Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@ soso a rozdíl mezi 3034 a 1034 je mistička na ořezky a já jsem zatím za těch 10 měsíců nic neořezávala
@ucitelka70 chcem robiť nie bekovku ale takú úpletovú čapicu so šiltíkom, aby to bolo prateľné , rozmýšľam, že to vystužím buď látkou pevnejšou, alebo nažehľovacím vliselinom, len som si nie istá, či to bude stačiť, ale vyskúšam, chcem aby sa to dalo prať.
a baby dnes mi prišla kráčajúca patka, nakoniec origo brother, len som sklamaná, že sa to tam celkom pracne nasadzuje, musím použiť šrobovák, tak sa chcem spýtať keď ju máte na stroji tak ju často prehadzujete? respektíve, čo sa s ňou šije zle alebo nedá vôbec šiť?
@ellysa Ja s kráčajúcou prešívam úplety zhora, čiže dosť často ju používam, tkané látky šijem s normálnou patkou. To nasadzovanie si nacvičíš, ja už to mám raz-dva. Tiež mám origoš brother a cca po roku mi prestala dobre podávať, tak mm ju rozmontoval a zistil, že je tam v takej hriadelke vydraná ryha, kvôli ktorej už dobre nepritláčala látku. Tak tú hriadelku otočil a patka funguje ako nová. Teraz som zvedavá, či sa do roka urobí ryha aj na druhej strane, to ju môžem celú vyhodiť, lebo hriadelky ako náhradný diel nepredávajú ☹ Tým chcem povedať, že ani originál ti nezaručí, že dlho vydrží ☹ To som ťa teraz potešila, čo? 😕
@mamata to je ale chyba, nůž tam má své místo a to důležité, bez nože by se prakticky nemělo šít na OL, zdůrazňoval mi to opravář, já ho vypínám jen minimálně a to třeba jako jsou různé oblouky apod, ale vypínat se prostě nemá, nůž má být neustále zapnutý, jelikož se ti pod chapač může dostat velké množství látky a pak celá oprava OL stojí skoro stejně jako nový, nepřeháním, ale je to masakr, takže si ho zapni 😉
Ahojte, všetky máte môj obdiv, ste veľmi šikovné 🙂 . Chcela by som viacej šiť, hlavne pre syna, a preto si chcem dokúpiť k môjmu šijaciemu stroju kráčajúcu patku, zipsovú patku a dvojihlu. Problém je, že mám starý stroj kúpený pred pár rokmi od opravára a neviem, podľa čoho mám kupovať patky a dvojihlu, aby mi to pasovalo. Potrebujem pri dvojihle nejakú špeciálnu patku, alebo mi stačí základná? Stroj je Privilleg z Quelle.
A ešte sa chcem spýtať, či sú strihy na body a tričká bez zapínania z Ottobre OK aj pri menších číslach, resp. či sa to dá prevliecť cez hlavu? Alebo tam mám dať radšej nejaké zapínanie? Chcela by som šiť z Wendy. Vopred vďaka.
@katkacagy dvojihla sa nasadzuje jednoducho ako klasická ihla, nič naviac nepotrebuješ. Kráčajúcu mám už druhú, bez nej takmer vôbec nešijem, je to najlepšia vychytávka, hlavne pri úpletoch. Niektorým babám nesedeli, ale neviem aké má prichytenie ihly Privileg, lebo tam sa musí tá páčka oprieť. Niekto tu kedysi hádzal odkaz na youtube ako sa nasadzuje.
Oporúčam Ti kupiť si viac dvojihiel, hlavne ak by niekto robil hromádku z VTC alebo Stoklasy, lebo v galanterke som kupila v núdzi najvyššej takmer za dvojnásobnú cenu. Hlavne BACHA aby si si ju nezlomila o pätku - ked som zabudla cikcak prehodiť na rovný, tak som si takto pár odfajčila 😠 😠 😠
Dakujem Vam za prijatie a Vasee rady🙂 snad zajtra si pojdem OL vyzdvihnut, dufam, ze ho budu mat v BA skladom...to zistim rano...a na 99% som si vybrala B 3034D🙂
este sa chcem spytat, ze ktore patky budem nevyhnutne potrebovat? rozmyslam nad rasiacou a tu na nasivanie gumy...este nieco bezne pouzivate?
a pridam svoje prve 2 vytvory, uz ostatne by som najradsej na OL v kombinacii s rovnostehom🙂) latok mam uz nascreckovanych az-az🙂)

baby, mám na vás šicí otázku, šel by nažabičkovat riflový úplat od wendy??
http://www.produktservis.cz/katalog/sport-tex/j...