takto dobre alebo to má byť voľnejšie? Nikdy som žiadnu origoš kuklu nevidela.

crawler
23. aug 2013

@zuzu_epona já myslím, že je to moc krásná kukla /líbí se mi i ta barva) - to vlnění je prostě tím, že je látka hodně pružná ne? šila jsi na OL? změnit diferenciál na 2? ale i s tím vlněním je super - ani bych to neřešila 😉

zuzu_epona
23. aug 2013

@crawler Zošívala som na OL, diferenciál 1,5, potom som švový prídavok preštepovala do strany rovným stehom a tým sa to zvlnilo 😢 Je to jednolíc od animal. Dík za radu. Ešte ju budeme testovať, či neprasknú tie rovné švy.