Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@caramilla tyjo, Jasmínka je naráz tak velká...ty jsi si ji na tom táboře vymněnila, ne??? 😕 😕 😀 😀
@martulinecek jj, to jsou ty štrasové kamínky, co se s nima dělají ty nažehlovajdy, ale po jednom...jsem myslela, že jsi se s tím piplala po jednom 😉
@kuna to ne,to bych na to neměla nervy,koupila jsem to za 40Kč,měly akci v obchodě,ješte mám jednu slunce,tak něco pro tu mladší,aby se zase nehádaly jako vždy 😀 😀
@kuna no opice úžasný 😵 ty tvoje apliakce jsou úža
já přidávám recyklo kojo trika. /plně jsme se do nich zamilovala, jsou super pohodlné, asi ty nejlepší co jsem vyzkoušela. A hlavně zpracuju ty miliony krátkých triček, ze kterých mi leze pupík. Takže zatím 3 kousky, ještě to vyplením na chatě ve skříni, kam jsem ty ejtý trika odvezla a bude tak dalších 5 kousků. odkaz na návod na blogu.
holky od pondělí v Tchibu nepromokavé bundy a kalhoty pro děti
@sufik1 Na tento návod jsem nedávno koukala a nadchnul mě, tak super, že máš i dobré reference na nošení. Jen mě mrzí, že jsem hodně triček před necelým rokem vyhodila, ale něco doma je a ušít případně nové taky půjde. Už jsem probírala i noční košile a taky je recykluji na kojící.
prosím kde seženu molitan slabší než 1cm? Potřebuji ho do podložky do kočárku
@kuna jééééé ten mám taky po babičce,samozřejmě ošlejší 😉 😉
@martulinecek žirafu? Já teda aplikace dělám před sešitím, je to jednodušší
@sufik1 jo aha 🙂 Myslím, že šití bylo na www tento týden a na prodejnách příští. Ta softka vypadá dobře, ale doma se mi válí metry softshellu 🙂. Mrkla bych se pro sebe, ale zas mám strach, že v tom bude lítat každý...
@martulinecek to je pre chlapca, ci pre dievca? mne by sa tam celkom hodila zirafa, ak pre chlapca, tak nejake zlte auto 😀
@martulinecek tiez tam na tom tricku vidim cosi do zlta alebo do zlata
tiez poprosim o radu mam strihnutu suknu s rifloviny ale akosi latka nevidala no sukna je cela len hore je take clenene sedlo predny a zadny stredovy diel mam ale bocny nevysiel a teraz neviem mam kupit co najpodobnejsiu latku hrozi ze rovnaku nenajdem alebo dam uuplne nieco ine akoze to bol zamer riflovina je uplne tmavomodra tak som rozmyslala ze cosi kvetinkove do modra co vy na to?
@misiatkob 92-jka? kvietkovana, nie? to je bavlna s waterproof poterom, kupena v UK.
@zojec si zlata, dakujem, ze na nas myslis. Mame sa ...da sa povedat ze dobre. Uz sme viac nez dva tyzdne neboli v nemocnici 😀
Posledna hosp. bola zaciatkom augusta ☹ . Nellie schytala silny bakterialny zapal ocnych viecok smerujuci do zadnej casti hlavy a do dutin. Ocne viecka jej tak opuchli ako golfove lopticky, neotvorila ich vobec, horucky 40°C 7 dni. V nemocnici ani nezavahali a uz sme boli na izbe 😝 Zobrali jej krv, vytery a x vysetreni. Dostala Augmentin a na druhy den este k tomu dalsie ATB, lebo v nose mala inu bakteriu rezistentnu na Augmentin, tak jej dali este nejaky Fluxo...
a dalsie dvoje ATB v kvapkach do nosa. Lekarov hromada, lebo kazdy hrozil poskodenim zraku a zapalom mozgovych blan a pod. horormi. Nakoniec ATB zabrali, ale sposobili silne hnacky asi tak 12x denne a pliesen na zenskych organoch. Asi 10 dni sme sa trapili, kym dosla do stadia, ze jej nic nie je. Lekari skonstatovali, ze ma stale oslabenu imunitu z hromady krvnych transfuzii, co dostala pocas operacie srdca a ze ta krv proste este netvori protilatky, ci co.
Matej zacal chodit do skoly, co dalsi horor, kedze chudacisko este ani 5 nema 😀 taky soploš to je zamamičkovany 😀 😀 😀 Takze som nic nesila. Zacala som tri dni do zadu, len nemam fotky stiahnute do PC, ale chystam sa .
Musim dobehnut zameskane, od juna som nesila. 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
@animal pisem IP 🙂

@caramilla děkuji ale je to malinko křivý,není to tam moc vidět ale je.