icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

caramilla
28. aug 2013

@katkaela Ty už sem nic nedávej, mám totálně poslintanou klávesnici, já to pončo chci taky! 😀 😀 😀 😀

sinala
28. aug 2013

@mamata holky si pak oblíkaly mikiny dle potřeby, ale ve školce mívali teplo 🙂

arlette
28. aug 2013

přidávám dnešní a včerejší počiny - šatičky na příští rok (ty barvy jsouve skutečnosti mnohem jasnější) z vyhrabaných odstřižků v MTX a rockerské svrchňáky pro naši Gabru. A ještě něco i když háčkování sem nepatří, ale je to taky moje snažení 😀

caramilla
28. aug 2013

@arlette no jo, nějakou podzimní čapku bych měla uháčkovat 😀

argo1
28. aug 2013

@jitu22 Gratuluju k princezně! Sluší jí to moc, a filmový úsměv brzy nacvičí - teď trénuje plíce 😉

macin73
28. aug 2013

@arlette to je krása!!! tunika a ty čepičky... 😵 můžu se zeptat, podle čeho jsi je háčkovala?

arlette
28. aug 2013

@macin73 háčkuju podle návodů na MMB 🙂 Jsou to moje první díla v životě, podle toho je zjevné, že návody jsou velice jednoduché a pochopitelné i pro jelito jako jsem já 😀

macin73
28. aug 2013

@arlette tak to jsi dobrá a šikovná 🙂... tak já tedy pohledám na MMB, díky

petkasv
29. aug 2013

@arlette no krásný já musim taky vzít háček do ruky, ani jedna nemá čepku, ostuda 😅 😅 😅

terezita
29. aug 2013

@arlette teda, skoda ze hackovat neumim (resp. se mi nechce.. 😅) ta posledni capka a ten motyl, ty by tu nasli uplatneni! 😵
@macin73 az najdes, podle ceho se to hackuje, dej prosim echo.. dekuju!! nekoho pak zaukoluju.. 😅

katkaela
29. aug 2013

@caramilla jejda, ďakujem, ta poslintaná klávesnica ma mrzí aj teší zároveň 😀
Motýlci boli pekný opruz, ale majú úspech aj u majitelky, takže budem v motýloch ešte pokračovať 😉

katkaela
29. aug 2013

@arlette nádherné čiapočky, motýle su tuším teraz in😉

omcamauta
29. aug 2013

@lenasss díky za odkaz na vaverika blog!

lenasss
29. aug 2013

@arlette super krásné čepice na to spodní se taky chystám strašně se mi líbí

crawler
29. aug 2013

tak já přispěju softkama na zakázku a pak jsem ještě vyšpatnila dříve ušité výrobky v akci (softshellka pro Fanouška, tunička a čelenka, paisly ginghamovka a všechny tučňáčí barvy v akci)...

ellysa
29. aug 2013

táto sedí presne, už mám strihnutú aj na segru

lenasss
29. aug 2013

@ellysa super,krásná já už se na ni taky chystám.Tě normálně zkopíruji 😀 😀 😀

ellysa
29. aug 2013

@lenasss aj ja som sa do nich zaľúbila 🙂

schnek
29. aug 2013

Čau. Ne půjčily byste mi, kdo mate, střih na mikinu Danai?

lenasss
29. aug 2013

@ellysa a prosím tě co jsi dala do kšiltu? já dnes sehnala jen vlizelín tak douřám že bude stačit

ellysa
29. aug 2013

@lenasss ja som do tej prvej dala kord dve vrstvy a do tejto druhej dve vrstvy ikea látky -tá hrubšia bavlna, drží pekne, uvidíme čo to urobí po praní

ellysa
29. aug 2013

@crawler nádherné ako vždy, tie zelené časti na softky nejak všívaš? alebo len našiješ navrch? ešte otázka na tie prechodky, keď chcem dať dole ndo softiek gumku mi treba nejaké špeci kliešte? mám vario od prym doma

kamishek
29. aug 2013

@ellysa ty vario prym jsou na průchodky supr, dělám je už jenom s něma 🙂

ellysa
29. aug 2013

@kamishek super

macin73
29. aug 2013

FM bude mít nové střihy... ta vestička vypadá dobře 😝 http://www.farbenmix.de/de/vorschau-3.html

martulinecek
29. aug 2013

@ellysa krásná čepka,kde jsi vzala střih,chci taky holkám ušit dík

jam3
29. aug 2013

@schnek
Jakou velikost chceš?Můžu ti vytáhnout střih a poslat poštou.

lenasss
29. aug 2013

ještě dvoje boxerky na přání

lenasss
29. aug 2013

@ellysa a ještě mi prosím poraď.Nenašla jsem střih na kšilt a když si vytisknu ty dvě stránky tak dohromady to je strašně velké nebo se mi to jen zdá 😅

denimaty
29. aug 2013

@lenasss Trenkoslipy jsou super! Máš ten přední střední díl zdvojený?