Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@martulinecek o 1/4, vyjde to cca tech 8-10cm, jak pise sinala.
Holky, kde kupujete kůži na capky? Máme jich teď velkou spotřebu, lezení v mokru a bahnu jim moc nesvědčí 😖
Ahoj, omlouvám se, ale nevím, koho se zeptat. Když budu chtít objednat z latka.cz, musím mít v bance (mbank) zadanou nějakou platbu do zahraničí, nebo to jde normálně poslat z běžného účtu? Moc děkuji, nevím si s tím rady.
Nechcete někdo 1x vyzkoušené střihy od FM Philippy a Hilde? Budu posílat obálku k Bordi, můžu zdarma přibalit.
Víťa
Leží mi tady metr bambusového českého flísu, nechcete někdo na plenky? Já se nakonec neodhodlala a děti už mám dávno odplenkované, než abych vymýšlela, co s tím alternativního, tak bych prodala dál, kupovala jsem metr za 380,-, dám za 350,- včetně pošty.
Pište IP.
Ahoj holky, tak po dlouhé době mám čím přispět. Je mi jasné, že v porovnání s tím, co tu chrlí jiné šikovné duše, je to prkotina nehodná pozornosti, ale vzhledem k mé momentální situaci je to malý zázrak, že jsem se ke stroji vůbec dostala... A taky jsem konečně vyzkoušela velurové nažehlovačky od bibu a v místním papírnictví koupenou raznici, a jsem nadšená z obojího. A majitelka též, hned je chtěla ráno obléct 😎
ahojte,
tak po tyzdni rotavirusoveho sialenstva som konecne stiahla foto do pocitaca. Aj to nie su nic moc, lebo som bola taka nervna, ze ani fotak ma nechcel pocuvat 😀 😀 😀 Od Matejovho zvracania sa postupne nakazili vsetci, aj ja a teda ludkovia, radsej by som rodila 😀 😀 😀 😀 😀 bolo mi hnusne zle, vyvratila som aj sliny, nie to tekutiny a bolesti celeho tela jak slak, tfuj, nikdy viac.
Fotky su poprehadzovane, takze len tak zbezne popis : Juliankina teplakova suprava
- cierne bambusove nohavice ( teplaky, nohavice na volny cas....da sa to nazvat rozne, proste nieco super pohodlne )
-Samkove bambusaky - su tam troje, kedze on je milovnik bambusu a mohol by nan robit reklamu, kedze ho nosi nonstop)
- na konci este teplakovka detaily, konecne som zasila zips ako sa ma...teda podla mojich predstav 😀 😀 😀 😀 😀
@kuna ty aplikace jsou boží, taky bych se chtěla jednou dopracovat na Tvůj level...
jen včera jsem víc párala, než šila, a byla jsem z toho smutná... je mi jasné, že dokud nebudu šít častěji a různé věci, že se to nezmění, nemám tu potřebnou jistotu a lehkost, ale zatím fakt nevím, jak si ten čas a klid na šití vyšetřit... a taky prostě neskutečně bojuju s nastavením napětí nití jak u rovnostehu, tak u OL, a někdy si říkám, že jsem asi levá, nebo co, že to tak složitý snad nemůže být 😕
@macin73 mám to podobné, dnes jsou kluci asi po měsíci na chvíli venku s taťkou, tak toho využívám a došívám pleny, které mi tu už 2 měsíce leží připravené (jsou jen 3) a pak prodlužuju kalhoty a dodělávám vršek a spodek teplák a mám to na 3 hodiny 😝 a to se mi to dnes moc netrhá ... chce to praxi
Zopar chutoviek... kapsovky vymyslene zakaznickou, biobavlna vonku, vnutri biely PUL, dotykova vrstva bambusovy uplet - bola to vyzva a celkom prplacka, ale vyzeraju, ze budu fajne 😀 a kravickove (alebo dalmatincove?) vrchne gace - sendvicovy PUL dovezeny z UK (nema gumenu stranu - PUL je vlisovany medzi dve vrstvy latky - je to super)
@macin73 gaťky super 😵 😵 ty by se mi taky líbili 😎
@lilly2711 jako vždy náááádhera 😵 😵 nemám slov 😲 vůbec nechápu jak to stíháš 😕
@mahafi bunda super,super,super 😵 😵 kdybys viděla mojí první 😅 😀 😀 šikula 😵
@kuna 😲 no ty jsou božíííííííí 😵 😵 já na ty aplikace nikdy neměla trpělivost tak je o to víc obdivuju 😅 😀 😀
@fionka1711 krááásnýýýý 😵 😵
@fionka1711 plíny jsou fakt úžasný.

@martulinecek cca 8-10 cm