icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mamata
26. aug 2013

@palosek kupodivu syn byl vděčný za to, že jsem mu ušila dlouhé tričko na snowboard, ptž tak dlouhé nikde nesehnal (má ho ke kolenům), akorát to má jednu chybu, je prostě bavlněné a není skrz něj vidět 😀 😀 😀 , takže se dá nosit jen v chladnějším období, ale jinak je spokojený

palosek
26. aug 2013

@mamata ...takže vlastně dobrý.... 😉

mamata
26. aug 2013

@palosek no na to že je ještě vybíravější než manžel, tak dobrý 😀

denimaty
26. aug 2013

@palosek Tak s tou zkouškou materiálu je to u nás úplně stejné. Někdy si stěžuje, že ho kouše i 100% bavlna. Fakt to nechápu. Cedulky musí pryč hned, nejraději by je trhal i v obchodě, když si to jen zkouší. 😀 A někdy mu vadí i švy.

palosek
26. aug 2013

@denimaty 😀 😀 jéé, to jsem ráda, že to není jen u nás....s cedulkama to má stejně i prostřední dcera ...tak ji všechno kouše 😅 😅 😅

lip72
26. aug 2013

Tak tady vložím mé dílo za poslední týden, vše je recyklace po starším synovi, tetě, dědovi a mě, jen oranžové pruhované tričko není .-) Jsem unešená s jedněch ryflí a jedny mikiny, musím se pochválit, myslím, že se mi povedly 😀 jinak aspoň trošku pár připravených věcí do školky. Jen nevím, jestly ta červená mikina není na kluka moc červená....zkoušela jsem našít zelené pruhy, na fotce bypadá hodně křiklavě, ale je světlejší....

jarka_ch
26. aug 2013

Ahojte sikulky.Vie mi niekto poradit kde by som nasla nejaky navod,pripadne aj strih na penazenku s viac priehradkami?Dakujem

palosek
27. aug 2013

@lip72 paráda. Super využití starších věcí. Mě se recyklo moc líbí 😉 A ta červená mikča se pro kluka hodí. Proč ne? Naši chlapi (muž, táta, brácha i švagr) si všichni koupili červené košile (recese), a když je nějaká větší rod. akce, tak ji berou všichni 😀 😀 😀 😀 teda, mimo pohřbu 😝 😅 😅 😅 😅

a_lexa
27. aug 2013

@denimaty kalhoty jsou perfektní. 😵 se nedivím, že je manžel nadšen. Z jakého materiálu jsi šila?

lenasss
27. aug 2013

Holky prosím vás kde kupujete plastové obálky.Objednáváte na netu nebo mají někde v papírnictví nebo na poště?

crawler
27. aug 2013

@lip72 všechno je moc pěkný! jinak červená kluka je úplně v pohodě😉koneckonců původně to byla mužská barva 😉
@denimaty a co je to prosím tě za látku? můj muž je taky náročný, v dosahu nemám žádný obchod s látkama, kde by si je mohl osahat a nevím, co mu koupit za látku, aby to bylo pevné a byly z toho slušné kalhoty i do práce.. 😅

crawler
27. aug 2013

@lenasss já na aukru i s rozpočítaným poštovným vychází jedna pod 5kč zatímco na poště jsem za ni dala skoro 12kč!

lenasss
27. aug 2013

@crawler Tak já se kouknu po netu a velikost jakou potřebuješ nejčastěji 🙂

soso
27. aug 2013

Ahojte sikovne maminky🙂

rada by som sa k Vam pridala, pozeravam si Vase uzasne vecicky. Trufla som si uz aj ja po dlhom odhodlavani na nejake vytvory z upletov (este musim nafotit) a rada by som si zaobstarala aj overlock. Momentalne sa neviem rozhodnut medze Brother 3034D (na vrele odporucanie viacerych tu), pripadne jeho novsiu verziu 4234D a este mam vybrany Pffaf Hobbylock 2.0...ktory odporucate? Ma tu niektora aj ten Pffaf?

Za vsetky Vase cenne nazory vopred dakujem a pekny den🙂

crawler
27. aug 2013

@lenasss tak záleží, co chceš posílat ty - já když poslím jen pulky, tak mi stačí S, teď když budu posílat tu soupravu antracit na stavbě, tak budu potřebovat L - kupuji vždy S,M,L (S a M mizí nejvíc)

crawler
27. aug 2013

@soso já mám ten brother 3034D a jsem absolutně spokojená - ani jsem ještě nevyužila ty přiložené patky na slepý steh a ještě cosi..

papajka7
27. aug 2013

@petkasv akou ihlou si sila,skus dat 100 ihlu a malo by ti to potom pekne viazat 😉

diapozitiv01
27. aug 2013

@soso
Vitaj, no konecne 🙂)
Ja mam baby lock tak ti moc nepomozem.
Tesim sa na fotecky 🙂

ellysa
27. aug 2013

baby čím by som mohla spevniť šilt na čiapke?

bordino
27. aug 2013

memáte někdo královsky modrý softshell? Stačil by metr, nebo typ, kde koupit, batani nemá... díky

mooncaa
27. aug 2013

@soso Ten Pffaf jsem měla asi rok půjčený a pak si koupila Brother 1034 a ten Brother mi přijde lepší. Snadnější navékání spodní nitě, lepší vypínání nože a jednoduché ovládání nastavení všeho. Šijou oba dobře jen ten Brother mi přišel uživatelsky příjemnější.

petkasv
27. aug 2013

@papajka7 děkuju, měla jsem 110 😖

bordino
27. aug 2013

@petkasv díky

lenasss
27. aug 2013

Holky mám ještě jeden dotaz.Kdo jste šily z laminované bavlny,vydrží praní? I časté? Nebo jen občas? @bordino ty jsi myslím šila že? A neměla bys kousek na poslání jako vzorek? U nás v metráži to nevedou 😒

lenasss
27. aug 2013

@bordino já mám,jen nevím kolik podívám se odpoledne a napíšu. 🙂

petkasv
27. aug 2013

@lenasss Leni mám tu nějaký MMF kytky ale nevim jestli je to přímo MMF je to jeden čtverec na plínu, klidně ti to pošlu, ráda se toho zbavím, stejně bych nevěděla co s tím, ale je to teda holčičí vzor

ucitelka70
27. aug 2013

@soso ahoj, pekne vítame.... väčšina máme brother... ja mám napr. 4234, ale úplne stačí 3234, ja mám navyše led lampu a navliekač horných nití, ale priznám sa, veľmi to nevyužívam....

anastazieb
27. aug 2013

@lenasss já jsem kupovala plastové obálky na obalinda.cz, 1Kč za kus, mají u nás blízko prodejnu 😉

ucitelka70
27. aug 2013

@ellysa na daktorom blogu som našla šilt z krabicového džúsu... alebo ako myslíš spevniť? okolo hlavičky? tam nejakú keprovú pásku