icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

martulinecek
25. aug 2013

@caramilla děkuji ale je to malinko křivý,není to tam moc vidět ale je.

kuna
25. aug 2013

@caramilla tyjo, Jasmínka je naráz tak velká...ty jsi si ji na tom táboře vymněnila, ne??? 😕 😕 😀 😀

@martulinecek jj, to jsou ty štrasové kamínky, co se s nima dělají ty nažehlovajdy, ale po jednom...jsem myslela, že jsi se s tím piplala po jednom 😉

kuna
25. aug 2013

před-včerejší šití, první přední díl s aplikací putoval do koše, jsem se na to nemohla dívat 😀 😀 . Já když našívám jen rovnostehem, tak je to takové ala "našila kus starého hadru". S tím obroubením mi to jde líp.

martulinecek
25. aug 2013

@kuna to ne,to bych na to neměla nervy,koupila jsem to za 40Kč,měly akci v obchodě,ješte mám jednu slunce,tak něco pro tu mladší,aby se zase nehádaly jako vždy 😀 😀

martulinecek
25. aug 2013

a moje ranní dílo,semiš-tepláčky do školky,těch není nikdy dost,že??? 😀 😀 😀

lilly2711
25. aug 2013

@misiatkob 🙂 neviem, ktoru myslis, uz dlho som nic nedavala.

zojec
25. aug 2013

@lilly2711 jeej ahoj, ako sa mate? davno si sa tu veru neukazala, minule som akurat na teba myslela...

@kuna, ty uz si riaden prebojnik v aplikaciach :D

sufik1
25. aug 2013

@kuna no opice úžasný 😵 ty tvoje apliakce jsou úža

já přidávám recyklo kojo trika. /plně jsme se do nich zamilovala, jsou super pohodlné, asi ty nejlepší co jsem vyzkoušela. A hlavně zpracuju ty miliony krátkých triček, ze kterých mi leze pupík. Takže zatím 3 kousky, ještě to vyplením na chatě ve skříni, kam jsem ty ejtý trika odvezla a bude tak dalších 5 kousků. odkaz na návod na blogu.

sufik1
25. aug 2013

holky od pondělí v Tchibu nepromokavé bundy a kalhoty pro děti

mooncaa
25. aug 2013

@sufik1 Na tento návod jsem nedávno koukala a nadchnul mě, tak super, že máš i dobré reference na nošení. Jen mě mrzí, že jsem hodně triček před necelým rokem vyhodila, ale něco doma je a ušít případně nové taky půjde. Už jsem probírala i noční košile a taky je recykluji na kojící.

animal
25. aug 2013

je tady někde @bulinka a @denimaty ???? nemám od vás žádné iniciály nemůžu vám objednat zboží

animal
25. aug 2013

@lilly2711 na tebe taky nemám iniciály - od května jsi u mě nenakupovala, tak tě nemám v adresáři

bulinka
25. aug 2013

prosím kde seženu molitan slabší než 1cm? Potřebuji ho do podložky do kočárku

kuna
25. aug 2013

@zojec @sufik1 díky za pochvaly 🙂

Sufi, jak to víš, co bude příští týden, kde to vidíš? Nebo máš papírovou brožuru? A ty trička jsou super!

sufik1
25. aug 2013

@kuna na Zličíně je pilotní prodejna, kde je všechno o měsíc dřív 😉 chcete nafotit katalog? Bundy byly hned po šití.... a šití bylo tenhle týden nebo teprv bude na prodejně??????? já mám vychytanou tu pilotní

martulinecek
25. aug 2013

@kuna jééééé ten mám taky po babičce,samozřejmě ošlejší 😉 😉

martulinecek
25. aug 2013

holky jdu si pro radu,co byste daly za obrázek na to triko?nic mě nnenapadá 😒 😒

sufik1
25. aug 2013

tak maj dětský nepromokavý, k tomu kalhoty, jedny do vel. 110, druhý typ i s odepínacím flísem od vel. 110, maj i softky a dámský a pánský taky - i nepromokavý a holinky

misiatkob
25. aug 2013

@misiatkob myslela som látku z ktorej je bunda s kapucou vel.92 asi softshel náhodou som na nu natrafila na nete neviem to presne najsť písala si že je z časopisu ottobre?

misiatkob
25. aug 2013

@lilly2711 myslela som látku z ktorej je bunda s kapucou vel.92 asi softshel náhodou som na nu natrafila na nete neviem to presne najsť písala si že je z časopisu ottobre?

lip72
25. aug 2013

@sufik1 tak ty dětské termobundy nevypadají špatně....máte některá s tou bundou zkušenost??

kuna
25. aug 2013

@martulinecek žirafu? Já teda aplikace dělám před sešitím, je to jednodušší

@sufik1 jo aha 🙂 Myslím, že šití bylo na www tento týden a na prodejnách příští. Ta softka vypadá dobře, ale doma se mi válí metry softshellu 🙂. Mrkla bych se pro sebe, ale zas mám strach, že v tom bude lítat každý...

jam3
25. aug 2013

@kuna
Tak koupit softku a vylepšit si ji aplikacemi a reflexkami. Tvoje aplikace jsou parádní.

zojec
25. aug 2013

trosku vam tu zaspamujem po dlhsom case 🙂 moje vcerajsie a dnesne dielo.. sila som darcek, ale b. chcela tiez a sestra oslavenkyne sa urcite tiez potesi 😀

zojec
25. aug 2013

strih som stiahla z netu, je to ottobre 🙂 sitie brnkacka, trosku prplacka s vystrihovanim, ale da sa :D este detail 😀 ktovie kedy zas nieco pridam 😅

petkasv
25. aug 2013

@zojec to je boží, nejdřív jsem myslela jak je to velký, ale je to nádherný 😵

zojec
25. aug 2013

@martulinecek to je pre chlapca, ci pre dievca? mne by sa tam celkom hodila zirafa, ak pre chlapca, tak nejake zlte auto 😀

olivka84
25. aug 2013

@martulinecek tiez tam na tom tricku vidim cosi do zlta alebo do zlata

olivka84
25. aug 2013

tiez poprosim o radu mam strihnutu suknu s rifloviny ale akosi latka nevidala no sukna je cela len hore je take clenene sedlo predny a zadny stredovy diel mam ale bocny nevysiel a teraz neviem mam kupit co najpodobnejsiu latku hrozi ze rovnaku nenajdem alebo dam uuplne nieco ine akoze to bol zamer riflovina je uplne tmavomodra tak som rozmyslala ze cosi kvetinkove do modra co vy na to?

lilly2711
25. aug 2013

@misiatkob 92-jka? kvietkovana, nie? to je bavlna s waterproof poterom, kupena v UK.

@zojec si zlata, dakujem, ze na nas myslis. Mame sa ...da sa povedat ze dobre. Uz sme viac nez dva tyzdne neboli v nemocnici 😀
Posledna hosp. bola zaciatkom augusta ☹ . Nellie schytala silny bakterialny zapal ocnych viecok smerujuci do zadnej casti hlavy a do dutin. Ocne viecka jej tak opuchli ako golfove lopticky, neotvorila ich vobec, horucky 40°C 7 dni. V nemocnici ani nezavahali a uz sme boli na izbe 😝 Zobrali jej krv, vytery a x vysetreni. Dostala Augmentin a na druhy den este k tomu dalsie ATB, lebo v nose mala inu bakteriu rezistentnu na Augmentin, tak jej dali este nejaky Fluxo...
a dalsie dvoje ATB v kvapkach do nosa. Lekarov hromada, lebo kazdy hrozil poskodenim zraku a zapalom mozgovych blan a pod. horormi. Nakoniec ATB zabrali, ale sposobili silne hnacky asi tak 12x denne a pliesen na zenskych organoch. Asi 10 dni sme sa trapili, kym dosla do stadia, ze jej nic nie je. Lekari skonstatovali, ze ma stale oslabenu imunitu z hromady krvnych transfuzii, co dostala pocas operacie srdca a ze ta krv proste este netvori protilatky, ci co.
Matej zacal chodit do skoly, co dalsi horor, kedze chudacisko este ani 5 nema 😀 taky soploš to je zamamičkovany 😀 😀 😀 Takze som nic nesila. Zacala som tri dni do zadu, len nemam fotky stiahnute do PC, ale chystam sa .
Musim dobehnut zameskane, od juna som nesila. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀

@animal pisem IP 🙂