Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@crawler já vypotřebuju vždycky všechny patentky, jeden sáček ( 20 ks) mám na 2 pleny ( jak kdy), na té druhé dávám patentky naopak, tak abych je využila. Jen nevím, zda když se šije na zakázku se to tak dává 🙂 . A já těch patentek mám méně než např. na anavách. Na uších nekřížím ( nikdy nebylo potřeba, jen já měla velké mimi 😀 ) a mám jen 2 páry 🙂
prišiel mi práve hotfix z Tchibo, v návode je napísané, že sa používa na textílie s vysokým podielom bavlny, takže na úplet to nepôjde 😒 ? chcela som malej nejaké oblečko prizdobiť. máte skúsenosť?
Ahojte žienky, ani nestiham citat - snad to cez skolsky rok dobehnem, ked dcera pojde do skolky 😀 ale prisla som opet do radu - dostala som za ulohu usit do skolky taketo nieco: http://predskolak.eu/vreckare/333-vreckar-6-vre... chcu to dat na kryt radiatora cize s upevnenim hore na viacerych miestach nie je problem. moja otazka: ako to vystuzit aby to drzalo tvar (na dlzku to ma byt az cca 2 m) a ma to sluzit na pracovne zosity A4 - cize plne obsadene to bude vcelku tazke. rozmyslala som dat hlavnu cast na zips a vsunut tam hruby molitan (aspon 1,5cm) ale tym ze by to nebolo presite cez obe vrstvy asi by sa to vyduvalo a aj tie vrecka by sa mohli vytrhnut a presivat molitan si netrufam - kedze to bude velke (alebo spravit 2 mensie??) alebo vystuzit nejakou pevnou vystuzou? akou?? velka vdaka za nazory, rady a pripomienky 🙂 🙂 🙂
Neteř jde v pondělí do 1.třýdy a chtěla jsem jí dát dáreček a napadl mě tokový praktický a díky @petkasv za laminovanou bavlnu.Děkuji děkuji děkuji.Větší pojme i dva rohlíky nebo cel krajíc chleba a menší je na pulku chleba a nebo i loupák se vejde.Je to omyvatelné a ještě to může po rozložení použít jako ubrousek. 😀Fotky jsou nic moc to se omlouvám,ale spěchám.Musím uklidit,ve čtyři mi přijedou synovci na víkend 😝 To bude hlídáníčko 😝
@katkuz mňa ešte napadlo, že pokiaľ si s tým zakryjú radiátor, nebude to ideálne umiestnenie.
Ja by som urobila dva menšie, dovnútra s vatelínom, radšej hore pripevnenie na viacerých miestach, možno i na strany. A prešívala skrz, ako končia vrecká snáď aj s nejakým podložením. Ale prax s takýmto komunitným nemám. U nás doma to funguje takto.
@behulka vdaka za nazor 🙂 tiez mi napadlo ze zakryt radiator nie je ideal, ale v podstate to inde nie je kde umiestnit. ale zakryl by sa len jeden (prip. polovica druheho) radiatora pri dverach takze to nebude chybat, lebo okna maju z dvoch protilahlych stran a tych radiatorov je tam dost 🙂
toho vatelinu sa trochu bojim - nesije (aspon mne 😝 ) sa to najlepsie - bojim sa ze to nebude mat pekny tvar, ale vdaka - uvidim co napisu dalsie baby a rozhodnem sa 🙂 a snad sa budem moct aj pochvalit 🙂
@petitlulu a kupuješ je přímo v číně nebo na šd? na šd samostatně prodávají bílé, ale jiné barvy ne - ptala jsem se. v číně by se třeba dalo domluvit jen na samičkách zkus to...já zatím nenakupuju mimo EU, co jsem plátce, páč jsem ještě neměla čas zjistit, jak je to s balíkem obchodní povahy 😝 jinak bych mohla koupit já (vyplatilo by se Ti to, pokud má čína vyšší dph jak my)
@katka82 😅 no tak nechtěla jsem to psát, ale právě ta druhá, co má patentky naopak je ta od tebe (minky opičáci) - z dob, kdy jsem ještě nevěděla, co je šicí stroj😀 plenku používám doteď, ale zapínat jde prostě blbě - zlobí tam asi 3 patentky už od začátku od Fanouška, ale nepotřebovala jsem to řešit - plenka jako taková suprová a Fanouškovi jsem to zapínala prostě tak, že ty špatné jsem přeskakovala😉 když už jsem začala sama šít, tak jsem to zkusila taky nacvakat opačně (myslela jsem si, že jsi třeba těch pár málo zamáčkla), ale mě ta moje zlobí taky, tak jsem usoudila, že to prostě není vhodný dávat opačně... 😅
Zdravím! Rovnosteh stávkuje, tak se pomalinku učím hezky šít na overlocku. Takže moje overlockové prvotiny:
Turecké gatě, střih Acrobatics - Ottobre 1/2011
Top pro mě, střih od oka podle http://www.makeit-loveit.com/2012/02/make-a-sim...
Tričko, střih od oka - přední/zadní díl je napůl, protože se na jeden prostřih z dadky vejde jen tři čtvrtě trika 🙂

@ellysa spíš jsem přidávala moc na švy kdyby náhodou a potom z toho je taková veliká 😀 😀