icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

mamata
28. aug 2013

@palosek musím doplňovat průběžně, rozpočet je hodně omezený 😎

mamata
28. aug 2013

naštěstí už rodina nekupuje Evě oblečení
zapomněla jsem na šaty

jitu22
28. aug 2013

@palosek už mám objednanou fialovou zoo, ta je taková hezky miminkovská/ pyžamová.

sinala
28. aug 2013

@mamata trička super, jen ten dlouhý rukáv se mi zdá nepraktický 🙂

mahafi
28. aug 2013

nestíhám dočítat, jen letmo kouknout na výtvory, ale i tak mi jich dost uteklo ☹, snad si to ještě doprohlídnu 🙂.
Přidávám 1.narozeninovou mikču pro madlenku z elastické teplákoviny od @animal (a rvu si vlasy, že jsem vzala jen tuhle barvu ☹, je skvělá!), poprvý jsem zkoušela lemovat proužkem na čtvrtiny a poprvý našívat aplikaci.. snad to vydrží i praní.. 😕 , 2. triko taky pro m. a 3. sukni pro mě, ale na tý fotce je vidět hodně zle ☹, ale je fajn 🙂. a koukám, že se přeházelo pořadí fotek.. 😒

mamata
28. aug 2013

@sinala my s tím naštěstí problém nemáme, nešpiní se ani při malování, takže jedno tričko nosí v pohodě celý týden

mamata
28. aug 2013

@sinala a pak je strašně zmrzlá, nevím co by jinak nosila

katka82
28. aug 2013

@ellysa děkuujůůůů

petkasv
28. aug 2013

@jitu22 tak to jo, ať je kýla brzy pryč 😉

palosek
28. aug 2013

@sinala
@mamata 😀 já taky radila do školky trika s krátkým rukávem, ale když se ochladilo, tak se mi je moc sit nechce 😀 😀 . Spíš to vypadá na ten dlouhý rukáv. 😀

katka82
28. aug 2013

@mamata ty šatičky jsou fakt rozkošný 😵 😵

mamata
28. aug 2013

@katka82 díky, látka je od morly z mmb, má ji i v modrém provedení

mamata
28. aug 2013

@palosek to věřím, Eva stihla ještě všechny unosit a tady zas taková zima není, zatím stačí mikina a triko s krátkým rukávem do školky

katka82
28. aug 2013

@mamata jj u morly taky sem tam nakupuju 😎 fakt krásný i super střih 😵
aji modrý říkáš???? 😕 😅 😀 😀 😀

mamata
28. aug 2013

@katka82 http://www.mimibazar.cz/foto.php?id=66679257&tab=5
střih je obyčejné tričko, přestřižené, nastavené wendy patentem ze ŠD a spodek je 1,5 šíře trička...

arlette
28. aug 2013

@katkaela to je nádhera! tričko i bunda a modelka je taky kočka 😉

arlette
28. aug 2013

@katkaela a ta beruška, no to je fantazie! 🙂

katkaela
28. aug 2013

@petkasv dík🙂 mne sa stále zdá, že je to moje malé miminko a ona už za 2 mesiace bude mať rok 😕

petkasv
28. aug 2013

@katkaela jj u nás to bude stejné 🙂 za dva a půl měsíce rok, je to hrozný 😀

katkaela
28. aug 2013

@palosek ja si už tiež robím strihy sama, obkreslím nejaké triko a to upravujem na milion sposobov 🙂

jarka_ch
28. aug 2013

Ahoj maminy.Neviete mi poradit kde by som zohnala strih na penazenku?Nemate niektora prosim?Moze byt aj plateny.Dakujem.
🙂

katkaela
28. aug 2013

@arlette ďakujem 🙂

katka82
28. aug 2013

@mamata pokušitelko 😀 😀 jak víš že miluju puntíky(a taky proužky 😎 ) 😀 😀

diapozitiv01
28. aug 2013

baby nemate nahodou niektora link na tutorial podobny tejto tasticke?
Chcel by som drahemu nieco spichnut ku sviatku, aby sa do toho vosla penazenka a big telefon. Dakujem

diapozitiv01
28. aug 2013

baby nemate nahodou niektora link na tutorial podobny tejto tasticke?
Chcel by som drahemu nieco spichnut ku sviatku, aby sa do toho vosla penazenka a big telefon. Dakujem
http://www.craftsy.com/user/814093/pattern-stor...

mamata
28. aug 2013

@katka82 to opravdu nevím 😀 😀 😀

jarka_ch
28. aug 2013

@mia___ dakujem 🙂

caramilla
28. aug 2013

@katkaela Ta tunička je absolutní bomba!!! Hned bych si ji koupila 😵
@lenasss Ty ses rozjela 😀 Hezké to máš 😎