icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

martulinecek
30. aug 2013

@jitu22 ježíííííííííš to je nádhera!!!ta poslední fotka je užasná

petkasv
30. aug 2013

@jitu22 malá je krásná 😵

caramilla
30. aug 2013

@jitu22 Vidím, že si modelínu pořádně užíváš 😀 Sluší jí to 😵

katka82
30. aug 2013

@crawler aha 😕 no tak to jsem ráda že jsi to napsala 😉 🙂 tak si na to dám pozor a budu se ptát 😉 ale u těch co mam doma jsem nikdy žádnej rozdíl nepozorovala 🙂
@petkasv jééé to je krááásná panenka 😵 😵
@martulinecek paráda 😵 šikulka 😉
@jitu22 modelína úžasná a rozkošná 😵 😵 😵
@elentari super trička 😉

crawler
30. aug 2013

@jitu22 no to je nádhera 😵😵😵
@elentari skvělý😵

daisyr
30. aug 2013

@jitu22 krásná princeznička
@lenasss pěkný nápad
@crawler @petitlulu s patentky to dělám jako @sinala a nepřijde mi, že by pak to šlo hůře rozepínat, naopak se teď spíše kloním k tomu druhému způsobu, protože, když je dítko větší, tak ho to neotačuje 😉

zuzu_epona
30. aug 2013

Moje najnovšie výtvory - ochranné návleky na Manducu. Síce veľmi jednoduché na ušitie, ale páčia sa mi 🙂 Budú pre mamičky v materskom centre, ktoré nosia svoje bábätká. Len mi asi bude za nimi ľúto - človek to najprv vymýšľa, potom šije, perie, žehlí, fotí, sťahuje z foťáka, zdieľa, balí a nakoniec to pôjde preč 😒

ucitelka70
30. aug 2013

@jitu22 prekrásna, krajšia ako bábika, a veľmi jej pristane oblečko.....

jieff
30. aug 2013

@zuzu_epona pamatuju se jak jsem podobně jako ty byla nadšená z ubrousků na prdýlky 😉 máš to moc hezký, jak ušitý tak nafocený. Chápu dobře, že jsou vzadu na sucháč? Jsem takový návleky ještě neiděla, to se dává tam kde se vyhrnují kalhoty? Nebo i přes chodidlo?

zuzu_epona
30. aug 2013

@jieff Niektoré sú na sucháč, niektoré na patentky. Navlieka sa to na popruhy, aby ich miminko neocucávalo - nemusí sa potom prať celý nosič, iba návleky.

sinala
30. aug 2013

@jitu22 ta je slaďoučká 🙂

sinala
30. aug 2013

@daisyr @palosek jsem ráda že s tím taky nemáte problém 🙂 🙂 🙂 , ode dneška jsem se na to zaměřila a zrovna jsem měla v ruce samé "správné"zapínání 🙂 🙂 🙂

jieff
30. aug 2013

@zuzu_epona to je vtipný, a já bych to navlekla na nohy!

crawler
30. aug 2013

@zuzu_epona máš to krásný a skvělá prezentace 😉

mooncaa
30. aug 2013

@jitu22 Krásná modelka a krásně nafoceno.

mooncaa
30. aug 2013

@sinala @daisyr @palosek Já taky mám patentky jednou tak a jednou obráceně a dosud jsem si nevšimla, že by jeden způsob šel hůř nebo líp. Asi se na to zaměřím, ale my máme jednu plenu za 3 dny, tak to půjde pomalu.

katka82
30. aug 2013

@zuzu_epona krááásnýýý 😵 😵
zrovna jsem dodělala tepláčky pro neteř 🙂 bude mít v pondělí svátek tak zítra hodím fotečku 😉 a pak jsem dělala dvoje tepláčky a jedno pýžo kamarádky malé do školky,ale si pro to přišla tak brzy že jsem to ani nestačila vyblejsknout 😅 takže se jako neflákáám 😉 😀 😀
@lenasss to je supráckej nápad 😵 jsi hlavička 😉 🙂

ucitelka70
30. aug 2013

baby, trochu inšpirácie... http://www.sewset.com/patterns/men

palosek
30. aug 2013

@katka82 tý jo, já šila včera pýžo D do školky...Ott, vel 110 . Trika této vel. má v pohodě.....pýžo...tak na 6 let 😀 😀 😀 Takže jsem si raději poměřila délky a ušila druhé 😀 😀 😀 Jestli takhle budu šít všechno...tak mám věci na pár let dopředu 😀 😀 😀
Jo a focení ani blog absolutně nestíhám.

palosek
30. aug 2013

@jitu22 😵 😵 😵 to je krása 😵 😵 😵 ta kytilátka se k Valentýnce krásně hodí...a ta kytky na čepičce...normálně slintám....ach, jak to rychle u nás uteklo ☹ 😀 😀 😀 😀

katka82
30. aug 2013

@palosek 😀 😀taky dobrý 😀 no naštěstí jsem dělala už ověřený a vyzkoušený střih 😉 😀 😀 ale u Ottobre téměř vždy prodlužuju střihy na trička 🙂 jinak jako jedny ty tepláčky pro Vendu mam taky asi až na přesrok 😅 😀 😀

katka82
30. aug 2013

Jooo a taky jakou jsem ještě včera dopo mezi vařením oběda spíchla 2 čepice 😀 ty už teda vyfocený jsou 😎

palosek
30. aug 2013

já ted sbírám odvahu na komplet bunda+kalhoty...na školkové procházky (v hlavě přebírám matroše a vzory). Ale vidím to na něco jednoduchého, vzhledem k časové tísni 😀 😀 😀 😀

bordino
30. aug 2013

holky koupila jsem si dnes svetr, složení merino vlna a ELITE. Netušíte, co to může být?

katka82
30. aug 2013

@palosek takový rychlovky jsou kolikrát nejlepší 😉
@bordino to teda netuším 😕 😕

jitu22
30. aug 2013

@crawler to je divný, já dávám patentky (ty do pasu) odjakživa opačně než máš Ty a nikdy jsem neměla žádný problém. Naopak mi to takhle přišlo pitomý, ti samečci na bocích, co už nejsou připnutí k bříšku, pak otlačují. Zkracovací dávám podle toho, co mi přebývá. Ty plonkové využívám u plínek na SZ na zkracování a na svrchňáky, tam se jich užije ještě víc.

@palosek mně se tenhle tisk strašně líbí a do teď si rvu vlasy, že jsem si ho vzala jen kousek. Už mám jen na jednu plínku 😒 No a látkové kytičky u nás asi ještě dlouho pobudou, je to úplně super technika. Už úplně vidím sponečky, ozdoby na trička...

jitu22
30. aug 2013

@bordino polyester

kusepa
30. aug 2013

Mám další dotaz, zatím jen zjišťovací a v hlavě si přemítám, jak jej uskutečnit 🙂 Jaký výplněk byste mi poradily do deky?

bordino
30. aug 2013

@jitu22 díky myslela jsem si to, jen mě to teda zarazilo. No z toho svetru je taky cítit víc, než vlna 😀 Ale bude z něj body, tak mi aspoň nebude líto, že to Jáša zasviní (co ten dneska předváděl s lžící a červenou čočkou.... 😀 )

bordino
30. aug 2013

@kusepa vatelín