Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?
Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.
To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...
Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!
@lillyzelvicka to je mtx z té první nebo druhé hromadky, co jsem dělala, takže dobře před rokem a půl...dlouho jsem přemýšlela, co z toho budea vzhledem k nevyzkoušenému střihu jsem šla do levné látky...
Hrabáním se v přebytcích jsem našla půl metru kalhotového softshellu. Je to lehký, podlepený fleecem, neprofoukne, prodyšnost 15.000, ale není voděodolný(snese jen takový to mrholení). Je to prostě do chladnějších a větrných dní. Barva černá. Šila jsem z toho běžecké kalhoty, muž si je chválí. Tohle už nevyužiji bo je to pro manžela málo 😀 Cena byla větší 450,- za metr. Nechám za 180,- i s poštou. Jo šíře 150cm.
Pak tu mám ještě sv. modrou a bílou lamu z MTX po metru za 60,-metr.
Naposled kabátovinu na elegantní kabát za 100,- m cena byla mnohem vyšší, ale jen mi to tu leží. Foto zašlu.
No a teď už naposledy- oblohově modrá teplákovina gramáž 260 v šíři 160 za 120,- (té mám hodně, zbylo z objednávky)
@medvidekponco Katko, ta kabátovina je jaké barvy??
@medvidekponco ja bych si vzala tu svetle modrou lamu a tu oblohove modrou teplakovinu si nedovedu vybavit, nemela bys na ni odkaz?
@mamata Černo-bílá, slabší, ale hřejivá.
@kuna Už je fuč.
@caramilla děkuji,taky mi daly dost zabrat 😝 první dílo bylo před rokem a to čepice co nikdy nikdo nenosil.Po té zkušenosti jsem vytáhla háček a už jehlice nevzaal do ruky.A teď jsem chtěla uháčkovat vlňáčky a tchýně mě upozornila,že háčkováním spotřebuji jednou tolik příze a ve mě se probudil šetřílek a tak jsem pletla,ale asi už nikdy víc 😝 ani mě to moc nebavilo 🙄 háček je lepčííí 😀
@caramilla ahááá....já jsem první myslela, že se bavíš o tom body, co má na zadku napsaný "baby". Ty jsi sice psala, že tričko-body, ale to jsem nějak přehlédla. Tak v tom souhlasím, taky jsem dumala, jak je toto tričko-body udělané, protože tam nevidím šev té bodýčkové části. Možná to má našité už od ramen, prostě ty dvě vrstvy po celé délce, ale to by bylo zbytečně tlusté....
@allymally
Xixi ten poznam, lezi u mna v skrini 🙂)
Holky, jedna moc fajn kolegyně z práce, mimochodem taky velmi nadaná na veškeré kreativní činnosti, shání střih na peneženku podobného typu jako z odkazu http://www.sidonie-design.cz/sidonie-design-cz/... (vím, že to tu možná už proběhlo, ale protože to není aktuálně v oblasti mého současného snažení, nevěnovala jsem tomu pozornost) a pak ještě shání na odkup nebo půjčení časopis Marina 03/2011. Ručím za ni 🙂. Díky!
@lenasss Máš to fakt úžasné, oko jako oko, fakt tě nechápu!!! Jsi hrozně šikovná pletařka! 😉
@stassy Jsi mě fakt pobavila, teda strejda překladač 😀 😀 😀 😀 Tak jestli je to tílko a k tomu přišité tričko, tak je to zbytečnost, i když zase je to přišité možná nějak na bocích a nevytahuje se to... 😀 Hm hm, podumáme 😎 Zdá se, že bychom třeba nějaké bodytričko mohli časem i počebovat 😵
holky kde koupíte lamu?nebo jak se to jmenuje?a jakou podšívku mám koupit do kalhot?a podšívka se sříhá stejně jako ty kalhoty?

@crawler pěkné od kud máš ten úplet na pyžamko prosím?