icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

sinala
31. aug 2013

@martulinecek cca 8-10 cm

kuna
1. sep 2013

@martulinecek o 1/4, vyjde to cca tech 8-10cm, jak pise sinala.

katka82
1. sep 2013

@bulinka díky 🙂 střih je z Ottobre pak se ti kouknu na číslo 😉
@crawler 😀 😀 no já je hodně dávám 😉 ale většinou nejsou tolik vidět 😀 😀
@caramilla pěkné osušky 😵

snowwitch
1. sep 2013

Holky, kde kupujete kůži na capky? Máme jich teď velkou spotřebu, lezení v mokru a bahnu jim moc nesvědčí 😖

vicor
1. sep 2013

Ahoj, omlouvám se, ale nevím, koho se zeptat. Když budu chtít objednat z latka.cz, musím mít v bance (mbank) zadanou nějakou platbu do zahraničí, nebo to jde normálně poslat z běžného účtu? Moc děkuji, nevím si s tím rady.
Nechcete někdo 1x vyzkoušené střihy od FM Philippy a Hilde? Budu posílat obálku k Bordi, můžu zdarma přibalit.
Víťa

laeela
1. sep 2013

Leží mi tady metr bambusového českého flísu, nechcete někdo na plenky? Já se nakonec neodhodlala a děti už mám dávno odplenkované, než abych vymýšlela, co s tím alternativního, tak bych prodala dál, kupovala jsem metr za 380,-, dám za 350,- včetně pošty.
Pište IP.

macin73
1. sep 2013

Ahoj holky, tak po dlouhé době mám čím přispět. Je mi jasné, že v porovnání s tím, co tu chrlí jiné šikovné duše, je to prkotina nehodná pozornosti, ale vzhledem k mé momentální situaci je to malý zázrak, že jsem se ke stroji vůbec dostala... A taky jsem konečně vyzkoušela velurové nažehlovačky od bibu a v místním papírnictví koupenou raznici, a jsem nadšená z obojího. A majitelka též, hned je chtěla ráno obléct 😎

petitlulu
1. sep 2013

@crawler kupuju také v EU, ale ne na šd, tam to mají strašně předražené, no zkusím se domluvit

lilly2711
1. sep 2013

ahojte,
tak po tyzdni rotavirusoveho sialenstva som konecne stiahla foto do pocitaca. Aj to nie su nic moc, lebo som bola taka nervna, ze ani fotak ma nechcel pocuvat 😀 😀 😀 Od Matejovho zvracania sa postupne nakazili vsetci, aj ja a teda ludkovia, radsej by som rodila 😀 😀 😀 😀 😀 bolo mi hnusne zle, vyvratila som aj sliny, nie to tekutiny a bolesti celeho tela jak slak, tfuj, nikdy viac.
Fotky su poprehadzovane, takze len tak zbezne popis : Juliankina teplakova suprava
- cierne bambusove nohavice ( teplaky, nohavice na volny cas....da sa to nazvat rozne, proste nieco super pohodlne )
-Samkove bambusaky - su tam troje, kedze on je milovnik bambusu a mohol by nan robit reklamu, kedze ho nosi nonstop)
- na konci este teplakovka detaily, konecne som zasila zips ako sa ma...teda podla mojich predstav 😀 😀 😀 😀 😀

sinala
1. sep 2013

@macin73 já se ráda koukám na všechny výrobky a i za jednoduchými věcmi vidím tu práci a čas, který člověk musí někde najít 😉

a_lexa
1. sep 2013

@lilly2711 nádherné kousky 😵 a ten zip je tedy parááádní 😵 😵 .

palosek
1. sep 2013

@lilly2711 krása, zip.skvělý. hlavně,že už rotaviry prchly. 😉

macin73
1. sep 2013

@lilly2711 Já z Tebe nemůžu... taková nádhera!!! Tak hlavně ať už se vám všechny zdravotní patálie vyhýbají!!!!

kuna
1. sep 2013

@macin73 ty jsou krásný a po raznici se budu muset jít pídit, to vystřihování mě nebaví 🙂. Já myslela, že se dělají jen malinké.

@lilly2711 no tak zase nemám slov...to je úžasné, ty to vždycky tak krásně zkombinuješ 🙂

kuna
1. sep 2013

Pajci, pajci, pajcičky, máme nové věcičky 😀

daisyr
1. sep 2013

@macin73 vypadá to suprově, tyto barvy mám ráda
@lilly2711 nádhera jako vždy a ta mikča!

daisyr
1. sep 2013

@kuna to jsou krásná bodyčka, já nějak zatím nemám trpělivost a hlavně čas na ty aplikace, fakt jsou super

sinala
1. sep 2013

@kuna ta taky zvyšuješ laťku 🙂 🙂 🙂

sinala
1. sep 2013

@kuna mělo být ty místo ta 😉

petkasv
1. sep 2013

@lilly2711 krásné,ty barvičky,prostě úžasné
@macin73 v jednoduchosti je krása 😵
@kuna nádhera - ty proužky jak navazují, super 😵

macin73
1. sep 2013

@kuna ty aplikace jsou boží, taky bych se chtěla jednou dopracovat na Tvůj level...

jen včera jsem víc párala, než šila, a byla jsem z toho smutná... je mi jasné, že dokud nebudu šít častěji a různé věci, že se to nezmění, nemám tu potřebnou jistotu a lehkost, ale zatím fakt nevím, jak si ten čas a klid na šití vyšetřit... a taky prostě neskutečně bojuju s nastavením napětí nití jak u rovnostehu, tak u OL, a někdy si říkám, že jsem asi levá, nebo co, že to tak složitý snad nemůže být 😕

daisyr
1. sep 2013

@macin73 mám to podobné, dnes jsou kluci asi po měsíci na chvíli venku s taťkou, tak toho využívám a došívám pleny, které mi tu už 2 měsíce leží připravené (jsou jen 3) a pak prodlužuju kalhoty a dodělávám vršek a spodek teplák a mám to na 3 hodiny 😝 a to se mi to dnes moc netrhá ... chce to praxi

jieff
1. sep 2013

@kuna to jsou krásný pajcy! Ani jsem nepoznala čeho. Nejvíc se mi líbí ten pes, to body je nádherný. Do psa se asi pouštět nebudu ale tu barevnou kombinace trochu pajcnu 😉 někdy kdovíkdy...

mahafi
1. sep 2013

Zvítězila jsem konečně nad jedním megakostlivcem, softkou podle střihu Philippa z letního softu pro Madlenku, párala jsem to tolikrát, že to ani není možný, má to spoustu chyb.., ale i tak jí vezmu na milost a jsem ráda, že jsem jí pokořila 🙂 (je to má první bunda, takže spoustukrát "poprvé" 😀).

fionka1711
1. sep 2013

Zopar chutoviek... kapsovky vymyslene zakaznickou, biobavlna vonku, vnutri biely PUL, dotykova vrstva bambusovy uplet - bola to vyzva a celkom prplacka, ale vyzeraju, ze budu fajne 😀 a kravickove (alebo dalmatincove?) vrchne gace - sendvicovy PUL dovezeny z UK (nema gumenu stranu - PUL je vlisovany medzi dve vrstvy latky - je to super)

katka82
1. sep 2013

@macin73 gaťky super 😵 😵 ty by se mi taky líbili 😎
@lilly2711 jako vždy náááádhera 😵 😵 nemám slov 😲 vůbec nechápu jak to stíháš 😕
@mahafi bunda super,super,super 😵 😵 kdybys viděla mojí první 😅 😀 😀 šikula 😵
@kuna 😲 no ty jsou božíííííííí 😵 😵 já na ty aplikace nikdy neměla trpělivost tak je o to víc obdivuju 😅 😀 😀
@fionka1711 krááásnýýýý 😵 😵

mahafi
1. sep 2013

@katka82 díky 😅 , krásně se to poslouchá 🙂

mahafi
1. sep 2013

@kuna ty bodýčka jsou nádherný! ty aplikace jsou skvělý.. já jsem se zamilovala do toho ptakouše 😵

laeela
1. sep 2013

@fionka1711 plíny jsou fakt úžasný.

crawler
1. sep 2013

@lilly2711
@kuna holky, já z vás nemůžu - to je nádhera 😵