Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@petkasv Mooc ti to sluší. A super triko i ty světlé gatě - z jakého jsou matroše? vypadá to jako len...
@zuzu_epona kukla je krásná! já tedy nemám overlock, ale to zvlnění bych neřešila, třeba se to vypráním srovná (nebo je kuklička trochu jiného tvaru než hlava🙂 ) a lemování je krásně ke hlavičce, nebude tam foukat 🙂
@zuzu_epona tak je jasno - to prošití - máš kráčející patku? pokud dáš kombinaci kráčející patka + nějaký z pružných stehů, tak se Ti to vlnit nebude 😉
@argo1 Na tom tvare hlavy niečo bude 🙂 mu to odstáva. Proste nekompatibilná hlava 😀
@crawler Kráčajúcu mám, ale dala som len rovný steh. Skúsim teda ešte nejaký cikcak alebo čosi také 😉
@ucitelka70 Keby som ja vedela, z ktorej strany som šila... myslela som si, že je to jedno. Preštepovanie mám zahnuté smerom von, a teraz práve pozerám v návode, že to tam majú naznačené smerom dnu....
Holky prosím, prosím černý patent nemáte některá, potřebuju 1m, v nejhorším případe 80cm 😀 😀 děkuju
@zuzu_epona nejsem zkušená v šití kukel, ale mě se takto vlnila čepice z flísu a nejen mě 🙂 , podle mě to úplně nepřiléhá na hlavu, tak proto. Ale jinak je kukla úžasná, vůbec nikam mu nebude táhnout 🙂
@sinala No ja som žiadnu kuklu nikdy nevidela naživo,preto sa tak blbo pýtam 😉 Neprilieha mu to úplne, to je fakt. Keď sa to vlní viacerým, tak to nebudem riešiť 🙂
@zuzu_epona taky shledávám tvou kuklu dokonalou 😉 vic bych to neřešila 🙂
@petkasv téééda Bětulka bude nejkrásněji oblékaná holčička v MŠ 😵 😵
jinak se jdu pochlubit že jsem překonala šicí KOPR a střihla jsem na 2 tepláky a na 6 boxerek pro Vašíka 🙂 konečně se na den odplenkoval 😵 😵 hurá 😎
@zuzu_epona aj mne sa tá kukla zdá uplne v pohode a presne takúto farbu by som hned bralaaaaaaaa, mám takú menej výraznú žltozelenú a táto je taká krasnaaaaaaaaaaaaaaaaaa, nechceš sa jej zbaviť? 😀
děkuji všem za pochvalu,ale má chyby není to 100%
@zuzu_epona Mě se taky moc líbí a vlnění jsem si ani moc nevšimla.Je krásná i barva se mi líbí.Já jsem letos nějak na zelenou 😅
@zuzu_epona i já bych řekla že je kukla dokonalá, barva je fakt úžasná a jde malýmu krásně k očím 🙂 na kukly je tu jedině expert @bordino 🙂
@zuzu_epona krásná, mně přijde, že sedí hezky, z vlnění bych si hlavu nedělala 🙂
Kocky,poradte mi,prosim,kde kupit kvalitne nite na overlock. Na zaciatok by mi stacila asi len jedna,nejaka najuniverzalnejsia 🙂 farba, rozmyslala som nad sivou,co myslite?
@martulinecek ty hotfixy teda musely dát práce! 😕 🙂

@zuzu_epona z ktorej strany si šila? ja šijem na oblúkovej strane, a máš to pekne, to riasenie vôbec nevadí, máš to pekne olemované aj okolo tváričky.... môžeš byť spokojná...