icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mooncaa
22. sep 2011

@animal Díky, v normální galanterce u nás nic nemají. Koukala jsem, že VTC není pro maloobchod. Nějak jsem u nich nenašla ceny. Na kolik to od nich vyšlo, ať mám srovnání jaká je velkoobchodní cena.
Ještě někdo prodává na MMB za 20 Kč/m.
http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=39336664

baarca
22. sep 2011

@terezita Jj, mám pro Tebe balík beránka 😉

terezita
22. sep 2011

@baarca parada, dekuju! ja totiz zapomnela, co jsem tam mela.. 😀 😀

baarca
22. sep 2011

@mooncaa Z VTC vyšel metr na 10 kč.

animal
22. sep 2011

konečně jsem taky dodělala rozešité podzimní/zimní zateplené kalhoty a mikinu

animal
22. sep 2011

a taky po 100letech na modelovi Omlouvám se za neotočené fotky 🙂

terezita
22. sep 2011

@animal juuu!!! 😵 ta mikina je paradni!

animal
22. sep 2011

softka i tahle mikča je ten tvůj farbenmix střih. On to má k zeleným manšestrákům. Sice zelenou teplákovinu mám, ale ty odstíny zelené by se už moc tloukly. Tato mikča je taky podle toho střihu.

caramilla
22. sep 2011

@animal TY BRĎO, TY JEDEŠ!!! Si se vzpamatovala z hromadky softshellu a najednou máš volnýho času, co? 😀 Nádhera, fakt ty autíčkový, úža. Hlavně ten střih kalhot, krása!

@terezita No comment 😉 Bomba. Takhle zkombinovat barvy a vzory to bych já nikdy neuměla. Já jsem málo odvážná... Fakt super, asi si od tebe nechám něco ušít 😉

@sussanah Díky moc za názor a zkušenost! Zatím švagrová dlouho na mobil nereaguje, tak nevím, jak se jí dnes daří kojit a jak to tam vůbec vypadá, jak nemám zprávy, tak zase začínám být nervní...

nika
22. sep 2011

tyjo krásné věci holky, kam se hrabu já jen stihla recy kuklu z bavlněného trika, foto až se dítě probere, spíše teď šiju recy věci.

ad paspulku budu taky muset koupit spíše mne štve že potřebuji vodotěsné zipy a v VTC je maj, ach jo.

nika
22. sep 2011

@animal ten střih je prosím tě co? ottobe? nebo jen tak z hlavy

animal
22. sep 2011

@caramilla ty zelené už mám dávno, hnedka po hromadce a ty tmyvé jsem měla rozešité a došila až teď a mikinu taktéž. Teď bude zase zdržovačka s pečením narozeninového dortu pro Marečka, takže nevím, kdy došiju bundu. Mám nastříhané jedno bóďo, další střihnu až mi uschne látka a dále mě čekají kalhoty pro manžu ze softu, tri pro mě..... no nevím co dřív. ještě příjde mylly 🙂

animal
22. sep 2011

@nika mikča je z farbenmixu-pokaždé ji různě upravuju (obkresleno o terky) a kalhoty jsou v podstatě vlastní střih. Pokud ti jde o ten zadní díl, tak vem klasický střih, který chceš a kus od vrchu do jakéhokoliv tvaru to ustřihni a ten ustřižený kus látky nahraď jinou látkou, nebo to přiší zpět s tím, že to bude prošité tak jako třeba u riflí to sedlo.

nika
22. sep 2011

@animal nejsi jedinná kro ho tak má, proto jsem se ptala, jasně to jde i u těch bund udělat jinou barvu od podpaží a tak.
no krásnéééé věci 🙂 moc a ty autíčka

terezita
22. sep 2011

@caramilla ty jsi prdlon 😀 😀 😀
@animal tu mikcu tu uz mam taky obkreslenou ve vetsi velikosti, jen se do toho pustit..

caramilla
22. sep 2011

@terezita To se jen ukazuje, že se mi trochu vrací barva 😉

@animal Jo, tak já, když něco rozešiju, tak to zůstane rozešitý až do konce věků, Jsem na tom jako @terezita, prostě střihnu a musí to být na jeden zátah🙂

caramilla
22. sep 2011

@1riki Tak průzkum:
Na tělo fusaku potřebuješ čtverec 100 x 100 cm, kterému dolů všiješ na šířku pruh 100 cm x 30 cm omyvatelné látky. Doprostřed čtverce dolu našiješ kapsu (emitex to má 2 vrstvy flízu - není tam nic omyvatelného, protože když tam je mimi s botičkama, tak se to přehne buď ven a nebo přes fusak, kde je ze stran ten šusťák.
Stačí to takto?🙂

caramilla
22. sep 2011

Tak dnešní rychlovka - rychloprďi s ovečkou z biobavlněného beránka. Tímto dělám reklamu na MTX - úža úža úža matroš! Úplně jsem si ho zamilovala, je mazlicí, krásně vypadá, moc se to po vyprášení netřepí - super na tělíčko i na blbosti typu aplikace. Má absolutně jisté místo v mém skladě 😉 Ovečky sú boží! Mám ještě v hlavě s nima jeden ujetej nápad, ale ten se mi sem nevešel 😀

Fotka je totálbrutál výcvak ve tmě bez blesku (ten nesnáším a nepoužívám, na červenou už vůbec ne), vysoké iso, no prostě fuj, ale nesmí být den, kdy sem jako nic nedám! ÚÁ. Dneska je to teda brutální konkurence, tohle tu vypadá jak kus hadru (na bejka 😀 😀 😀 )

Jo, není to vidět, ale zítra to nafotím - ovečka má odklápěcí plandací ucho😀

animal
22. sep 2011

@caramilla ta ovce je suprová, chci pak někdy fotku z blízka tohle musím s dovolením obšlehnout i pro nás 🙂

caramilla
22. sep 2011

@animal jj, zítra na denním světle vyfotím, ale jako ono to fakt nic není - jedno velký šišojd, jedno malý šišojd a našít ucho, vycikcakovat nahusto nohy a je to, chvilka to byla a zábava náramná 😉

crawler
22. sep 2011

@caramilla tak tu ovci žeru 😀 normálně si asi přidám víc berana v tabulce a našiju si podobnou ovci na záda na mikinu - bude mít plandací uši i ocas...no to bude haluz 😀 😀 😀

palosek
22. sep 2011

@caramilla ...takže máme přiobjednat i beránka??? 😀

palosek
22. sep 2011

@crawler csss...myslíme podobně??
😀

crawler
22. sep 2011

jinak jsem se ted mořila - podšívala jsem svoje nelaminovaný minky pulem a bylo to sado - minky mám s dlouhým chlupem, takže když jsem to šila z minky strany, tak patka ani nebyla v tom porostu vidět a když z druhé strany, tak se mi zase ta patka lepila na tu laminaci...no tfůůůj...zítra nacvakám patentky a pochlubím se, páč za tu námahu to stálo...škoda, že nemám holčičku, protože ta by v tom byla eňo ňuňo...Fanoušek v tom bude spíše jako 4%ní 😅 no prostě i přes tu nádheru to radši k doktorovi nebude 😀

crawler
22. sep 2011

@palosek 😀

1riki
22. sep 2011

@caramilla ak tomu dobre rozumiem tak tých 30cm omyv.ladky je myslených už v tom štvorci 100x100 čiže ostava 70 cm flisu smerom hore k hlave a ta kapsa opsahuje tiež omyv latku?

daisyr
22. sep 2011

@animal Bundička krásná, ty kapsy mě také tak včera napadly udělat, jen nebudu mít takové paspulky 😒
@crawler Ty ses rozjela 🙂 Ale máš to pěkně barevné
@terezita Jé, to je nádhera....že já nemám holčičku 😉
@mooncaa Já bych paspulku brala, nedělají reflexní? U nás v galanterce nemají ☹

daisyr
22. sep 2011

@animal Ta mikča je boží!! Jo a ta látka s kvítky je taky pěkná...
@caramilla Ovečka je super, taky jsem uvažovala, zda toho beránka opravdu vzít.... ale teď asi jo, jen kolik 😉

palosek
22. sep 2011

@crawler ...je to ten beránek...co už je v tabulce? Nebo to je ještě jiný? V tabulce je přírodní... 😨

animal
22. sep 2011

@palosek beránek je v přírodní variantě a v černé variantě. A ten co je v tabulce, to je ono.