icon

Šijeme látkove plienky, vložky, vlniaky, bio oblečko. Ako sa vám darí?

monikajan
6. jún 2010

Ahojte vsetci,
verim, ze mnohe latkarky (sucasne aj buduce) tato tema zaujme a potesi 😉 . Myslim, ze vela latkarok ma kupene hotove profi usite plienky a zaroven arzenal doplna svojimi dielkami. Ti nasi drobcekovia su taki chutni v plienkach made-in-mama. Alebo opacne? - tie home made plienocky (aj ked niekedy nie celkom 100%) su take chutne na nasich drobcekoch... 😵
Zopar postrehov o siti plienok, ci pleteni vlniakov sa objavuje v teme Latkove plienky moderne, ekologicke a zdrave, ale som presvedcena, ze toto je na samostatnu temu.
Mamiciek latkarok pribuda 🙂 (chvalabohu) a na Slovensku su zeny vynachadzave a sikovne a nase mamy nas naucili sit, takze mnohe z nas si nejake plienky usili same. Vymenme si skusenosti o strihoch, materialoch, pouziti .... - usetrime si navzajom omyly, ktore stoja cas, peniaze za material a hlavne chut do latkovania. Poznam aj take maminy, co skusili nieco usit, nevyslo to, nemali sa s kym poradit a nechali to tak. Alebo si mysleli, ze usit plienku je taka veda, ze sa do toho ani nepustili. Alebo nevedeli, z coho sit.

To znamena, ak mate hotove produkty (podarene aj nepodarene), odfotit a sup sem s nimi - plienky vsetkych strihov a druhov (viacvrstvove, nohavickove, kapsove, AIO) ,vkladacky, vlniaky (site aj pletene), pulky, flisove gate, oblecko na latkovky, latkove vlozky, prsne vlozky.. (a neviem, ci je to vsetko) . A ked nemate fotky, tak napiste, z coho ste sili, ako sa Vam to osvedcilo, co sa nepodarilo a preco a co sa podarilo ...

Latkovaniu zdar, sitiu z latky tiez zdar!

lillyzelvicka
2. sep 2013

@crawler pěkné od kud máš ten úplet na pyžamko prosím?

crawler
2. sep 2013

@lillyzelvicka to je mtx z té první nebo druhé hromadky, co jsem dělala, takže dobře před rokem a půl...dlouho jsem přemýšlela, co z toho budea vzhledem k nevyzkoušenému střihu jsem šla do levné látky...

laeela
2. sep 2013

@jieff ty bláho, ta je krásná. 😵

medvidekponco
2. sep 2013

Hrabáním se v přebytcích jsem našla půl metru kalhotového softshellu. Je to lehký, podlepený fleecem, neprofoukne, prodyšnost 15.000, ale není voděodolný(snese jen takový to mrholení). Je to prostě do chladnějších a větrných dní. Barva černá. Šila jsem z toho běžecké kalhoty, muž si je chválí. Tohle už nevyužiji bo je to pro manžela málo 😀 Cena byla větší 450,- za metr. Nechám za 180,- i s poštou. Jo šíře 150cm.
Pak tu mám ještě sv. modrou a bílou lamu z MTX po metru za 60,-metr.
Naposled kabátovinu na elegantní kabát za 100,- m cena byla mnohem vyšší, ale jen mi to tu leží. Foto zašlu.
No a teď už naposledy- oblohově modrá teplákovina gramáž 260 v šíři 160 za 120,- (té mám hodně, zbylo z objednávky)

mamata
2. sep 2013

@medvidekponco Katko, ta kabátovina je jaké barvy??

allymally
2. sep 2013

Holky SK, nechcete některá metr tohoto úpletu?

kuna
2. sep 2013

@medvidekponco ja bych si vzala tu svetle modrou lamu a tu oblohove modrou teplakovinu si nedovedu vybavit, nemela bys na ni odkaz?

medvidekponco
2. sep 2013

@mamata Černo-bílá, slabší, ale hřejivá.

medvidekponco
2. sep 2013

@kuna Už je fuč.

a_lexa
2. sep 2013

@jieff teď na ní nebudu koukat v Ott, ale budu se koukat na tu tvojí 😵 😉 . Moc se mi líbí ta barevná kombinace a nápad s lamou. Fakt super.

kuna
2. sep 2013

(ne)dvojčecí tuniky

jieff
2. sep 2013

@a_lexa díky, ale to nebyl můj nápad, je to už nějaký čas co to tu šila bordino a ještě někdo mysím 🙂 Ale opakování neuškodí, však tu už se napsalo stránek....a @mahafi když si tak dobře zvládla Phillipu, tak tohle dáš taky!

caramilla
2. sep 2013

@kuna mě se na tom body líbí, že nelezou záda, ale tričko je přes kalhoty, nemám ráda trička zastrkaná do kalhot 😝 😀

caramilla
2. sep 2013

@lenasss to je tvoje první pletací dílo, neskutečné! Jsou překrásné!!!!

lenasss
2. sep 2013

@caramilla děkuji,taky mi daly dost zabrat 😝 první dílo bylo před rokem a to čepice co nikdy nikdo nenosil.Po té zkušenosti jsem vytáhla háček a už jehlice nevzaal do ruky.A teď jsem chtěla uháčkovat vlňáčky a tchýně mě upozornila,že háčkováním spotřebuji jednou tolik příze a ve mě se probudil šetřílek a tak jsem pletla,ale asi už nikdy víc 😝 ani mě to moc nebavilo 🙄 háček je lepčííí 😀

kuna
2. sep 2013

@caramilla ahááá....já jsem první myslela, že se bavíš o tom body, co má na zadku napsaný "baby". Ty jsi sice psala, že tričko-body, ale to jsem nějak přehlédla. Tak v tom souhlasím, taky jsem dumala, jak je toto tričko-body udělané, protože tam nevidím šev té bodýčkové části. Možná to má našité už od ramen, prostě ty dvě vrstvy po celé délce, ale to by bylo zbytečně tlusté....

diapozitiv01
2. sep 2013

@allymally
Xixi ten poznam, lezi u mna v skrini 🙂)

stassy
2. sep 2013

@kuna, @caramilla On se jí v příspěvcích dole na to někdo ptal a odpověď je podle překladače takováhle "Tělo stopy jdou až k ramenům. To proto, se skládá z košile, přední a zadní části a na rukávech, a kombinézu přední a zadní stopu." Tož hezké luštění. 😀 😀 😀

daisyr
2. sep 2013

@jieff nádhera!
@mikulka45 ano, já je mám ze dvou, tak uvidím, jak se osvědčí 😉
@bordino moc hezké!
@lenasss na první pletení fakt super!

macin73
2. sep 2013

Holky, jedna moc fajn kolegyně z práce, mimochodem taky velmi nadaná na veškeré kreativní činnosti, shání střih na peneženku podobného typu jako z odkazu http://www.sidonie-design.cz/sidonie-design-cz/... (vím, že to tu možná už proběhlo, ale protože to není aktuálně v oblasti mého současného snažení, nevěnovala jsem tomu pozornost) a pak ještě shání na odkup nebo půjčení časopis Marina 03/2011. Ručím za ni 🙂. Díky!

bordino
2. sep 2013

@macin73 ten střih mám z Mariny nascenovanej, kdybys chtěla. A prosím tě, ty jsi po mě něco chtěla, viď? Já to četla jen na mobilu a zapomněla....

macin73
2. sep 2013

@bordino jejda, to bys byla zlatá... jojo, někde se mi ztratil střih na ty Jolančiny spoďárky 😎 děkuju!!!

caramilla
2. sep 2013

@lenasss Máš to fakt úžasné, oko jako oko, fakt tě nechápu!!! Jsi hrozně šikovná pletařka! 😉
@stassy Jsi mě fakt pobavila, teda strejda překladač 😀 😀 😀 😀 Tak jestli je to tílko a k tomu přišité tričko, tak je to zbytečnost, i když zase je to přišité možná nějak na bocích a nevytahuje se to... 😀 Hm hm, podumáme 😎 Zdá se, že bychom třeba nějaké bodytričko mohli časem i počebovat 😵

kuna
2. sep 2013

@caramilla jeeee, driv jsem si nevsimla, gratulujuuuuu!!!!!!!

schnek
2. sep 2013

@jam3 střih dorazil, moc moc moc děkuju, jsi poklad 😵 A pořád nevím, jak se ti za něj odměním 🙂

martulinecek
3. sep 2013

holky kde koupíte lamu?nebo jak se to jmenuje?a jakou podšívku mám koupit do kalhot?a podšívka se sříhá stejně jako ty kalhoty?

lenasss
3. sep 2013

@caramilla obrovská gratulace.A hlavně přeji ať si to pořádně užiješ a nic netrápí 🙂

petkasv
3. sep 2013

@kuna úžasný, asi tě napajcuju 😵
@caramilla a k tomu body, mám asi něco podobného o čem se tu bavíte 😀 a je to spojené nahoře v ramenou, je to super a praktický, mám teda triko a kalhoty a ty kalhoty jsou s tím trikem spojené právě v ramínkách a je to fakt skvělý 😀

allymally
3. sep 2013

@caramilla taky se pridavam ke gratulacim. Jsem rada,ze ses pridala k hromadce. Sice dodani v breznu :D opatrujte se

sinala
3. sep 2013

@caramilla gratluju 😀 😀 😀